Lincoln och Kennedy

Den här listan kanske ni har sett en del av er, och bland annat i fisfärnäma dassboken som jag har haft som nöje att ha som lektyr under min vistelse här hemma i norr. I alla fall, där finns det en märkligt intressant lista om likheter mellan Lincoln och Kennedy. Man ska ju vara källkritisk så jag googlade runt litegrann och hittade det här blogginlägget vars författare tycks vara lite mer kritisk. Men det är ändå några skumma sammanträffanden. Läs och läs, om inte annat så får ni ett stycka historia såhär på nyårsafton.

/ Yohanna

Simon and Garfunkel

Jag sitter här i mitt palats och lyssnar på Simon And Garfunkel på mammas nya hemmabiosystem. Win! Jag lessnar aldrig på de herrarna minsann. De är så himla himla himla bra. Ta ta. Så var det med det.


Anyhoe, jag har halkat efter här i skogen. Jag läser varken bloggar eller nyheter så jag må vara läskigt ouppdaterad. Då vet man att man haft det bra hemma om inte annat. Men jag ska ta igen lite stadsliv när jag kommer tillbaka. Om tåget kommer som det ska är jag i Skövde runt 07:00 - snåret på måndag. Då tänkte jag åka hem, packa upp och eventuella powernap:a. Sedan ska jag ut på staden och ta på mig spenderarbyxorna. Jag har saker att köpa, bland annat avojuice och en jacka. Efter det ska jag brutalhänga med mina vänner som jag inte sett sedan förra året. Minsann igen.

Men, nu är det nyår. Jag ska bara kolla upp lite intressanta fakta, plugga en sväng och sedan ska jag och mamma pimpa oss som aldrig förr. Vi är ju nämligen bortbjudna ikväll och alla kommer att vara där. I alla fall 80% av byns innevånare. Gott nytt år på er alla!

/ Yo

Eldsjälar

Nu var det ett tag sedan. men jag lever ska ni veta, mer än någonsin. Vi har det mest bara bra, ser på film, somnar i soffan, äter god mat, rör oss knappt och får en chock när vi måste ställa väckaren. Jag är inte den som vill ha aktiva lov kan jag ju säga. Det är mer, chilla med en prilla så länge man kan, vill och vågar helt enkelt. Men jo, vi har det riktigt bra.


En rolig sak som har hänt är följande, min dermal ni vet? Ni som sett å det senaste har sett att den sett lite skum ut? Jag vet exakt varför nu! Den hade, som jag gissade, börjat migrera, och jag har inte kunnat stoppa det. Så när ena kanten stack ut ur min kropp så fick jag snitta upp huden emellan och helt sonika dra ut implantatet. Mamma bistod med ett rakblad och hobbykirgurgen var jag själv. Men det gjorde inte ont alls för implantatet är så skitlitet. Men jag har lärt mig att dermal inte är min grej eftersom den inte kan annat än att krångla.


Såatteh. Jag önskar att jag kunde vara ledig och hemma en vecka till men det hinns inte. Så nu börjar det nästan bli lite stressigt. I morgon ska vi på  middag och firande hos min moster. Och så ska jag hinna med en annan otroligt intressant sak med min andra moster. Så måste jag plugga, kramas mer med mamma och vi har planerat att äta räkor också.


Men mest av allt. Jag har det bra, bra, bra. Jag har hunnit tänka och inse hur mycket som helst. Vinst varje gång. Viva la liv, ungefär, fast jag inte har så mycket tid att dela med mig av på internet numera.

/ Yo

Bloodlust

Jag har haft mitt livs bästa julafton! Först och främst så kom pappa hit och var precis som han är. Det leder i 99 fall av 100 att alla sitter och vrider sig och skrattar så att de gråter. Igår var inget undantag. Han är så förbannat rolig och ni som var här vet vad jag pratar om. Efter det så grät jag lite mer av en julklapp jag fick. Den är lite personlig och känslig så jag vill inte radda upp det här, men det var det finaste jag någonsin fått och den betydelsen kommer att följa mig resten av mitt liv! Tänk er att någon prickar mitt i prick med ord och handlingar. Oj oj.


Efter det så var det det obligatoriska kaffet och fikandet och än en gång så hade pappa berättarstund. Det är märkligt vilket bra berättande människan har när 18 personer riktar sin fulla uppmärksamhet åt samma håll. Ljuvligt!


Idag ska vi bara vara. Jag vill nog gå ut och skotta bara för att jag kan och det har snöat. Får passa på innan traktorn kommer och tar bort allt (skottandet är roligt, det är inte så att man måste handskotta hela gården).


/ Yohanna

Kamphund

Jul sweet jul. Jag sov som ett barn i morse så jag fick bli väckt. Rolig skillnad motför 10 år sedan då man knappt kunde sova alls. Nu var det andra bullar. Hursom. Allt är klart. Det enda som saknas är Pappa, Kalle Anka och så resten av släkten. Vi ska husera 19 pers här ikväll så det blir spännande. Rekord för oss i år, i folkmängd då. Kan bara föreställa mig hur konsumtionen tar plats under granen då.


Nåväl. Jag sitter med en öl i näven, min bror (som är läskigt lik David Williams) bredvid mig och vi lyssnar på Kamphund av Raubtier. Julstämning I say, så länge vi mår bra så är det fint!


God jul på er! / Yo

Requiem For A Dying Song

Efter en brutalt hektisk dag med dubbla fikasessioner, packning och julklappsinköp så var det dags. Tåget var 30 minuter försenat och innan vi kom fram var den 150 minuter sent. Jag sov lite mellan 01:00 och 04:00 då jag tydligen tyckte det var coolt att sms:a en stund. Sedan var jag vaken till 06:30 och halvsov sedan en timma till. Gött mos.


Men nu är vi äntligen hemma i alla fall. Och det är kontrasternas värld. I dag skottade jag (för hand, of course) och bara lyssnade på att det var tyst. Jisses vad jag har saknat det, ljudet av ingenting. Nästan så att man hörde hur snöflingorna föll. Vi har dessutom hunnit med att klä julgranen och kikat på Little Britain. Jag är dessutom förste eldare nu när jag är hemma så lite busy är jag allt.


Men mest av allt så bara är jag. Nu ligger jag i min säng, lyssnar på Flogging och tycker att mitt mobila bredband fungerar otroligt bra långt inne i skogen. Men jag är nöjd i alla fall, och förbannat glad. Och här, bortom all ära och religion så tenderar dåliga saker att hålla sig borta. Lite som Dr Snuggels på droger i hans land med regnbågar och skit, fast det är på riktigt. Och utan drogerna naturligtvis.


Jag kommer inte att blogga mycket alls så att ni vet. Jag har inte dött eller så. Njuter bara av att vara levande och under tiden ska jag hinna beta av ´en världsomsegling under havet´, ´Alice i underlandet´ och `Hukelberry Finn`.
Vill passa på att önska alla en fin jul!


/ Yohanna i skogen

Punch Drunk Grinning Soul

Jag läste lite mer om Brittany Murphy idag. Och om det nu är som de skriver att hon dog p.g.a. droger och anorexi så måste vi ju alla faktiskt ta och skåla för det underbara idealet och dess förebilder! Jag menar, okej, hon dog, men hon måste ju ändå varit så otroligt lycklig medan hon levde eftersom hon var size -0? Kan tänka mig att det är så folk tänker, att det är ju synd, men som sagt. Hon var ju idealkvinnan utan ens uns gram fett på kroppen. Halleluljah!


Eller så är jag bara helt genomironisk och blir mest förbannad. Om dödsorsaken är den ovannämnda så kan man bara sätta sig i ett hörn som en apatisk flyktingunge och gunga en stund medan man funderar på att snitta sig i knäskålarna. Ska människor alltså verkligen behöva dö för att duga? Sjuka värld och stackars kids.

Griftefrid

Väl på jobbet idag så lättade en liten sten faktiskt. Det var skönt och tillslut så knäckte jag på mitt eget vis. Men så mitt inne i alla planer av kvällen så kom en förfrågan om Paranormal Activity på bio så jag åsidosatte packningen (det är lugnt, jag hinner!) för lite skräckfilm. Och inte bara lite heller. Helvetets jävlar vad jag blev rädd. Hade jag sett den själv hade jag inte vågat se klart och börjat gråta. Och nästa gång jag ser en skräckfilm ska jag inte vara hemma själv det första jag gör efteråt. Paranoid och rädd, ya!


Men, kombinationen av jobb och sedan bio direkt ger inte mycket utrymme för annat så när jag kom hem fick jag matpanik. Dödens hungrig (och då var det sju timmar sedan lunchen), så jag har suttit och smällt i mig salta kex i brist på annat. De funkar i rätt del av munnen också.


Men nu ska jag sova, om jag kan dvs, filmen var hemsk. Och så ska jag vakna, gå på schtan och sedan kila hem och packa. Ska hinna med fika med Anna och Lollo där också. Så ska jag skriva ut biljetterna och sedan tror jag bestämt att jag ska vara påväg hem till norr där vid 18:20 - snåret. Så får vi åka tåg allihopa också, jag, Pettan och Rikard. Det blir nog en fin railtrip tror jag.

Kamphund

Det är en fin dag idag. I alla fall till det yttre. Solen skiner, snön ligger på marken och allt som fattas är att jag ska få på mig mössan i någon ordning idag (dreads klurar till det där). Det är alltså sista dagen som jag jobbar det här året (en helt sjuk tanke, för övrigt) och i morgon vid den här tiden håller jag på att packa och köper de sista julklapparna.


Men å andra sidan så händer det saker på lite olika fronter just idag. Men jag tänker att man får göra det bästa av situationen. Och bara för att det är sista dagen så hade jag tänkt att knäcka idag, prestationsmässigt. Nu är det lite creme de la creme av upp till bevis om att "jag kan om jag vill". Och vill vill jag. Då kan jag.


Bara för att då, en lista på saker jag måste göra innan vi åker:
- Packa
- Sriva ut biljetterna
- Fixa julklappar
- Ha ordning på lägenheten (vattna blommor, bära ut sopor osv osv.)
- Tömma kylskåpet.
(något jag glömt?)


Det var nog det.
Sedan kan vi sätta oss på ett tåg och lugna ner oss.


/ Yohanna

Based On You

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Åkte på festival och gjorde en färgtatuering, bland annat.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jaha-då, inga problem. Lovat är lovat!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nä, eller jo. Snart-föräldrar?

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej och för övrigt en hyfsat oartig fråga.

5. Vilka länder besökte du?
Sverige! Och Skåne då. Bara det är ju som ett eget lite (men mysigt) land.

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Det får vi nästan ta ett eget inlägg för.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Jag har mer sådär minnen och grejer. Tid är inte relevant.

8. Vad var din största framgång 2009?
Livet i största allmänhet. Men okej, jag visste inte om jag skulle greja att bo själv vilket inte heller var så svårt när det kom till kritan.

9. Största misstaget?
Att tro att människor menar det som de säger.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Några förkylningar, lite migrän osv. osv.

11. Bästa köpet?
Oj, den materiella lilla personen inom mig kom fram nu. Massor av saker! Men mest sakerna till min lya.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Mig själv (helt okej va?)

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Människor. Alla gånger, människorna i mitt liv.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Raubtier med Kamphund och hela Floatplattan.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Både lite till och från. Det är inte lätt när det är svårt heter det ju. Men överlag så är jag gladare.

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Ställt mig frågan om det är värt att slösa tid och energi på människor som uppenbarligen inte har något intresse av att på något sätt stå för vad de säger. Men å andra sidan så har jag ju lärt mig nya grejer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Gjort är gjort, lite lönt att önska att det vore annorlunda.

18. Hur tillbringar du julen?
Hemma i huset i byn med familj och vänner. På det bästa sättet.

19. Blev du kär i år?
Haha, nej.

20. Favoritprogram på TV?

-

21. Bästa boken du läste i år?

Arthur och George tror jag, fast den var klurig men ändå bra.

22. Största musikaliska upptäckten?
O'Death!

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Hm, njä. Jag önskade mig ingenting vad jag vet?

25. Något du önskade dig men inte fick?
Se ovan.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?

Blev sjungen för på Harrys av massor med vänner. Det värmde till i hjärtat.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Jag väljer hellre att se det som att utvecklingen faktiskt går framåt. Och är det aldrig dåligt så är det heller aldrig bra.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Jag säger som alla andra; "hon med dreadsen". Lite mer tatueringar dock. Och mer färg. Najs!

29. Vad fick dig att må bra?
Ta ansvar, sköta mitt och icket att förglömma de där sköna individerna som gör varje dag till en liten personalfest på något roligt ställe, typ Blizzard eller bland Little Britains skådespelare.

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Sugen på? Oj. Han den taniga i LB då.

31. Vem saknade du?
De hemma och en del som var här men inte närvarande.

32. De bästa nya människorna du träffade?
De som jag pratar med efteråt måste ju ha kvalificerat in sig som goda människor i grund och botten. Ni vet vilka ni är.

Kamphund

Vilken dag, helg osv osv. Nu är jag hemma och trött. Sitter mest som bara och kör stenhårt på lätt föda som brieost och laxröra. Så lyssnar jag på musik och hädanefter tänker jag tända ljus, söndagskväll, bara vara och såsmåningom sova.


/ Yo

Downfall

The return of the humanity. Fan så mycket bättre jag mår idag! Det är underbart. Att känna att man liksom har energi. Tror dessutom att jag nu kommer på att slippa en mastodontförylning vilket är odelat positivt.


Dagens planer är dock en del. Jag ska möta upp min syster på stan för lite sånt-man-gör-på-stan och fika (det blir dock bara kaffe här, munnen värker). Så kommer Lollo förbi lite tidigare och vi ska göra så roliga saker så ni anar inte! Och vidare så ska jag vika ihop kläder och byta sängkläder. Ska till och med lyxa till det med dödens sängkläder. De som är så sköna så att jag inte vet var jag ska ta vägen. Använde dem dock nyss (nu är de nytvättade) men det gör ju mindre. Så länge de är sköna.


/ Yohanna

Modern Man

Jag sitter hemma och lyssnar på de nya låtarna av BNO på myspace. De är grymma ju!


Hursom, jag påtar en lista på saker som jag ska göra när jag är hemma och den lyder hittills som följer;
- Hänga med mamma. Min fina, starka, bra-a mamma som har svar på allt. Hon får veta allt om allt och är synnerligen klok. Så att umgås med en sådan person kan ju knappast dra ner det man kallar "high quality vacation"!
- Plugga klart, men det är kul så det gör absolut ingenting!
- Se Little Britain med familjen. Om jag anar rätt här så blir det hysteriskt roligt för alla inblandade.
- Läsa som en idiot. Sida upp och ner. Skönlitteratur eller självbiografier eller handböcker i hur man skriver handböcker. Blaiken och läsa går fint ihop ser ni.
- Blogga och interneta så lite som möjligt.
- Ta en massa fina och bra kort på vintern. Lyckopiller när jag kommer neröver landet igen.
- Lunka runt med tofflor hemma och lyssna på Simon and Garfunkel medan jag pillar mig i naveln och glömma hur man stavar ordet problem eller komplicerat. Bara vara alltså.
- Maratonfika hos mormor. Där har vi en aldrig sinande källa av allt möjligt, mest förbannat roliga och bra saker!
- Fira jul och nyår och jag ser mest fram emot det sistnämnda. 2010 kom, kom, kom!
- Sakna hänget här - givetvis. Ni är ju min vardag och allt annat som är bra. Eller som min kusin som ringde idag "jag läste att du var sjuk, vill du att jag ska handla och komma förbi med mat?". Det löste sig ju med överkokt mat som jag hittade längst bak någonstans men hallåå! Hur snällt var inte det på en skala?
- Gå promenader i snön och slippa bilar och allt annat. Så kan man halka utan att någon ser. Win-win!
- Hälsa på min pappa.
- Vara i, det som andra nog inte tycker låter som en sådan lockande beskrivning, min norrländska inlandsby med nio fasta hushåll vara 90% är släkt. Det fina med det är att alla vet man är och varför. Ytterligare förklaringar och tusen frågor om härkomst behövs inte. Då får lokalsinnet lugna ner sig också.



Det är sånt som är lite smått planerat och sådant som man ändå inte kan missa. Men sedan så kommer det väl som det kommer. Hade mest bara tänkt att bara vara och (och så vill jag be om ursäkt i förväg för den oerhört bittra och cyniska meningen som följer;) tänka mig bort från alla mindre begåvad människor som finns här nere (mentalt sett) som jag stött på och glömma bort. Återfå något sorts hopp för mänskligheten alt. gå ner i en evig sänka av bittert tänkande. Så måste jag gräva lite i marken under tjälen för att se om jag inte kan göra en anti-idiot-fångare av gamla grankvistar, lite död ren och resterna av avfallet från Tjernobyl. Kan hända att ni får ta den sista meningen med en nypa salt.



Men jo, jag mår betydligt bättre också. Snudd på frisk till och med, fast jag är jäkligt trött och skev. Så nu blir det taktikvila och imorgon lite julklappsinköp om jag är frisk nog, orkar, vill och hinner.


Ta ta ta / Ja ä int bitter idag heller

Freddy VS Jason

Jag har sovit en stund på soffan och sett på film och druckit nyponsoppa så det känns som att det går åt rätt håll nu. Är alltså betydligt piggare. Men då har jag fått andra problem - min mun! Jag har nämligen ätit lite mackor och sönderkokad lax men det blir bara värre. Får helt enkelt absolut bara dricka och äta flytande tills allt gått över (gröt kan ju funka?).


De problemen jag har är inte så balla, men de är där. På ena sidan håller en visdomstand på att komma upp och det ligger tandkött emellan när man biter ihop. I mitten har jag små sår i gommen och är öm som sjutton och vid andra visdomstanden så har tandköttet bestämt sig för att krångla? Jag ska alltså brutalgurgla med Listerine innan jag kvartar ikväll och hoppas på att allt funkar fint.


Tur att jag inte äter godis och i synnerhet inte knäck. Det hade varit döden. Och just appropå ingenting nu så är defekter i munnen det absolut värsta jag vet och jag ska vara så tacksam och sprudlande glad när det är över!


/Ajhanna helt enkelt

Young At Heart


 

Jag vet vad jag ska göra resten av dagen! Spela tv-spel. Återstor dock att se om det blir GC eller PS2. Hursom, tanken är att kombinera det med Tom Waits i bakgrunden och sedan halvsova emellanåt. Det känns som en fantastiskt bra plan. Den enda gången jag måste stiga upp när jag ska hämta upp tvätten senare ikväll. Win!

/ Yohanna


Cloud Connected

Jag vill verkligen inte gnälla. Men. Jag är sjuk idag med (brutalt mycket ont i öronen och halsen). Men jag måste ändå tvätta. Jag har typ ingen mat hemma men vet inte om jag ska våga mig ut i kylan p.g.a. sjukdomen. Vissa saker gör att jag vill vara helt fri från eventuella Karius och Baktus när jag åker hem. Jag hade gärnat jobbat idag, fredagar är roligast. Men nä. Har dessutom en helvetets massa defekter i min mun så knaprigt (dvs. knäckebröd och tomater (okej nä, tomater är inte knapriga men till och med de går dåligt) går inte ner utan smärta, blod och tårar.


Så är jag så där sjuk-göra-lös. Har kikat på film på morgonen och ids inte göra det mer. So whats next? Sova mer? (Ja, ja, ja!) Läsa? Skriva? Lyssna på musik? Jag är typ i jag-är-sjuk-ska-inte-jobba-eller-hetsa-på-stan-men-kan-hänga-hemma-mode. Det värsta jag vet.


Det vi har är alltså en knappt orkande dag där saker måste göras, en helt ensam fredagskväll (det var ljusår sedan sist! Hur gör man?), smått göralös och nyponsoppa resten av helgen. Men jag önskar alla er andra en trevlig fredag ändå. Så ska jag väl också någonstans känna att jag lever. Så jag har ju räddningen också, om jag på något mystikt sätt får tag på osedd film. Vi får se där. Allt kan ju hända.

Gallret

 

Det var perfekt väder idag. Kunde vart lite kallare men det funkade hursom. Nåväl, jag pallrade mig hem tidigare från jobbet. Den inte kryheten som jag kände i morse och bestod. Så jag har varit hemma och sett klart på Stolthet och Fördom och började kika på Dagboken. Det har blivit min nya grej har jag märkt, att bara se halva filmer åt gången.

 

Nu ska jag bara provköra voddler och sedan ska jag duscha så varmt som det bara går och lägga mig under täcken och filtar och andra stora saker i tyg som jag hittar i lägenheten (soffan?). Det är nämligen kallt. Jag skulle råda er att inte komma hit och känna efter då jag inte kan svara för konsekvenserna för er del för en eventuell kylskada någonstans på kroppen.

 

Ps KP. Killen på bilden ja. Mannen i mitt liv just nu. Vet dock inte riktigt hur det går, vi har någon typ av envägskommunikation och han har sällan tid att ses. Men jag menar, tänk er att få lägga handen på den skalpen innan man somnar. Så konkreta tips på hur jag ska få Skeletor att gå med på en mysig hemmkväll med en flarra vin (okej öl) och en mysig kärleksromantisk historia till film (okej På Västfronten Intet Nytt) mottages tacksamt!

 

Tappity tap! / Yo to the Ho


Abnegation

 

Jag vaknade upp med en klump i halsen. Ont alltså. Det är ju lagom jävligt med tanke på att jag har tre arbetsdagar kvar. Vad vore väl skönare än att göra riktigt bra i från sig och fira jul med vetskapen om att man knäckte? Nu är jag ju inte sjuk utan har bara lite ont i halsen. Men ändå. Tajmingen är ju inte optimal. Fast det var längesedan jag var förkyld och det ska jag å andra sidan vara tacksam för. Alcogel är din vän i alla lägen.

 

Men okej, appropå jobb. Hellre ha en klump i halsen som stör mer än klumpen i magen?

 

/ Yohanna


Dialouge with the stars


 

Just idag är jag väldigt glad för att jag köpte ett par kängor för 2000 pix i augusti. Det är snö och inte så där farligt kallt vilket alltid innebär halka. Det går ju inte fort när jag är ute och går, men fram kommer jag, utan att halka tack vare spår som är djupare än en poet från romantiken.

 

Hursom, jag sitter just och njuter av en av mina laster här i livet. Brieost. Just nu är det Castellos brieost. En mycket fin bit vill jag påstå. Det klär vadsom i snacksväg. Och speciellt med gurka på. Jag dör ju av godheten ungefär.

 

Så ser min kväll ut. Och nu blir det film eller något annat kul. Är lite trött efter vänner och häng och plugg och ptja, klockan är ju ändå kväll så det känns som fina planer.

 

/ Tjing!


Swim - Live

Det här med åldern. Jag har funderat en stund. Det kanske är min mentala ålder som speglas i vad andra tror? Och i så fall är det ju inte konstigt alls om folk tror att jag är 24+ någonting år. När saker händer så måste man ibland växa upp lite mer och lite fortare. Och här har vi sak på sak på sak på sak på sak på sak som har varit oförutsedd och inte enbart positiv till en början. Men det gör då detsamma. Jag är glad i alla fall och i slutändan har man alltid lärt sig något viktigt.


Så kan jag, bara för att bryta av förvirringen. Säga att det är schvinigt kallt i min lägenhet. Jättekallt. Jag har tre tröjor och tofflor när jag brukar gå i linne. Antar att det kan vara en snabb omvändning av klimatet som i sin tur eventuellt påverkar termostaten såsom den kan göra hemma i byn. Eller så har jag bara en kall dag.


Vilket som, nu blir det kaffe med vänner. Sedan schtan. Och sen så lite mer roliga prylar som en del av er får se i sinom tid.


/ Jag

Life In Technicolor

Jag vaknade inatt av en dröm som var så mystiskt och märklig. Jag drömmer mycket numera. Hyfsat många mardrömmar men ibland lite bättre saker. Inatt var det om en talande grön kameleont och jag var tvungen att skriva ner drömmen där vid 06:00 - snåret. Spännande.


I alla fall. Om en vecka är jag inte här. Då är jag på en buss någonstans i västerbotten påväg hem. Seriös nedräkning nu alltså. Och jag vill bara klargöra en grej. Jag avskyr inte Skövde eller människorna här. Och hemma är inte nödvändigtvis bättre. Men om man vet att man ska få åka hem och träffa sin familj, sin tjocka katt som ger en allergi och tonvis med snö under juletid, ja, då är det nog lätt att glorifiera stället i fråga. Men jag kommer ju att sakna allt här, såklart. Speciellt mina vänner. Och jobbet!


Anyhoe's, idag har jag lite planer. Plugg är prio ett så länge jag orkar, vill och kan. Sedan ska jag kanske hänga med Anna och så måste jag inventera lite julklappsinköp. Så funderar jag på om jag och Lollo inte hade något inplanerat senare ikväll? Hursom, det blir en lite lugn dag med nödvändiga avsteg från sådant som tär något oerhört just nu. Men det kommer att bli bättre!


/ Nu lyssnar jag på Coldplay

Glass Of Water

 

Det här inlägget riktar sig mer till min mor. Hon brukar alltid fråga vad vi vill äta när vi är hemma, typ till frukost och så. Ibland så har man ju gått ifrån gröt till yoghurt till damm till apelsiner till ja, ni fattar. Nu har jag årets hemma-jul-mat klar för mig, förutom julbordet och sillen alltså. Det är följande;

 

- Ekologiskt knäckebröd som lika gärna kan vara vanligt knäckebröd. Så länge det är knäckebröd i alla fall

- Tomater att ha på, gärna en överdos med cocktailtomater. De är asnajs att bara tugga på framför en film också.

- Bregott med havssalt. Kommentarer överflödiga.

- Havremjölk (fast det funkar lika bra med vanlig mjölk).

 

Alltså, knäckebröd, tomater, smör och mjölk. Två av de ovanstående mackorna plus drycken blev min middag igår. Man bara äter, är och gillar.

 

/ Yohanna


Fix You

 

Det snöar ute. Snö igår, snö idag. Det är väldigt skönt måste jag säga. Nu blir december lite mer påtaglig i mitt sinne. Ungefär som det var det som behövdes för att jag skulle fatta att jag åtminstonde måste köpa en julklapp i helgen. Resten fixar jag senare.

 

/ En inte så snölös kvinna


Halloween II


Jag har fotat rakt av från Jesper Walderstens bok "Här kommer jag". Det som står i pratbubblan är något i stil med "jag kan ju fan inte hjälpa dig om du inte säger vad det är för något". Jesper är en förbannat bra kille som alltid lyckas pricka in mänskligheten på de mest bisarra sätt. Jag måste alltså köpa mer Jesper Waldersten-böcker.


/ Nyfiken död

Murder In The Thirst

 

Utan kalender skulle jag tro att det är den 3:e eller 4:e december idag. Men så är ju inte fallen. Det är den 15:e. Det känns fint ändå. Jobb idag, ledig imorgon, jobb på torsdag och så är det fredag. Nu är det väl dock inte precis som det ska vara av olika anledningar. Men vi fixar det ändå.

 

/ ÿ◊Η∂Π∩ª


Tonight in Flames

 

Det har varit en märkligt speciell dag idag och nu är jag så slut på. Men mest trött. Men vi har trevliga saker också. Bland annat det här knäckebrödet. Det är så gott så jag vet inte var jag ska vägen. Nästan så att man inte bör köpa hem det för att inte överäta. Har ätit dem till frukost, lunch och middag. Tillsammans med keso och cocktailtomater.

 

Sen så har jag bokat resan hem. Klart och betalt. Alltså hem till Skövde igen efter julledigheten hemma i norr (vilken jag längtar enormt till!). Men nu sitter jag mest bara och lyssnar på Cradle of Filth (vilket jag aldrig gör annars men Spotify tyckte att jag skulle ge dem en chans. Nja, eller helt ok. Vet inte ännu) men jag ska börja studera lite smått. Annars hinner jag inte enligt min tidsram serni.

 

Nu, lite mer dödsmetall (det är typ ett skämt. Jag vet att CoF inte är dödsmetall)

Sen, plugg (fast jag hellre hade kikat på Little Britain men ibland får man inte som man vill)

 

/ Jag har glömt den här de senaste gångerna


Love In Slowmotion

 

Underbart och fantastiskt på samma gång. För efter incidenten med att jag tappade kannan till min kaffebryggare så har jag hinkat i mig snabbkaffe hemma och längtat ihjäl mig efter kaffet på jobbet. Har nämligen väntat på en bryggare som jag skulle få av Pettan som hon ändå hade över. Och den har kommit.

 

Det saknas en del på den så visst, man får vara lite McGuyver. Men det är så ljuvligt. Nybryggt kaffe på morgonen. Jag ska aldrig mer underskatta en hyfsad bryggare.


Punch Drunk Grinning Soul

Livet i punktform för allas bästa.

1. Jag har sett hur många avsnitt som helst av Little Britain i helgen. Bland annat idag när jag, Anna och Lollo hade bakisdag. Det är så hysteriskt roligt och jag har fått någon tonåringsfascination för David Williams. Ge mig mer, mer och mer. Eh, eeh, eeeh!

2. Rätt sätt att ragga på mig eller få mig att tro att du är en intressant person. Well. Gör du ett tappert försök så har vi två saker ni kan stryka. Nummer ett är följande: Be mig inte att förklara skillnaden mellan tidelag och dreads för att sedan, efter att jag givit en väldigt korrekt beskrivning säga "det spelar ingen roll, jag vann". (Alltså, osmarta konversationer utan någon varken rim eller reson). Nummer två, talla inte på mig om du inte känner mig. Och börja absolut inte förfölja mig så att min vän får gå emellan (jag märkte dock inget då men det var ju lite mystikt beteende faktiskt).

3. Personer och situationer. Allt är spännande. Lite för spännande ibland.

4. Jag har lessnat på internet eller haft för fullt upp. Förlåt för en obefintlig uppdatering som förmodligen håller i sig.

5. Om drygt en vecka åker jag hem och jag har inte köpt en enda julklapp. Men jag är fortfarande i oktobermode.

6. Jag är lite vänsentimental. Fan vad jag gillar er!

7. Framtiden.

8. Mänskligheten är oerhört fascinerande. Jävligt faktiskt. Man ska aldrig upphöra att förvåna. Alls. Det kanske låter som en bitter mening men det är det inte. Känns bara som att jag i alla fall i år har fått en grund-kurs i människan, tänket och konsekvenserna. Lite som att det såg bättre ut på förpackningen. Men det finns ändå stjärnor, vilket vi är tacksamma för.

9.
Det är inte coolt att ha sjukt lång tid mellan tvättiderna. Och när man ska tvätta, inse att man inte kan eftersom man satte nyckelpluppen fel. Så jag fick boka om så jag tvättar på fredagkväll istället vilket innebär ingen julfest med jobbet. Men å andra sidan så är det säker meant to be på något snyggt sätt. Så det blir spännande att se vad veckans outfits blir, alltså vad som luktar minst illa och vilka fläcker som syns minst (nä, jag är ju brud så kläder finns det nog alltid).

10. Facebookgrupper är väldigt roliga. Då vet man precis vad som händer i världen. Nu har tydligen någon i IDOL gjort bort sig och Gud ska ta tillbaka dinousarierna. Hå hå ja ja.

11.
www.felsms.se är livets goda idag. Jag skrattar så att jag kiknar.


Everything You Love

Kommer ni ihåg när ni var småkids och fick höra om den gyllene reglen? Något i stil med; "som du vill att andra ska vara mot dig, så ska du vara mot dem". Man hör det, processerar det i sin lilla hjärna som ännu inte hunnit med pubertetshormonerna och tycker att det låter bra. Som ett karmakonto för den lilla människan.


Så växer man upp och tycker att det stämmer ganska bra överens med vad man själv har för principer. Och så kan man ju tycka att det är lite av en win-win-situation. Om man är snäll så är andra snälla. Är man ett as så kan man inte förvänta sig att få mycket tillbaka.


Men jag har, det här året, upptäckt en paragraf till reglen som de glömde att informera mig om när jag gick i andra klass och var den enda som kunde stava fjällskivling. Nämligen det att visst, regeln finns. Men man kan i nio fall av tio inte räkna med att den fungerar för en del av mänskligheten är sedan förr redan så körda i sin hjärnbalk så det finns inget hopp, typ.


Jag vill dock inte låta cynisk eller bitter, mer som en realist. För jag är alldeles för naiv för mitt eget bästa ibland.


/ Ja ä int bitter

Exo Politics

 

Jag kikade på Nacho Libre igår, och jag Jack Black är så fantastiskt bra och rolig. Han kan verkligen få sig själva att inte framstå som snygg eller bra alls (bjussar på sig själv, enormt!) samtidigt som han skådespelar. Ja jäklar. Och då är ändå inte Nacho Libre det bästa han gjort.

 

Hursom, Anna kommer om en liten stund. Vi ska äta frukost och skvallra. Så jag bör vara påklädd och anständig. Och ha hunnit koka mina nudlar.

 

/ Yohanna


Fluff

Det blev en häftig idag. Eftersom jag blev klar så tidigt med alla måsten så tänkte jag att jag spontanfikar med min syster istället. Och när vi var klara så kom Daniel och hängde en stund istället. Vi drack upp kaffet och gick och kikade på ramar. Sedan handlade jag och gick hem och inväntade Lollo. Och nu alldeles precis är jag solokvist igen. Det blir en film, kvällen till ära.

/ Jag

This Flesh A Tomb

 

Det här slår allt. Jag skickade nyss i den första uppgiften som förvisso var en väldigt enkel självpresentation. Men det var så roligt att skriva, jag fick med så mycket klokt och oj, ja. När jag kollade att den kommit iväg fick jag världens adrenalinkick. Jag vill alltså ha mer. Mer plugg, mer kunskap. Och jag har ju faktiskt lärt mig något. I och med den här uppgiften så har jag definierat min syn på mode (läser mode 30 p). Läskigt tillfredsställande.

 

/ En glad skit


Ain't Goin' Down The Well

 

Nuså, jag är klar och klockan är 11:00. Ett rent hem är ett bra hem och en effektiv förmiddag är nästan snäppet bättre. Nu blir det plugg!

 

/ Yohanna fixar


Sea Of Love

Dagens planer är bra planer. Och jag måste nästan styra upp mina dagar på liknande vis för att det ska funka. Att jag ska göra något konstruktivt av min lediga tid, om det behövs alltså. Och det gör det ju.


1. Städa
2. Äta frukost
3. Plugga
4. Duscha
(Nu bör klockan vara någonstans mellan 14:00 och 16:00)
5. Kila ner på stan (eventuellt hämta ut ett paket)
6. Lagat mat
7. 18:00 - Lollo kommer hit.


Men prio ett är alltså städningen och pluggningen. Men tro inte att jag lider någonstans. Det är två saker som jag verkligen gillar och uppskattar att göra. Det är konstruktivt och man märker att det händer något.


/ Välplanerad

Little Rain

 

Jag har också en julkalender. Eller ja, min nedräkningskalender. Om prick två veckor landar jag, Big P och Slim R om några timmar bara hemma. Sjukt! Men roligt!

 

I alla fall. Jag tänkte på chokladkalenderar och vad jag äter och inte äter. Man behöver visst inte allt som man tror. Godis ska jag ju inte äta än på drygt ett år. Kött är no no och vad gäller tv:n så har jag inte ens skaffat mig en antennsladd (drömde till och med att jag ville ge bort mina tusen kanaler som jag tydligen hade till någon). Så. En del saker som man trodde var nödvändiga behöver man tydligen inte. Frågan är då varför man fortfarande håller på och tror att man behöver saker? Jag säger som Rikard och petar mig på huvudet; "det sitter här".

 

Jag behöver alltså egentligen inget annat än det rent grundläggande och basala (mat, säng, tak). Men å andra sidan, en del laster är ju roliga. Som kaffe. Och böcker. Och musik. Och rökelse.


/ Yohanna

Semi Automatic


Godnatt!

/Jag

Land

Bara en tanke, utan bild. Jag har ett "problem" med min lya. För eftersom jag bor fyra trappor upp och porten alltid är låst så är det svårt för mig att fatta om någon vill komma in men som inte kan. Det har hänt, t ex med Lollo att jag får stå ute och passa när hon kommer. Det gör ju å andra sidan ingenting. Men där nere, utanför porten, så finns det en knappsats. Och vid min hatthylla så har jag en telefon som hör till samma knappsats. Så man ska kunna ringa upp och säga "hejsomfanvadgördufårjagkommaupp?".


Men eftersom den inte funkar. Ska jag säga till hyresvärden som förmodligen är medveten om bristen som kan leda till en dålig kommiunikation eller en dålig frekvens gällande spontanbesök eller ska jag chilla och se om de fixar det? Bara en tanke. Jag vill ju för allt i världen inte missa de som mot all förmodan har gått fel. (Jättekul faktiskt, hemma i Lycksele knackade det på en tant en gång. Och nu missar jag alla tanter som bemödat sig med att knata upp).


Ps. Det är dock ingen fara än så länge. Jag har ett vattentätt system som heter kasta nyckeln från balkongen. Så det ordnar sig ju. Men det är en typiskt sådan sak som stör mig. Något som ska funka men som inte gör det. Som snabben hemma. Ni Blaikenbor vet vad jag pratar om.


/ Rådlös som funderar på att skriva till KP

Eric The Red

 

När jag gick hem tänkte jag ojdå. Så tänkte jag på den här bilden som jag hittade när jag rensade lite i min bildmapp tidigare idag. Jag tog den bilden från vår balkong hemma i norr kring jul förra året. Och som ni som bor där jag bor kanske ser så är jag van med betydligt mycket annat. Såväl klimat som utsikt. Och ni som är haj på fotografier kan tänka er vilken potential hela världen i snö har med tanke på att det bara var ett snabbkort med en kompaktkamera från något som fortfarande inte är utomhus.

 

Slutsatser:

1. Jag ska ta med mig min lite bättre kamera och ta riktigt balla bilder i jul.

2. Roten till det onda om varför jag inte har någon julkänsla är hittad. Avsaknaden av snö. Även fast jag inte gillar den så där jättemycket så är det det jag är van vid.

 

/ Snölös kvinna


Hail To The Hammer

 

Klockan är 23:12 och jag har just landat hemma. Dinerade nämligen hos Rikard efter jobbet. Han bjussade på bra sällskap, mackor med hemmgjort bröd (stenhårda kanter, vi gillar) och rotfruktssoppa. Jag åt tills jag nästan däckade och kommer alltså på att sova gott inatt. Soppa är bra skit. Och jag visste inte att karlar var så bra på att laga mat så länge de inte är kockar. Men då är ju hanen i fråga släkt med mig så jag antar att det ligger något i det. Eller så har jag bara fördomar.

 

Hursom. Det är inte Rikard rotfruktssoppa på bilden. Det är min nästan lika goda spenatsoppa som jag åt till lunch. Har ni någon aning om hur mycket sojakorv smakar som riktig korv? Nästan så att jag tror att någon luras med mig.

/ Mätt, belåten & nypromenerad


Rainbow Warrior

 

Den bästa tiden på dagen är när jag kilar till och från jobbet. När jag går dit kan det vara musiken, folk i rörelse och att jag får träffa alla stjärnor igen. När jag går hem är det för att jag är påväg hem, musiken och jag är oftast brutalt nöjd. Den röda tråden är väl dock musiken. Och nu när jag äntligen har köpt nya in-ears så kan jag lyssna på med min iPod igen. Där har vi en massa gammal musik som är över två år gammal. Då kan man bli lite nostalgisk och helt plötsligt komma ihåg personer eller situationer beroende på vilken låt som shufflas fram.

 

/ Yohanna jobbklar


Gandkvaedi Tróndar

 

Appropå hemma så drömde jag mystiskt inatt. Jag var hemma i byn, alla var där och som vanligt i mina drömmar om hemma (så länge det inte är mardrömmar) så är det en buss jag ska passa. Det brukar dock alltid gå bra, fast nu hann jag nog vakna innan bussen gick. Vi var även vid potatislandet och sjön hemma hos mormor (skumt!?), som så många gånger förr.

 

Och tidigare samma dag (i drömmen alltså) så åkte jag en annan buss men den råkade köra in i en vägg. Så jag fick whiplashskador, en sned huvudvärk och en chockartad panikångestattack på det. Det var inte kul att krocka och vi gjorde det eftersom en ligist kladdade snö på rutan. Organiserad terrorism i allra högsta grad.

 

/ Yohanna, numera vaken


Ramund hin Unge


Det kanske var det som gnagde i mig igår. Hemlängtan. För den totala avsaknaden av julkänsla (det är bara två veckor kvar, hallå!) och det att familjen är långt borta är inte helt lätt ibland. Det är ju helt klart värt det och skönt att stå på sina egna fötter långt borta, veta att man klarar det. Men när man inte bara kan åka hem över en helg utan måste planera, ja, när man är hemmasugen så blir det svårt.

Som det var förr, när jag gick gymnasiet, så åkte jag hem (15 mil) nästan varannan helg. För hemma vet alla precis vem man är, vad man gör och vad man har gjort. Där är det ingen som tittar konstigt på en och man får inte tusen frågor om vem man är, vars man kom ifrån och varför. Men om man ser det såhär, knappt två veckor. Nästa fredag är det bara helg och en jobbdag innan jag får åka hem. Nedräkning it is!

Ps. Jag skriver kattfan bara för att jag är allergisk. Det är inget personligt emot honom.

/ Den vilsna norrlänningen som snart får åka hem

Reborn

 

Den här dagen har varit väldigt märklig. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det och inget speciellt har hänt. Men dock, en märklig dag. Jag har en del saker att fundera på. Gick den längre vägen hem från jobbet och började läsa i brist på annat när jag kom hem. Men ändå, det är något jag inte blir klok på och jag måste a.) komma på det och b.) tänka mer. Beslöt mig därför för att kvarta nu. Är även trött som få så det är nog en bra idé.

 

/ Det tröttaste jag vet


God of Thunder

 

Bara för att. Fåglar är hur söta och underbara som helst, men mest roliga. Ekvationen gör att en förbannad fågel blir hysteriskt roligt. Eller ja, en som ser förbannad ut i alla fall. Den här lilla fågeln fac ut guandeam för tillfället.

 

/ Yo to the Hanna.


Land of Confusion

 

Utvärdering. Nu har jag bott i min lya i snart ett halvår. Utgångspunkten var:

1. Jag behövde en egen lägenhet

2. Jag hade aldrig bott själv

3. Jag hade en säng, kläder och lite prylar

 

Hur har det gått? För det första så var den här lägenheten löjligt lätt att få. Jag tänkte lägenhet, gick in på blocket och sedan var det klart och betalt. Har ju till och med förstahandskontrakt nu. Möblerna var ett roligt bekymmer. Allt löste sig hur bra som helst och jag har häpnats över hur snälla människor är. Jag har ju till exempel en soffa som inte ens är min, "visst får du låna den!". Människor har varit så hjälpsamma och snälla och det är häftigt att jag har mitt alldeles egna nu.

 

Aldrig bott själv, en sanning med modifikation. Jag bodde själv i två eller tre månader när jag just hade flyttat och var 16 bast och sedan dess har det alltid varit någon annan som jag bott med. Delat ansvar och när jag sedan fick allt ansvar, well, det märktes. Jag kan inte påstå att det är jobbigt alls. Men nu fattar man verkligen att ingenting gör sig självt. Spännande var dag.

 

Men om man ska sammanfatta så är jag bara så jäkla nöjd och glad. Jag fixat mitt eget hem efter mina villkor och jag känner mig hemma här också. Det är asnajs ju. Jag bara tänkte på det när jag stod och diskade nyss medan min soppa kokade. Hem, hem, hem, hem. Hem ja. Smaka på ordet. Hem. Det bästa är att jag får ha det såhär hur länge jag själv vill. Det är liksom inget jag lånar eller så. Det är bara mitt tills jag vill ha något annat.

 

/ Yohanna och byrålådorna

 


Dirt in the ground

 

Dagens planer är enkla. Duscha, göra spenatsoppa till lunchen till jobbet och sedan kila iväg till samma jobb. Så måste jag städa, men ett alternativ är att jag sparar det till onsdag och kör en killerdag med städning och plugg innan det är dags för kvällshäng med Lollo.

 

Och förresten. Ni vet att man kan hitta ett gäng tiokronor i plånboken ibland? Jag kollade idag och hade tio stycken. Jag tar det som ett tecken på att jag ska börja samla på dem. Och när jag har fyllt en lagomt stor burk med dem så ska jag göra något kul för dem. Eller köpa något onödigt. Får se om jag kan spara ihop till min drömklocka från D&G, 2500:- (eller 2000:-) i tiokronor. Det får bli ett nytt mål då, önska mig lycka till!

/ Flickan med guldtiorna

Get behind the mule

 

Måndagmorgon och vädret ser ut som följer. Men jag gillar det, jättemycket. Härligt på något vis. Regn, mulet och inte alls varmt. Sitter dessutom och lyssnar på Tom Waits nyaste, Glitter and Doom Live. Han är så sjukt grym! Funderar på att börja köpa riktiga cd-skivor av alla jag gillar och börja beta av honom. Bara för att. Så Tom gör min måndagsmorgon och jag bara är.

/ Yohanna


wrong side of the road

 

Zdzislaw Beksinski är fortfarande en förbannat bra kille, jag önskar att jag kände honom personligen. Fast jag vill fortfarande inte veta vad som försigår i den mannens drömmar, eller ja, nu är han ju död men innan det.

/ Yohanna


Never let go

 

Förresten. Ett tidigt nyårslöfte. Jag ska bli betydligt bättre med bilder till bloggen. Och tänka på hur jag skriver. Ibland så orkar man ju bara inte men jag vet ju att det är sjukt mycket roligare att läsa med bilder om inte annat. Så är det mycket för min skull också. Så jäkla roligt som jag har det vore det fy skam att inte dokumentera livet.

 

/ Tom Waits & Yohanna


I hope that i don't fall in love with you

Just det. Nya namn, nya tider. Nu bloggar jag härifrån i stället. Det kan tänkas att det är lite, ptja, byta blogg för en bokstav. Men ska det vara så ska det vara. Har jag fixat nytt kör- och VISA-kort så blir det nya blogg också. Sådetså.

Headern är under all kritik. Men den ska jag fixa någon kväll då jag har överskottsenergi alt. någon dag då jag är göralös.

/ Yohanna

RSS 2.0