Att trösthandla

http://www.skinstep.com/product_images/obsession-night-eau-parfum-spray-04525884006.jpg

 

Efter en halvtimmas hårt gående tänkte jag att jag vill ha en gammal saknad parfym. Obsession night från Calvin Klein. Den doftar lite som om man dött och kommit till himlen.


Att inte vara glad

Jag vet inte om jag bara är förbannad eller något mer. Men någonting är det (kan tyvärr inte gå in på varför, så jag må få vara lite kryptisk). Det enda som gäller i sådana lägen när jag är så arg att jag nästan gråter är något av följande alternativ;

a). Lägga sig i fosterställning och gnaga av sig knäskålarna.
b). Gå ut och gå så inihelvetet.

Det blir b). Precis det jag ska göra. Återkommer när skorna blivit utbrända.

Att ha sommar

På den sista bilden kan jag säga att mamma vet vad det handlar om. När jag var yngre tyckte jag att "när solen lägger sig på golvet är det sommar". Så låter vi det vara då, sommaren är här!

Att dricka kaffe.

Jag måste bara visa mina nya kaffekoppar. 39 riksdaler på rea på Indiska. De är stora, har ett öra och rymmer kaffe för en hel vecka. Så blir det gott när man dricker ur dem. Bra start på dagen tänker jag!

Att kika på Batman

http://finephotoplay.files.wordpress.com/2009/02/dark-knight.jpg

 

Jag har just kikat klart på The Dark Knight. Den är lång men sinnessjukt bra! Flätat om lite dreads har jag också gjort, na na na na na na duktig tjej!

Att vara

Jag fortsätter med att göra ingenting, lyssnar på musik och kollar runt lite. Mår väldigt bra och fint om jag får säga det själv. Och nu ska jag göra något så otroligt sexigt som att skölja bihålorna - är snart 100% frisk! Gött.

Att bära guld


Killercolours/Viola
har en tävling på sin blogg där man ska illustrera hur man helst bär sitt guld. Nu råkar det vara en alldeles ypperlig sminkblogg, jag gillar smink så I'm on it. Ovan ser vi alltså, givetvis på ögonlocket! Det går som fint ihop med den gula ringen jag har i ögat. Fin-fint!

Att ha med människor att göra

Liten Yohanna, fin tröja och borttappade tänder.

Under hela mitt liv har jag haft den otroliga turen att lära känna och vara med världens bästa människor. Och nu tar vi med alla, familj och vänner. Det är ju morsdag idag och jag skulle vilja ge min fantastiska mamma hela världen om jag kunde, som en symbolik för hur bra hon är. Varje gång jag umgås med mina kamrater är kodakmoments, forever and ever.

Jag vet alltid att jag kommer att ha roligt med de jag umgås med, så det finns alltid något att se fram emot. Utmaningen hos mig är dock att visa tacksamheten, hur mycket jag uppskattar alla för att de är människorna som de är. Jag känner mig som en dålig människa ibland och funderar på om jag verkligen gjort mig förtjänt av att känna dom. (Antar att jag inte är ensam om det).

Men något som jag lärt mig av livet är att människor alltid speglar en själv. Och med det resonemanget får ju jag lika mycket tillbaka. En aldrig sinande win-win-situation. Jag är så glad för det, och det var väl mest det jag ville dela med mig av.

Att hänga

Nyss hemkommen från Lollovic, det är som förra helgen. Film, kaffe och bara kul. Gick hem i mina hotpants genom ett stekhett Skövde och har nyss landat. Och nu börjar det, jag ska göra ingenting. Lovely.

Att pimpa sitt hem


Här är det där alldeles speciellt fina jag köpte. En ny Buddha! Den är enorm, skittung och fick byta plats med min liggande Buddha. Fein-fint!

Att bli road

Min debutbok!

 

Jag ramlade över Lina Neidestams blogg för någon vecka sedan. En serietecknare vars serier jag inte läst, men ska. Det är dessutom bland det roligaste jag någonsin läst. Den är fantastiskt underbar och jag rekommenderar den verkligen! Jag menar:

 

"Försöker skriva på fik... ...Men jävla bratklubben har årsmöte vid bordet bredvid och vrålar om säljstrategier så man inte kan tänka klart. Och då valde jag ändå mitt ocreddigaste och mest anonyma kondis för att slippa det klientelet."


Att spendera pengar

Det blev inget nagellack men väl ett jättefint armband. Med kedjor, som synes. Knata till närmaste Lindex och langa upp 60 pix på disken så har du ett likadant.

Sen köpte jag en annan speciellt fin sak. Men den får ni se senare!

Att göra mat

Den var precis lika god som den ser ut. Jag har en thing för soppor alltså. Funderar på om jag inte ska leva på soppa resten av livet. Det ska ju vara gott att leva sägs det.

Att ha med mig själv att göra

God eftermiddag! Sovit gott?

Dagens plan är att styra upp livet igen. Jag ska;
1. Gå och handla mat (och nagellack).
2. Komma hem, göra spenatsoppa.
3. Städa, städa, städa.
4. Dammsuga och moppa.

Vilken underbar dag och planering. (Sagt utan ironi, hygien är bra grejer!)

Att vara den roliga

Jag vet inte hur det är med ni men jag och Lollo har V.I.P. till toaletten på Glam.

Mycket möjligt att det bara är jag och hon som förstår det internskämtet. Men hugg tag i mig så förklarar jag gärna. Skrattar ni inte så gråter jag, så roligt är det.

Att knega

Mellan varven på jobbet. Vi döper den till Hans.

Fy fan vad jag har jobbat i veckan. Mer än vad jag brukar, %-mässigt sett. Mer mentalt och mer psykiskt än vad jag brukar. Mer inne i allt och möten och hit och dit och ditten och datten och, ja, behöver nog inte förklara hur skönt det är att det är fredag? Men det är inte för att jag slipper. Utan för att jag får vila. Gotdamn', ibland går det hårt. Fin kväll på er alla!

Att vara skeptisk & trettiomånadersenare


Jag är väldigt skeptisk till facebooks val av reklam på min sida. Resten låter jag vara osagt.

Att ha fredag

Snart är det måndag. Jag skämtar inte.

Fast innan det är det fredag, lördag och söndag. Helg! Alles güt (vad betyder det?). Jag har fina planer för kvällen (som säkerligen kan komma att ändras, men ändå). Efter en arbetssam vecka ska jag göra creme de la creme av ingenting. Förutom att sluta jobbet, köpa mat, äta mitt första mål av lagad mat i veckan (eller ljuger jag nu? Äsch, det var längesedan i alla fall). Växa fast i min soffa/mitt golv/min park/ whatever. Sedan är jag sugen på att gå långt så inihelvetet. Fredagkväll och Yohanna vill gå. Jag är ju rolig.

Skit samma. Hur det är blir så blir det säkert jätte-jätte-bra. Jag är grym på att inte ha tråkigt i alla fall. Och i samma veva så önskar jag eder alla en fin dag för er också! Tänk på att göra folk glada idag, det ska jag!

Att konversera

Mms, Sms, Dvs, Osv osv..

Nivet min arm. Nivet min tatuering. Det slår aldrig fel. "Vad står det på armen? Motherfucker?". Haha, nä. Men det är kul (och det står ju bara mother). Och därmed kom vi helt osökt in på min mamma. Hon är numera tekniskt skillad och skickar mms till höger och vänster, det är väldigt roligt! Väldigt väldigt roligt, till och med. Bilden ovan är det senaste.

Fast mms överlag är ju kul. När en människa dokumenterar samtiden och man är den första som får kika på en bild direkt ut vardagen.

Att få lön

 

Jag köpte en jättefin tröja igår! Från Rockadolly här i Skövde (stal bilden från deras blogg, klicka på den för att komma dit). Har vi någon fellow Skövdebo, kika in i affären! De är hur trevliga som helst och har mycket roligt.


Att fixa fejk

 

Jag skojar inte när jag säger att mina lösögonfransar är brutala. Men lugn, så tänker jag inte se ut varje dag. Bara när jag vill ha transalooken.


Att vara dränerad

Hej vänner, och nästan hejdå i samma mening. Ikväll orkar jag bara ingenting men det är ju så det får vara ibland. Jag jobbar mer än vad jag brukar, anstränger mig mer på grund av olika anledningar, är samtidigt sjuk och det är saker hittan och dittan. Planer som inte går i lås och energi som ges och tas. Jag är inte trött men helt galet off.

Så. Jag festar lös med en folköl och ska väl prova mina nya ögonfransar eller något.

Att anstränga sig lite extra

Ahjustdetja. Det är onsdag idag och jag är inte ledig. Konstigt tänker ni, och jag med. Men jag får stå mitt kast som en glad arbetande 80-procentare. Jag måste jobba ikapp litegrann och fick offra en ledig dag. Tråkigt tänker ni, hell no säger jag! Det är så förbannat roligt på jobbet så jag blir väl kanske inte jätteglad för det faktum att jag måste jobba -  men det gör verkligen ingenting. Jobb jobb. Jobb är kul. Mitt jobb är kul! Så ska jag dricka fancy kaffe hela dagen. Kanske till och med vara overkill och se till att balja i mig te för en hel vecka också.

Att lösa saker och ting

Nu vet ni vad jag gjorde med fatet till min exemplariska kaffekopp. Det är alltså just innanför dörren eftersom jag inte har nyckelskåp. Lägg bara skiten där så tar man det nästa dag igen. Slippa leta igenom och hade det inte varit för en Buddah som är slaskig av all rökelse hade det ju sett riktigt fancy ut. Nämen, det är en smart lösning. Fatet hela dan.

Att äntligen sova

In your face! Det var fyra dagar sedan jag fick en god natts sömn. Men nu, finally! Jag vaknade som en mosig unge som sovit alldeles för länge. Och jag snoozade. Och lyssnade på Snow Patrol. Och mådde gott. Och frös litegrann nivet så man dra på sig täcket ännu mer. Sedan gled jag upp och drack kaffe utan att känna i varenda fiber i min kropp att jag behöver sömn. High five! (Borat-style).

Att rensa i röran


Nu har nu ingen före-bild men jag har ägnat kvällen åt att städa, eller plocka - rättare sagt. Saker som samlas på hög. Jag menar, betalda räkningar sedan januari behöver inte ligga 30 cm från datorn, jag kan stuva in dem i pärmen. Nagellack behöver inte stå framme. Dammet behöver inte vara där det är. Lite mer feng shui med andra ord. Jag satsade oerhört mycket på området kring datorn och sket i resten, tar det någon annan dag.

Nu säger min hals (jag var raspen idag igen) att jag bör sova/vila/ligga i djup dvala. So I'll hit the bed med min favoritgrej att göra innan sömn; måla naglarna och läsa! Natti!

Att göra dagens goda gärning


Jag gjorde en människa glad idag. Det kändes bra i hjärtat, själen och i resten av psyket. Helt klart någonting jag ska fortsätta med! Glad glad. Alla ska vara glada!

Att dricka kaffe med stil


Eftersom vi har personliga kaffemuggar på jobbet och jag är utan eftersom någon lånat min på okänd tid stegade jag in på Indiska innan jobbet. Mission kaffemugg. Och hittar jag en mugg med guldkant, nog sjutton tar jag en mugg med guldkant! Fatet var dock bara roligt i fem minuter så det hittade jag på något annat med (som ni får se sedan).

Vill du också ha en fancy kaffemugg? Stega in på Indiska och för 99 riksdaler är den med tillhörande fat din!

Har du hört den om en busy day?

Sjuk dag igår. Jobbet var fantastiskt underbart bra, fast jag presenterade mig själv som raspen för chefen. Min röst alltså, hes, småsjuk och jävlig. Men jag kunde ändå tycka att jag är grymt bra på det jag gör när jag slutade för dagen. Och det känns ju fint!

Sendåså kom min kamrat och hämtade mig efter jobbet. Lite socialisering i utankanten av Skövde för att sedan komma hem och hetsbetala räkningar innan 00:00 så det skulle gå iväg idag. Sedan mina vänner var jag så trött så jag lade mig, lyssnade på supermaskinen och somnade såsmåningom.

Och appropå det, såsmåningom. Sova är verkligen inte min grej nu för tiden. Jag är trött, lägger mig i position men sedan, ding bara så ligger jag och filosoferar en timma istället. Men det ger nog med sig, tror jag. Kan vara värmen.

Har du hört den om nya filmer?

http://www.shockya.com/news/wp-content/uploads/x_men_origins_wolverine_movie_poster4.jpghttp://wiglu.com/cool/media-dvds/main/batman-the-dark-knight-dvd.jpeg

 

Nytt i filmhyllan. X-Men Origins är läskigt skitbra. Batman är Batman. Någon dag ska min superhjältefilmsamling bli komplett.


Har du hört den om att skölja näsan?

 

Heads up nu vänner, nu har jag nyheter! Har ni hört om nässköljning förut? En vän till mig tipsade om att man skulle göra det, bland annat för att förebygga förkylningar. Sagt och gjort, idag kilade jag in på det nya apoteket och köpte mig en (den ovanför) och hetssköljde när jag kom hem. Prylen är fantastisk!

Jag ska inte gå in på detalj om vad som egentligen kom ut, det kan ni nog räkna ut själva men alltså, jäklar. Hur har jag kunnat leva utan? Det känns förresten inte alls mycket, man får inte den här kallsupskänslan heller. Man sköljer mer som bara.

Så, varför är den bra? Hittade litegrann om det på den här sidan, vartifrån jag saxar:
- Fungerar förebyggande mot förkylning genom att stimulera flimmerhåren i näsan
- Hjälper att hålla trånga bihålekanaler öppna
- Underlättar dränage av bihålorna och kan hjälpa vid bihåleinflammation
- Förbättrat luktsinne
- Klarare ögon, förbättrad syn

Här kan ni läsa mer medicinskt om den och här hittar ni en artikel om den. Källkritiska får ni vara, det är söndagkväll. Och ni kanske tycker att det verkar vara fruktansvärt äckligt, det lägger jag mig inte i. Men prova i varje fall!

Har du hört den om egna ben?

Lollos ben.

Mitt ben.

Vi gick igenom våra kroppar och kollade på våra tatueringar. Filosoferade lite över dem och kom på att vi båda har alldelans egna (som i något som inte alla andra har) på varsitt ben. Lollo har ritat sin och hjälpt mig lite med min innan jag stilade till den som jag gillar't. Och här ser ni samtidigt hur fantastiskt bra kvinnan kan rita!

Har ni hört den om sköna söndagar?

Jag har haft världens skönaste dag. Promenad genom stan via Willys

(frukostinhandling) till Lollo.

 

Maratonfika hela dagen. Sjuka mängder kaffe, friidrott, Family Guy,

Anna och teorier om livet.

 

Jag skrattade så jag grät. Det är Lollo, uppochner. Måste passa på att
tacka mina vänner för en fin-fin dag! Det ska vara gött att leva.

Har du hört den om Egon?

http://www.nogg.se/upload/91705/bloggOrPage_082314112_234818.gif

 

Jag hade så magiskt roligt igår. 21:30 tänkte jag "nä, här blir det inga barn gjorda". Så jag stilade om mig och följde med syster med karl och vän till Olstorp. Premiär och Björn Rosenström och hela kittet. Vad som sammanfattar kvällen där dans och skratt. Eller snarare fuldans. Men oj så roligt. Mycket bra val av mig, att göra något istället för att kika klart på Silent Hill.


Har du hört den om alternativ?

Så kan man också göra. Ursäkta kladdet.

Har ni hört den om nytänk?

Pastelliga färger är ju himla inne på nagelfronten i vår. Alla möjliga olika pasteller. Jag har tänkt att jag vill ha ett pastellgult, men har inte idats köpa. Så jag blandade helt sonika ett knallgult och ett vitt nagellack och voilá! Feint feint. (Jag ser att jag har sölat lite, men det hör till).

Har du hört den om det senaste?

 

Ser ni något konstigt med bilden? Kanske mitt ögonbryn? Yes, det är blått! Det är det senaste som jag fattat det inom ögonbrynsvärlden. Man kan göra dem vilken färg man vill. Men jag vet inte riktigt vad jag ska tycka, provade bara och har normala bryn nu. Men alltså, det ser helt okej ut men det känns fel bara. Vad tror och tycker ni? Självklart att man kan ha dem i andra färger också eller är old fashion bäst i det här fallet?

Har du hört den om tomatsoppan?


God eftermiddag. Helt klart. Jag har varit vaken i några timmar. Läst tidningen, kikat i datorn, känt på vädret osv. osv. Har nyss ätit frukost/lunch(/säkerligen middag också); tadatah! Min tomatsoppa. Eller ja, min och min. Jag har tio minuter på mig att göra den innan jag gick till jobbet igår morse så den är snarare en väldigt impulsiv soppa.

Hursom. Röda linser, krossade tomater, kryddor och creme fraiche. Det ser ut som maginnehåll (varför gör alltid god soppa det?) men är förbannat god. Ska dock fila på receptet tills nästa gång. Och så har jag två liter soppa i kylen också. Win-win.

Har du hört den om värmeböljan?


Det har varit så sinnesjukt varmt idag. Riktigt kvavt och kokande. När jag tog bilden övervägde jag seriöst att flytta hem till norr igen. Damn. Okej, jag gillar inte värme och folk brukar höja på ögonbrynen. Men jag tror att en del förstår mig lite bättre nu i alla fall. Fast vädret övergick sedan i brutal åska och blixtar - precis utanför jobbet. Då kändes det lite bättre i själen.

Anyhoe, jag är hemma från en mycket givande dag. Är inte frisk men jag lever och tänkte fortsätta med det. Så vi får se vad jag hittar på ikväll. Känner jag mig själv rätt inkluderar den nog vänner.

Har ni hört den om ickeexisterande överskottsenergin?


Det är lugn och ro i den Bredénska residenset. Jag har ju tagit mig upp ur sängen. Och tillochmed städat lite, som synes på bilden. Det värsta med sjukdom är att hemmet ser ut som en knarkarkvart efter en liten stund. Men nu är det propert igen. Välplockat. Dock inte dammsugat, men det känns som överkurs.

Så, planen är att duscha (varmt? Kallt? Dunno?) och sedan kvarta i en nybäddad säng. Så har jag ett löfte till mig själv. Har jag lika sjukt ont i öronen imorgon när jag vaknar ska jag hetspromenera till vårdcentralen. Har alltså aldrig varit med om dess like. Märkligt på min ära.

Har du hört den om glasögonen?


Visst gillar vi Lollo? Vi gillar henne så mycket att alla, tycker jag - oavsett vän, frände eller okänd, kan gå in och rösta på henne som årets glasögonbärare!

Och det är inte bara för att jag gillar min kamrat och vill ha kompisröster. Utan nej, hon är verkligen sina glasögon. Hon glömmer till och med själv bort att hon har dem och ibland är jag lur på om hon inte har funderat på att de ska skaffa sig ett eget jobb. Nej men, in och rösta - okej, om ni vill. Men det är bara ett klick på länken och ett för att rösta!

Ni kan gå in här, här, här, här och här. Och där uppe.

PS. Vill samtidigt påminna om min klocktävling! Snart dags vetni! : )

Har ni hört den om seriöst kladd?


Jag ville bara visa insidan på kalender. Det är lite nostalgi till det sköna 90-talet varje gång jag ska slå upp och kolla nästa möte, nästa dag eller nästa år. Feint. Kreativt kan vi kallar't. Men om man anstränger sig kan man se det skeva och ofullständiga. Men hur ofta är det vare sig roligt eller givande?

Har ni hört den om meningen med livet?


Vi som vet vi vet. Och det är inte att min moster sa helt appropå ingenting "vad har du på armen? Vad står det? Motherfucker?". Countdown nu. Nästan som julafton.

Har ni hört den om dödsförkylningen?


Förlåt för den uppdateringen av bloggen som inte har skett. Men vad ska jag skriva? "Jag är fortfarande sjuk och sover mer än en nyfödd unge"?. Nä, ingen idé att gnälla in public. Men, nu ska vi se, jag är nog på bättringsvägen!

Har å andra sidan svårt att definiera hur sjuk jag är. Men jag tror och hoppas att jag kan jobba i morgon (tror nästan jag går dit oavsett - det är ju bara en dag, så länge jag inte smittar?). För som ni ser på bilden har min utsikt den här veckan inte varit så värst inspirerande.

Men jag tror på riktigt att jag aldrig varit så sjuk och förkyld innan. Det brukar vara över på två dagar, men nu är det någon form av bonzanaförkylning som säkerligen skulle kunna slå ut en mindre by uppe i österbotten i karga vintertider. Illa.

Att uppdatera sig

Sedan i måndags har jag sovit 28 timmar. Det är två dagar sedan. Är fortfarande trött, dessutom. Ojdå. Men, jag ser framtiden an med tillförsikt. Har faktiskt vågat mig upp idag. Är tvungen att tvätta lite och har varit ute och känt på vädret. Och där måste jag fråga mina fellow söderbor (eller kanske nordbor också) - var kom värmen ifrån? Helt galet ju.

(Det blir nog en eftermiddagslur ändå nu känner jag).

Att vilja se sjuk film

http://pds6.egloos.com/pds/200808/10/82/c0024682_489e0efaa1197.jpg


1. Philosofy of a Knife.
Den handlar tydligen om enhet 731 och är således baserat på en sann historia. Det var en hel hög japaner som utförde expriment på krigsfångar. För att se hur de reagerar i olika situationer. Här kan ni läsa mer.


http://dietrichthrall.files.wordpress.com/2010/04/human-centiped-poster.jpg


2. The Human Centipede
En kirurg, tre turister. Målet för den sykunnige är att förvandla de till en mänsklig tusenfoting. Låter inte sådär jättekul, men enligt aftonbladet får filmen folk att kräkas. Helt klart värt att kolla upp!

Att prova Ebay

Mellan filmerna och Lokan så tänkte jag att jag provar Ebay. Har aldrig gjort det innan men för dryga 40-lappen kan jag se om det går vägen. Det är alltså 40 par lösögonfransar. Sjukt billigt.


Att vara sjuk

 


Underbara syster. Jag gick hem från jobbet igår med sjukdom i kroppen. Somnade när jag kom hem, var vaken ett par timmar och sov sedan igen. Ni vet, vakna, somna, vakna, somna, drömma mardrömmar, vakna, somna, ligga i dvala. Så skickade jag en vädjan per sms, lite föda för dagen (ni som sett mitt kylskåp vet). För det hällregnar och jag knappt lovligt bra för att lämna sängen. Så kommer kvinnan fast hon inte har tid och har tryckt ner lite extra i min önskelistekasse. Som sagt, underbara människa! Det är plus på karmakontot och sånt jag kommer ihåg, I owe you!

Hur mår jag då? Jag vet inte om det är någon idé att känna efter och definiera det. Men skit i varje fall. Hostar mycket, det vet jag. Och har något skumt tryck i huvudet. Så jag ska beta igenom min filmsamling och sova lite mer, var det tänkt, tills jag blir frisk. Och halsa Loka då, naturligtvis.

Att göra jazzhands

 

http://dallasdude05.files.wordpress.com/2009/04/jazz-hands.jpg

 

God morgon! Jag sov längre än beräknat och är tröttare än beräknat. Men hä gör ingenting. Har en gode skön vecka framför mig nu. Vanligt jobb bara, ledig som vanligt och en lugn helg. Inte alls fel om du frågar mig.


Att ha en söndagkväll


Vännerna har gått, persiennerna är neddragna och jag sitter i min säng. Det är dator, kuddar, filtar, täcken, överkast osv. osv. Mys kan man kallar't. Planen är därmed lite film och sedan kvarta. Det kommer ju trots allt en morgondag (och den är inte inställd på grund av bristande intresse).

Att se på film

 

http://userserve-ak.last.fm/serve/_/34058071/The+Boondock+Saints+Soundtrack+boondocksaints.jpg

 

Har just kikat klart på The Boondock Saints. Jag är lite efter (den kom -99 och är brutalt känd tydligen) men den var fantastiskt bra! Mycket mycket bra, till och med. Den måste jag komma ihåg att köpa!

 

Nu blir det häng med kamrater. Pizza och kaffe står på schemat. Fin idé det här med helg.

 


Att skylta med misären

 


Miss Sliten 2010 på tåget påväg hem. Fy fan vad det känns att jag lever. Och det värsta är att Yohanna-tänker-inte-efter-före tar på sig ett par oingådda billiga ballerinaskor till Göteborg. Där vi ska gå och gå och gå. De värker än, fötterna alltså. Så, nu ska den sanitära olägenheten duscha, till imorgonbitti. Minst.

Att åka till Göteborg och tillbaka




Först ut är tåget 45 minuter försenat. Sedan kommer jag fram, vi går på Monki och sedan kekar vi rekor. Sedan inhandlar vi folköl och proviant och drar oss hem till Majorna. Väl där pratar vi om i princip allt (inklusvie pensioner!). Sedan går vi ut.

Det var kul, jag har aldrig varit ute i Göteborg. Men ironiskt nog, världen är liten, så stöter jag på Skövdebor och bland annat en jobbkamrat. Men, jag har haft hur roligt som helst! Och Göteborg är inte långt borta, och Emma är ledig helger ett tag framöver. I'll be back.

Göteborg


http://www.tramways.com/tramways/goteborg/gs1/gborgmad1.jpg

 

Nu snart ska jag åka till Göteborg och hälsa på min vän Emma. Det ska bli ungefär hur kul som helst! Kommer hem imorgon och tills dess; lev och må kamrater.


Tänkvärt

En bra mening, ett par bra ord; "the sky is the limit". Nya mantran är bra skit.

Pjuh

 


Efter en otroligt slö dag blir det en intensiv kväll istället. Gick/sprang milen med systra mi. Så, gå 1 km, springa 1 km osv. Det blev dock mest gång, ingen av oss är riktigt i löparformen. Men det gör ingenting, det var kul och det ska vi göra om.

Såatteh, nu ska jag kasta mig in i duschen och kamma håret. Sen kommer några kamrater över för socialisering.

En förbannat bra kille


Han var inte helt dum alltså. Ingen kan säga emot det där. Dagens visdomsord får vi nog kalla det.

Rörigt

Ja alltså, ni ser nog förändringarna. Gör ni inte det så tryck på F5. Texten är sådär, headern ryslig och jag ska ändra både det ena och det andra. Men nu ids jag inte, helt sonika. Måste måla lite mer!

The Don Darlings

 


Tillfredsställande.

Drömmarna i maj


http://www.searchenginesnark.com/blogimg/the-bird-is-the-word-man.jpg


Jag drömde så märkligt inatt. Det var eld och fåglar och bon som hade byggts och ungar som hade kläckts. När man riktigt känner hettan från elden i drömmen känns det än mer märkligt. Jag var tvungen att skriva ner den, och den blev nästan ett A4 fast jag fattade mig kort och koncist. Ja, typ en sån dröm. Men jag antar att vidareutveckling av föga intresse.

Hursom. Idag är idag. Kusin Kerry fyller 23 (grattis!), det är fredag som känns som en söndag och jag har massor att göra. Men jag skyndar långsamt och tänkte städa och måla. Eventuellt hinna på biblioteket också, vi får la se.

Ps. Haha! Jag måste berätta om när mamma såg Family Guy för första gången. Det råkade bli just avsnittet om när det bird is the word och det är ju mer eller mindre skadat. Väldigt mycket egentligen. Men vi var på ett sånt ställe att det var titta på tv eller sova så vi kikade glatt. Hela veckan efter det kunde mamma helt plötsligt säga, "Yohanna, har du hört?" "Nä? Vad?" "The bird is the word!". Hon äger, hela dan varje da.

Det är Robin Hood jag vill ha!

 

http://www.b105.com/blog/media/Robin-hood-poster-ismail.jpg

 

Ikväll blir det bio med Lollo. Vi ska se, ta-ta, Robin Hood! Det är med Russel Crowe i huvudrollen och det kan inte bli annat än bra. Det är Robin Hood jag vill ha! Här kan vi läsa mer. Nu då, jag ska klä på mig, tvätta penslarna och dra in till schtan sen. Förtäring innan bion står på schemat nämligen.


In progress

 


Innan idag.

 

Efter idag.

 

Det går framåt på tavelfronten. Och det symboliserar ganska bra det jag sysslat med idag. Förutom att fika med Rikard dåeh. Och sova på soffan en stund. Och skvallra med Lollo. En förbannat skön dag, om du frågar mig.


Do the happydance

 

http://www.writersua.com/articles/two-click/images/12happydance.gif

 

Lollo brukar säga att jag är bra på att uppskatta livets små saker, och här kan jag inte dementera. TITTA PÅ KILLEN! Haha, han ser så mobbad men så lyckligt ovetande ut. En underbart rolig GIF-bild. Ja, lite roar de små.

 

Nu ska jag möta upp Rikard på ett varuhus nära mig. Planen är att hälla kaffe i honom.

 


King Julian.



Skönaste ever. Schollovic och Lars (som det var evigheter sedan jag träffde!). Bland världens bästa människor, allmänt känt från ett utlåtande av en oberoende part (dvs. jag). Tack för igår!

Nu är jag som brukligt inte den vassaste kniven i lådan. Eller den piggaste. Att jag aldrig har mat hemma slår hårt, och speciellt idag. Så jag må organisera upp mitt liv. Men först ska jag se klart Helsing.

Itteh bitteh kommiteh


http://icanhascheezburger.files.wordpress.com/2010/03/funny-pictures-kitten-ends-meeting2.jpg


Jobb idag ja. Har mest suttit i möten. Det är askul, men utmattande. Så nu ska göra motstånd, ignorera morgondagen och dricka folköl med lite kamrater. Fin kväll på er!

Vi kan om vi vill.

 


När jag skriver "snart är det måndag" på en fredagmorgon (ganska ofta förekommande) får jag oftast verbalt på moppo i form av text av mina kamrater på facebook. Men det här tar nog priset, nästan så jag blev förbannad på mig själv.

Highland rover also

 

The Fantastic Art of Beksinski

 

Stor dag idag. Innan 1772 hade Pancratius (fornkristen martyr och helgon som dog samma dag) namnsdag men nu är det istället Charlotta och Lotta. Gustav Vasa föddes den 12:e maj 1496 (fyra år efter att Colombus hittat amerika), Serbien vann 2007 årets upplaga av Eurovision Song Contest och jag ska få hämta ut min Zdzislaw Beksinksi-bok. Det kan inte annat än att bli en fantastisk dag


Alucard

 


Har man inte sett Helsing vet man nog inte vem Alucard är, men det är han ovan i alla fall. (En animekaraktär för de ovetande). Jag tänkte att jag skulle måla av karln i akryl eftersom han är så förbannat ball och så här långt har jag kommit. Även fast det är en kass bild och jag är knappt halvklar. Men so far so good!

Nu är det dock så att min bakdel värker efter tre timmar på golvet med sveriges kassaste akrylpenslar (jo, målade 75% med en akvarellpensel. Så dåliga är mina penslar). Fast ska sanningen fram hade jag kunnat måla hela natten. Men det är fredagstider på jobbet imorgon vilket innebär upp i ottan och det går före tecknade karlar, dessvärre.

Ps. Undrar ni vad som sticker ut till vänster är det Samus Arans ben (tv-spels-karaktär). Var på att måla henne innan men blev inte så nöjd. Så nu vet ni vad som händer med i varje fall mina ofärdiga målningar.

Godnatt!

Jag gillar sån musik

 

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/dynamic/00571/18s32-bk-246_jpg_571613l.jpg

 

Hemkommen efter en hel eftermiddag i Skara. Vi gick på Slöjddetaljer, Ö&B och så fikade vi inne i stan. Hur mysigt som helst! Turista i grannkommunen liksom. Köpte snus på ICA också, dessutom.

 

Nu ska jag dock ligga i min soffa hela kvällen och se så mycket jag bara hinner av Van Helsing. Det är, som så många andra, en bra kille.


Mos(a)ik


http://www.skonahem.com/_internal/cimg!0/2z1virzhtscpvyjkrq6axsn8c0kxa26/Mosaik%20f%C3%B6r%20mjukare%20badrumsgolv


Det blir inget vårrus idag. Porque? Min hals är i uppror och min medspringare (tillika chaufför) hade feber. Så 15 mil bort för att gå 5km känns lite njaa alltså. Springa hade varit en grej, men nu kan vi lika gärna gå på Billingen när vi är friska.

Vad gör vi istället? Jag har Helsing-maraton idag och mår bra som sjutton. Ska dock göra en avstickare med en vapendragare till Skara. Se ovan och tänk ett redan repigt vardagsrumsbord så vet ni vad jag ska kolla efter.

2010 i Sverige

 



Klicka på bilden för länk, från aftonbladet.

Det här är läskigt. Jag minns när de började skriva om Linda Chen. Då var Mats Alm en välklippt ung och orolig man. Nu blir han alltmer långhårig och ser alltmer inte riktigt frisk ut. Sedan hur media väljer att framställa honom vet man ju aldrig. Är det bara jag som tycker att ju mer de tror att han är skyldig ju mer sliten och jävlig ser han ut?

Laugh it out


http://idiot.se/bilder/mongo_katten.jpg


Haha, sjuk dag på jobbet. Jag hittade en samling människor som gillar skämt som inte riktigt är pk lika mycket som jag. Skrattade som en fnittrig 14-åring efter den 2,25'a cider. Det minst grova var det här skämtet som man mycket väl kan skriva ut, bara en ordvits egentligen. Men det andra, nha. Vi ta't mellan fyra ögon.

Vilken sorts bil kör en lyxprostituerad?
Svar: Ford Escort.

Klockrent.

Kvällens planer


Well ja, jag slutar ju 21:00 så det är inte konstigt att 23:44 är när kvällen just börjat. Har som sagt landat hemma, landat och läst igenom allt viktigt. Tanken är att duscha och sedan inta spikmattan. Har fortfarande nackspärr och vill lugna ner ryggen. Kanske läsa i anslutning till det? Kanske räkna antalet gropar i min gropiga tapet? Kanske uppfinna ett substitut till sten?

Imorgon vet jag inte mycket om vad som händer egentligen. Vi ska springa vårruset och Pettan ska jobba först. Antar att vi hörs i morgon och styr upp livet. Men kul skarebli i alla fall! Hon är bra hon, Pethan. Och hon vill springa med mig, Pethan (okej jag har inte löptränat på forever men det gör ingenting. Man kan gå också, det är ju bara en halvmil).

Nåväl, sedan kommer resten av livet och resten av veckan. Wunderbart.

Münday


Tradera, 51 kr


Jag var tvungen att visa er en av alla balla tröjor jag köpt å det senaste men knappt använt. (Otroligt nog så är det Batman-motiv på alla, nåväl). Här är en av dem. Och det behövdes idag, kan jag ju säga. Mår inte alls bra och har nog någon förkylningssväng. Mensåatteh, det gör ingenting. Jag kom nyss hem från friskvården (vi spelade volleyboll) och jag överlevde utan problem. Bara att köra på, då då. Och om inte annat så pallar jag med jobbet på onsdag och har långledigt sent.


Spännande

 

http://lejonroos.files.wordpress.com/2009/02/kvinna.jpg

 

Jag har haft en väldigt intressnat morgon. Spontanrensning av avloppet från handfatet på toaletten. Och nu snackar vi inte att skruva upp vattenlåset och skrapa bort lite skit från botten. Nu tar vi bort allt som går att skruva lös. Och det vattnet är okej, den obefintliga lukten är okej. Det jag hade problem med var de här odefinierbara svarta och slemmiga klumparna. Thank God för plasthandskar.


Musik

 

2729_johnny_cash_finger.jpg Jonny cash given the brid image by theozzland

 

Jag lyssnar på musik i ren panik. Don't know why men får jag inte lyssna nu hade jag säkert gråtit. Hah, thank god for Spotify!

 

Annars gillar jag vecka 19. Idag jobbar jag. I morgon springer jag vårruset med Pettan. På onsdag jobbar jag fredagstider. Sedan är jag ledig och på lördag åker jag till Göteborg för att hälsa på Emma. Sweet faktiskt. Och så har vi massa möten när jag då väl är på jobbet. (Ska väl å andra sidan brutalplugga när jag är ledig, men ändå).


Är det så det ska vara?


Klicka på bilden för att komma till artikeln.

 

Jag inleder med att säga att jag inte gillar den ena men Lady Gaga kan vara helt okej. Men som stor rubrik på expressen stod det "Lade Gaga på samma krog som Persbrandt". Vari finner vi nyhetsvärdet i det?

 

Jag tittar inte på tv eller läser nyheter speciellt ofta, och här ovan ser vi nog förklaringen. I just don't get it. Gör någon annan det? I så fall - förklara gärna.


Fancy friday


Sömnen infinner sig inte såsom den sig bör så jag kan lika gärna förklara begreppet fancy friday för er. Det var Lollos pappa som på något vänster fick in oss på de tankarna och sedan är det utvecklat. Det är i kontrast till "casual friday" (= man får ha slappa kläder på jobbet på fredagen osv osv). Alltså något amerikanskt.

Men jag och Lollo tyckte att vi ska lämna det, lite som att medelsvensson ringde och ville ha sin attityd tillbaka. Så vi kör på fancy friday istället. Det går helt sonika ut på att man får göra precis vad man vill, se ut hur man vill och äta vad man vill. Så länge man gör något utöver det vanliga. Det kan vara allt-i-från att duscha en minut längre till att ta jeten till jobbet. Ni förstår grejen. Lite lyx skare va. Mitt egna bidrag till fancy friday var ekoöl, minsann. Så fancy så. (Poängen här är väl att fancy friday inte nödvändigtvis måste vara omiljövänligt (är det ett ord?).

Det är dock ett högst internet begrepp. Men det senaste, i vår värld, om vi säger så.

zeitgeist

 

Födelsedags-Lollo & fancy friday-öl

Nujäklar. Jag ska duscha och sedan bosätta mig i soffan med film tills inatt någongång. Ska göra sen middag också, skaket är inte riktigt över plus att jag ofrivilligt råkat inhalera propplösning (funderar på om det är kemiska stridsmedel, propplösarmedlet alltså. Det är inte att leka med!).

Dagens bästa: Omedveten storstädning (man börjar plocka lite och efter några timmar är allt rent, underbart! Och mamma per telefon. Världens bästa.


Ett gammalt brev


I mina ägor har jag ett brev som är ungefär 50 år gammalt. Och språket lika så. Men det är så intressant och roligt så jag delar med mig av'et. Det är adresserat till Fru Elina Lindberg.

"Hej!

Den som spar han har, heter det ju och det måtte ju slå in i detta fallet. Nu har du ju blivit ny-farmor igen så jag tänkte att du kanske behölver slanten till en ny hatt för å fira händelsen. Jag hörde av Eivor att Karin gett sig iväg till Norge för att vara i närheten av fäste-mannen, Hon är icke buskablyg Karin utan hon verkar veta vad hon vill. Om alla vore lika företagsamma hade vi kanske mindre många ung-mör. -
Jag har så mycket att göra på kontoret att du kan icke tro. Sigrid och jag är ensamma. Ja landsfiskalen är förståss hemma. men han räknas liksom icke. Två av personalen har de skickat på andra distrikt och det är ju icke klokt. - Jag har fått en förfärlig halsbränna på kuppen så jag har väl stress i magen. Du skall då icke tro att det är något annat där. Mest förargligt är, att jag nästan icke törs dricka kaffe ty då skulle jag nog kunna tända eld på "ut-andningen
".

Hälsningar (ett namn som inte går att tyda, Märtha kanske?"

Frågan lyder, vad är då bäst med brevet?
1. Är det slanten till hatten?
2. Hur Karin tar sig för?
3. Användandet av ordet "landsfiskalen"?
4. Vad som egentligen finns i magen på Märtha?

Underbart, hursom. Hur språket används och vad man egentligen pratar om. Undrar hur brevet skulle sett ut nu 50 år senare?

Uppskattningsvis


Det gäller att uppskatta livets små glädjeämnen.

Note to my self


http://dragonballarena.gamesurf.it/immagini/videos/hellsing.jpg



Att komma ihåg; Att vakna, se på film för att sedan gå till Hentorp och dricka en liter kaffe utan att äta är inte att rekommendera. Hela jag skakar liksom (nu vet jag hur du har det Lollo, damn it!). Men nu har jag svept en tallrik yoghurt, så nog ska vi få ordning på'et!

Jo, jag drack kaffe hos Anna och pratade och hittade seriöst världens roligaste youtube-klipp. Allt som inte är pk därmed. Fint! Nu är jag dock hemma och jag ska ägna kvällen åt städning (eller ja, typ diska mina tre tallrikar) och sedan blire film! Har fått låna en hel hög med bra film av annat, bland annat The Boondock Saints (som jag inte sett än men som alla verkar älska), maratonversionen av Van Helsing (se bild ovan) och lite skräckis. Barnhemmet och Silent Hill.

Här gillar vi söndagar.

Bokstavligt talat


Jag drömde skumma saker inatt, och däribland att jag inte kunde andas. Eller var jag halvvaken och kunde verkligen inte andas? Det var skitläskigt och är det fortfarande. Brist på syre. Nä, det var inte trevligt.

Nu är filmandet slut och jag ska duscha. Sedan ska jag kila över till Anna och dricka kaffe. Sen får vi se vad dagen bjussar på.

Söndag


Det är söndagmorgon, klockan är 11:01 och mina ambitioner är att inte stiga upp ur sängen än. Morgonfilm när man har tid är lite vardagslyx, så Donkey Punch får göra mig sällskap.

Men jag måste säga det, jag har en sjuk nackspärra! Inte så att jag inte kan röra huvudet men ont gör det. Råkade nämligen somna i en lustig ställning med laptopen på magen och vaknade på samma vis. Kan vara därför.

Nåväl. Hit it!

Hostel II

 

http://www.hauntedreport.com/HOSTEL%202%20teaser2%20MPAA.JPG


Om man somnar i soffan runt 15:00 och vaknar vid 19:50-snåret av att folk går i lägenheten (det var Lollo) får man kika på film mitt i natten. Så nu blir det Hostel II. En intressant film, har sett ettan. Det är dessutom Tarantino, och då blir man sällan besviken.

Lördag


Jag lever finns och min dator är intakt. Det är bara mycket nu, men mycket kul! Vi var iväg på Valborgsfest igår, där vi bland annat firade bästa Lollo som fyller tant (24 år). Så folkölsmaraton är ett bra avslut på en hård arbetsvecka (finns det ohårda arbetsveckor?). För övrigt så vare kul, skrattade sjukt mycket och det är alltid ett bra betyg

Nåväl, appropå hård. Ann-Sofie är här nu. Vi ligger och halvsåsar i soffan utan några riktiga planer. Lyssnar på Totta Näslund och filosoferar, mys! Sen får vi se, grillning var på tapeten men det är sådär-väder för grillning. Får höra mig för med kvinnan med kollen. Och snart blir det jordgubbssmoothie också. Gött ska vara gött.

Förresten! Ni måste kika på den här länken. Det är alltså sjuka mängder bilder på kungen i hatt i olika konstellationer. Han har fattat hatt-grejen, helt klart!

Nya rön.


Vilken svordom använder du mest?
Fuck it, men mest för att jag är med i facket. Det blir som fakkit egentligen. Eller fan. Jävla fan eller fans fan. Guds gröna helvete börjar göra entré också.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 08:30
Var köper du dina matvaror ifrån? Så lokalproducerat som möjligt när jag orkar via Willys.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta den.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En iPod. Och en flaska Loka.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Jovars, hemlighet kan man väl kalla det.
Vad åt du till middag senast? Äggstanning.
Kan du vissla? Schjoop.
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja! Barnanime! Ta ta ta ta transformers!
Äger du några popband t-shirts? Ja!
När flög du senast? 2008, jobbsökarnasvängen.
Pratar du några andra språk? Engelska. Så är jag illa tvungen att strukturera upp min norska.
Har du gråtit offentligt? Jag kommer inte ihåg var eller varför men ja, det antar jag.
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Haha.
Vad har du med dig in på bion? Massäck, oömma kläder, ett glatt humör och människan jag kom dit med.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Bild dårå, eftersom jag gick bild. Men fotokursen var också kul!
När sov du senast på golvet? Hah, 3 timmar sedan.
Vilken är din favorit drink? Folköl.
Gillar du din boendesituation? Ja!
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Jag är funktionsduglig efter bra en timma. Så allt utöver det.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Fullbokade, ja, stressiga? Beror lite på.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Va?
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 23
Tror du på liv på andra planeter? Ja
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? What would Chuck Norris do?
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Hell yeah, I'm on it!
Tycker du om att krama folk? Egentligen ja.
Äger du en digitalkamera? Har nog till och med tre exemplar.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Chuck Norris.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Nha, man glömmer så lätt.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? That's why I don't eat it.
Är du mörkrädd? Nä.
Tre saker du alltid har med dig? Massäck, oömma kläder och ett glatt humör.

Fiint!

 

http://i192.photobucket.com/albums/z68/lona723/tattoos/Applied_Tattoo_by_SimpleSkye.jpg

 

http://fc01.deviantart.com/fs40/f/2009/012/e/f/Newest_Tattoo_by_sheishere.jpg

 


Morgon

 

 

Den här veckan har jag lyckats somna om efter väckaren har ringt tre gånger? Samma sak i morse. Jag blir dock inte förbannat, det är lite lönt. Och jag antar att sömnen behövs. Men jag brukar ju som inte försova mig. Nåvål, idag är det torsdag och första gången jag jobbar. I och med det är det fredag på ett kick så det är i princip helg. Gött va?

 


Tävling!


Armbandsur - Testbild med silverarmband i metall


Nu mina vänner är det dags för en tävling!
Den har jag i samband med runns.se (om ni kommer ihåg min testbildsklocka? Den kommer därifrån!). Vad kan man vinna då? Precis samma klocka, som ni ser ovan!

Hur gör man?

1. Bli medlem i runns.se på facebook. Gruppen hittar ni här.
2. Gå in på runns.se och leta rätt på priset på klockan. Skriv sedan en kommentar och skriv svaret i mailfältet! Observera detta. Alltså, tryck på kommentar och skriv "xxx kr" där det står "Epostadress (publiceras ej)." Efteråt skriver ni såklart er mejl, om ni vinner, så jag vet vem det är.
3. Den 26:e maj drar jag en vinnare, så det kan bli vem som helst!

Extra: Har du en blogg? I så fall kan du få en extra chans att vinna klockan. Gör ett inlägg om min tävling och skicka med länken i kommentarsfältet så räknar jag dig två gånger och du har därmed dubbelt så stor chans att vinna. Capish?

Klara, färdiga - tävla!


Livet & dess möjligheter

 

En annan Yohanna men samma ögon.


Jag satt och rensade bland lite papper och kollegieblock mitt i allt städanade (typiskt att man fastnar på ett sånt sätt va?). Hursom, jag var nog inte riktigt beredd på vad jag skulle hitta. IN YOUR FACE! Så sitter jag där med mitt gamla liv och hittade ett papper som är exakt ett år gammalt. Jag blev skarpt påmind om ex och den nostalgitrippen kan man nog inte beskriva med ord.

 

Hittade även biljetten från en av mina livs viktigaste resor. Den 31:a oktober åkte jag till Skövde för att leta jobb. Nu, ett år och sju månader senare har jag hunnit med att bli någon helt annan och skapat mig en annan typ av liv. Fast jobb, egen lya och fackligt engagerad.

 

Jag blev liksom rörd. Helt plötsligt tittar jag på bevis för ett jag som inte är mitt nuvarande jag. Eller, jag är ju alltid jag men en intressant utveckling. Men tänk, hur hade det blivit som jag valt annorlunda? Vet jag fortfarande om det här är rätt? (Klart det är, men tanken slår en ju).

 

Så kommer vi till de mer existensiella frågorna i och med mina nykända känslor kring dåtiden och nutiden, vilka handlar om framtiden? Vad gör jag om ett år? Hur länge till bor jag fyra trappor upp i min lilla lya? Vilket är mitt nästa jobb (jag vill inte sluta, men räknar kallt med att jag inte jobbar hela mitt liv på ett callcenter)? Vad gör jag om en månad? Vilka människor har jag träffat på vägen?

 

Det är skitjobbigt på ett sätt, för nuet är liksom inte den här carpe diem-prylen som funkar. Hur sjutton fångar man dagen när framtiden är lika osäker och föränderlig som en glass i solen? Och det här är inte första gången. Jag kommer in på de här tankarna titt som tätt, då jag inte riktigt vet var jag har mig själv. Men nu var det längesedan, och nu som sagt, kommer de igen - utan förvarning.

 

För samtidigt som jag ser utveckling i en positiv anda i mina gamla papper och teckningar och är förbannat nöjd över det så känns det snudd på otryggt att allt varit så impulsivt och bananskalsaktigt å det senaste. De stora besluten och valen jag gjort i livet är den berömda räkmackan. Kommer den igen? Hur öppen ska jag vara för mer förändringar? Det är inte förän på senare tid jag riktigt hunnit rota mig i allt, i mig själv och insett konsekvenserna (negativa som positiva) av mina val. Jag drabbas av en sjuk hemlängtan och vill för en mikrosekund åka hem till norr och jobba på OK/Q8.

 

Alltså. Förändringar är bra. Förändringar är utveckling. Likaså skit som händer och idioter som man träffar. Men när det som känns som gårdagen egentligen är för tre år sedan blir jag ställd. Jag är inte riktigt synkad med allt som har hänt och när det var. En del saker har jag varit utan i ett halvår. Andra i drygt en månad. En tredje i två år och åtta månader. En del saker kommer aldrig tillbaka.

 

När de frågeställningarna kommer upp kan jag inte låta bli att fundera. Är allt rätt och riktigt? Är det för förhastat? Är det meant to be? Skapar vi våra egna öden och låter gamla spöken hindra oss mentalt från att skapa bättre förutsättningar från oss själv? Ser vi livet eller tittar vi bara? Kommer jag att vakna upp snart, inse att jag är 85 år gammal och fortfarande känna att det som känns som gårdagen i själva fallet är 63 år sedan?

 

Nu är jag varken bitter, ledsen eller något annat sånt där tråkigt. Mest bara fundersam. Hur gör alla andra? Skulle jag känt samma sak om jag var kvar på ett och samma ställe och gjorde andra val? Men jag är ju tacksam, och nöjd ändå. Jag menar, i nuläget har jag de bästa förutsättningar för mig själv och det händer alltid något, så tråkigt har jag inte.

 

Någon som känner igen sig? Det är en sådan tunn linje det där med att filosofera så stort på egen hand. Man brukar i regel inte riktigt tala klarspråk utan luddar bara iväg. Det var därmed skönt att dela med sig av dagens tankar. Tack!


Vilken soppa, den är så god och matig!

 

http://www.arla.se/Images/ProductImages_200/22197.jpg

 

.. kommer någon ihåg den reklamen? Minns att det blev en grej, var nog Emma Fredriksson som lyfte upp humorn i den reklamen. Nåväl, jag har varit (och är fortfarande) så förbaskat sugen på soppa (i synnerhet tomatsoppa). Jag provade Campbells tomarsoppa men den smakade konstgjord plast och lite sjukdom, så jag förhörde mig i bekantskapskretsen och fick tips om Keldas tender tomato istället. Utlåtande?

 

Den var så förbaskat god! Förlåt mig alltså men, damn. Nu blir det soppa morgon, middag och kväll hur mycket som helst framöver. Och jag blev sugen på att testa göra helt själv med ekologiska tomater som bas, förstå smaken på det!


Paul Frank

 

299:- på väskaffären i stan

Den här apan har förföljt mig, gode länge. Men Paul Frank-grejer växer inte på träd precis. Men nu har en väskaffär här i Skövde fått in både väskor och plånböcker. Perfekt eftersom min gamla börs liksom bångnar åt alla håll och inte går att stänga. Det är hur mycket plats som helst här för kort också. iLike! Stor är den också.

Onsdag


.. klockan 11:16 ringde Schleven. 11:32 var vi på plats. Yes, jag försov mig i morse! Men det gjorde ingenting, vi hann ändå med avtalskonferensen med Unionen (roligare än vad man kan tro, och väldigt väldigt intressant) och allt det där. Är nyss hemkommen. Köpte tomatsoppa och en ny plånka (bilder kommer) och håller på att tvätta. Såsmåningom ska jag städa lite mer, dona mer med tvätten och ikväll blir det nog någon form av motion. Och tomatsoppa då.

Words of wisdom



Windows 7

 

Gör samtidigt lite reklam för unionen.se. Det är bra skit!


Nu är jag inte så haj på operativsystem och huruvida XP är bättre än Vista eller inte (fast det är ju det ju) eller om man ska ha det senaste (som Windows 7) innan det är helt fördigutvecklat. Men jag kan inte låta bli att älskar't. Mitt nuvarande operativsystem alltså. Windows 7. I mitt hjärta! Som ni ser på bilden kan man lägg den raddan som brukar vara längst ner lite var man vill. Absolut bättre för min del med tanke på hur i alla fall jag jobbar med datorn och det nya lite mer applikationstänket. Anpassa den efter användaren.

Hade man kunnat sova med datorer hade jag banne mig köpt en egen liten kudde till den och kramat den till sömns alltså.

Beksinski & Welters



The Fantastic Art of BeksinskiThe Fashion Reader


Nu är vi hemma igen. Det var sjukt kul men man blir så trött. All mat, alla nya människor, nya lärdomar och alla nya intryck. Ja jisses.

Hursom, jag har just lagt en beställning hos Adlibris. Först då en bok som jag siktat in mig på innan, om Beksinskis konst och så en nödvändig bok för pluggandet (i juni ska jag vara klar!!). Hög tid att börja, med pluggandet alltså. Men det grejar jag, alldeles säkert!

MBL/LAS

 



Det är hårt att lära sig saker, men fruktansvärt - naturligtvis. Dock lite kul att jag numera är Johanna Bred istället. Hah. Nåväl, nu väntar taktikvila och sen då så tremätters. High!

Några timmar senare..


.. och om fem minuter ska jag kila ner till mina vänner. Sömnen är minimal, håret knappt torrt och radion skrålar. Men, hä ska bli kul!

Så hoppas jag att alla och envar får världens bästa dag! Det är ju måndag! :-)

Taktikvila


Nuså. 04:45 ringer väckaren i morgon och en timma senare ska jag vara packad och glad. Sedan åker vi iväg till Sunne. Det är det roligaste med att engagera sig fackligt. Att man får lära sig saker om samtiden samtidigt som man kan utveckla den. Och med på vägen har vi ett gäng sköna typer från jobbet, och icket att förglömma Lollo då som blir min vapendragare i mer än ett avseende då när vi hetsläser kollektivavtal tillsammans.

Så fack och lagar kommer aldrig låta tråkigt, bara inspirerande och utvecklande. Woho!

Jag är kär

Visa galleriet


Mitt liv har blivit materiallt komplett å det senaste. Jag älskar min dator. Det är en stor sak att säga för lite teknik men alltså. Jag listar!

1. Tangentbordet som sagt. Det är guld att skriva på. Så räkna med obetydliga blogginlägg bara för jag kommer gilla att skriva mer nu.
2. Windows 7, jag gillar det skarpt! Det är mer som att man inte utgår från skrivbordet, utan man lägger in applikationer lite var man vill och använder datorn på ett helt nytt - och betydligt smidigare sätt.
3. Den är snabb som sjutton. Till och med när jag internetar.
4. Den är snygg! Visst får man väl räkna med det? Vit och påminner mer om en mac än en pc. Snygg är bra skit.
5. Tyst, smidigt och det är bra tyngd i den.

Ja, som ni märker är jag nöjd med mitt inköp. Inte för att jag tycker det är skitballt att punga ut x antal tusen bara sådär. Men dock. iLike! Och härmed får vi hoppas att mitt ex, Commando vilar i frid. Den har gjort sitt jobb mycket mycket bra och vi ska bara se om vi kan rädda hårdisken och minnen för flera år.

Bone Machine

 

 

En söndagslåt ska ni få. I Don't Wanna Grow Up av Tom Waits. Mannen, myten, legenden. Och låten är ju askalas.


Idel blommor

 


Jag vet inte riktigt hursom jag ska göra ikväll, eller just nu rättare sagt. I morgonbitti ska jag upp tidigt som sjutton, vi i styrelsen ska åka på facklig utbildning i Sunne måndag - tisdag (om MBL/LAS). Så jag bör kvarta i tid ikväll. Men tills dess? Det finns massor jag måste göra, massor jag vill göra och ja, en del saker då man inte måste göra något. What what liksom?

Hursom, tills dess kan vi beskåda den fina blomman jag fick idag! Att en sån liten grej kan göra så mycket, det är fascinerande. Det blev lite kärlek till livet när jag fick den märkte jag.

Om jag vore man

 


Haha! Jag äger ju som karl - helt klart! Jag sitter och kollar runt på olika funktioner på min nya dator. En av dem är att man kan ta roliga kort, som det ovan. Men överlag och hittills är jag ändå himla nöjd med mitt val av dator. Tangentbordet är som en mindre personalfest i himlen. Stabilt, sköna tangenter och man har de där extrasiffrorna längst ut till höger vilka jag saknade på min förra dator. Improvement!

Så kan det gå

 

http://www.gnetagalten.se/images/00054/0/sony-vaio-nyskick!.jpg

 

I fredags morse satt jag som vanligt och drack mitt morgonkaffe medan jag läste bloggar. Det skulle jag inte ha gjort. Jag spillde ut halva min mugg med kaffe över datorn och den har inte startat sedan dess. Jag har alltså varit datorlös och därmed inte kunnat blogga. Men idag for jag med Ann-Sofie och Pettan till mediamarkt och köpte en ny dator - en Sony VAIO. Håller just på att fixa allt, nivet, flikar och mappar och grejer.

 

Men men, jag är inte så förfärligt bitter. Pengar är bara pengar och en dator är bara en dator. Vi kanske kan rädda hårddisken. Det var ju förbannat klantigt, ja, men. Så äre!


RSS 2.0