Midnight Ghost

Ni måste lyssna på The Don Darlings och speciellt Midnight Ghost och Devil Lives in Dallas. Här är deras myspace!

Vad sa du sa du?

Eftersom vi människor har talets gåva så uppstår det ofrånkomligen väldigt roliga konversationer. Så jag gjorde en helt ny kategori för det. Så tänker jag att jag skriver ner dem och sedan kan jag förtydliga vad jag uppfattade var roligt. Jag antar dock att det bara är jag och den som var med om det som kommer att förstå det riktigt roliga, internskämt är ju internskämt menar jag.


Jag och Lollo, Willys. (Inte en helt korret återgivning, men poängen består)

Lollo
: Men du din ekologiska.. Du handlar bara sånt. (säger hon när jag lastar upp mina grejer på bandet)
Jag: Jaa, det känns ju lite bra i själen så.
Lollo: (Tittar eftertänksamt på sina grejer) Och jag köpte bara pizza och chips.. Men jag köpte schampo i alla fall, då blir jag ju fräsch!


Sensmoralen lyder: Att själv vara ren är det första steget mot ett bra miljötänk. Man har redan där gjort försurningen i sjöarna och klimathotet en tjänst.

Dolly och Maria

 

Eftersom jag blir glad, hög och snudd på euforisk av smink och nagellack, och eftersom Lollo har tyckt att jag ska blogga mer om det så gör jag det. Kul va?

 

Nu råkar det vara så att nagellack är skiten just nu och här ovan har vi en kombination av Maria som bas (det gröna) och Dolly på (det blåa). Båda från Make Up Store. Och deras nagellack sitter för övrigt som en dröm, så de är helt klart värda sina 130 pix. Men numera finns både Dolly och Maria på rea, i alla fall här i Skövde. 60 pix styck får man betala och det är som hittat. Nästan så att man går plus på det.


Ett monstruöst skepp kommer lastat..

 

.. med. Ja, vad? Detta är alltså den lilla räkmackan som man kan köpa på Harrys. Och ja, det är en normalstor mattallrik. En big ass-macka alltså. Betänk då att det finns en storlek större. För de dagar då man helt enkelt inte har någon magsäck utan kan äta för fyra pers bara för att.

 

Förresten, det ligger en liten brödbit under räkorna. Någonstans.


Snöstorm

Det har varit snöstorm i hela Sverige i dag verkar det som, och här i Skövde också. Och jag var förmodligen den enda som flinade mig in till stan. Ett sådant underbart väder! Jag vet inte, jag blev väldigt glad av all snö och mest bara mös när jag var ute och gick med Otyg i min iPod. Det var liksom ingenting som fattades. Varför jag gillade det kan bero på två saker. Den ena är att jag faktiskt har skor som man kan gå i när det är mer snö än liv utomhus. Sen så känner man att man lever litegrann, det är gött att komma in sedan när man har fått kämpa sig fram och nästan fastnat i en snödriva.


Men okej, det var lite jobbigt att inte kunna titta i vissa riktningar när man ska gå över vägen och liknande eftersom det snöade horisontellt, men det är väl den del av charmen antar jag. Det enda jag saknar just nu är ett hus i en skog där man kan snöa in i några dagar. Hä brukar va fint, så att säga.

Pretty Kubrick

 

Jag har haft en sådan fantastiskt rolig dag. Först så gick vi på schtan en sväng. Jag, Lollo och med Sara en stund. Jag köpte nagellack (grön och blått, fin-fint!), vi åt middag på Harrys (den "lilla" räkmackan) och så köpte jag film. De tre ovan. Jag har aldrig sett någon av dem men jag har hört om dem alla tre. Fråga är bara vilken det blir ikväll.


Kvalitetstid

Så jäkla gött! Har sovit alldeles för mycket och för länge - något man gör när man vet att man kan. Och så har min lediga dag inletts. Jag ska börja pyssla på hemma och såsmåningom dra mig neråt stan med Lollo. Make Up Store var ett av målen. Sen kanske vi ska dinera också, hade egentligen tänkt att skjuta upp det men ja, vi får se helt enkelt. Det blir en bra dag i alla fall, slapp och man gör mest bara ingenting. Har för närvarande pluggledigt alltså.

Ojdå x 2

 

Jag har just satt över lite traderapengar på konton över hela Sverige. Först då adidaströjan och så det här. Är det inte ljuvligt? Jag blev lite glad i själen när jag hittade det faktiskt, panikjävlagult. Även fast jag inte har någon aning om vad det är för märke eller om det ens sitter bra. Men hey, det är värt sina slantar ändå!

 

/ Glad tjej på 14 jordsnurr alt. hysterisk brud på 21 år som nyss fått lön. Välj själv.


Vi knäcker om vi vill

Förbannat bra dag på jobbet! I morse tänkte jag skriva att jag skulle sikta på ett speciellt mål gällande prestationer. Jag överpresterade med 11 % och redan på 100% som var mitt egentliga mål hade jag varit sjukt grym - faktiskt. Win alltså! Är därmed helt utslut på, men inte värre än igår ändå. Så det känns fint. Bara att fortsätta med målen då, det är ju inte så att det tar stopp för mig heller.


Resten av kvällen tänker jag färga håret, lyssna vidare på min dödsmetall och luska vidare på livets hemligheter.

Swallows

 

Svalor är ju överlag ett välkommet motiv, det är kul, blir sällan skitfult och så gillar jag ju fåglar. Den här här fyllde jag i mer i går. Jag har lite planer för den ock, som vi snart ska genomföra. Hä ska bli kul! Vad det är får ni veta senare.


A tribute to Lollo

Jag pratar ju ofta om min vän Lollo och hon är en sådan som gärna bjussar på sig själv. Så här kommer en liten bildkavalkad på typiska grejer som bara den och endast den människan lyckas med och gör.

 

Detta är helt underbart. Hon skulle gå och torka tobak. I hallen säger hon "fan, jag tappade byxorna!". Ungefär som att det är något man gör varje dag emellanåt, som när man slår i tån eller river sönder en nagel. Kodakmoment nummer ett då jag skrattar tills jag nästan avlider av syrebrist.

 

 

När jag och Emma var hos Lollo med Anna och kikade på film så utspelar sig följande scenario. Emma går på toaletten och kommer tillbaka in till rummet och skrattar så att hon kiknar. Inne på toalettgolvet, bredvid duschen, har hon hittat "grovrengöring till extra skitiga flator". Lollo är ju inte flata, och det är egentligen golvrengöring. Men med lite fantasi så finns det alltså mer eller mindre skitiga exemplar av lesbiska kvinnor. Numera ett stående internskämt.

 

Det är alltså lite sånt vi gör när vi hänger, skrattar mest om obetydliga saker och har jättekul faktiskt. Men ibland så kan vi diskutera teori över en flaska vin också. Eller så är vi kreativa. Kul har vi i varje fall!


Ekologiska alternativ



Vad jag har lärt mig av livet är att kravmärkt kaffe smakar skit, men jag tänkte ändå att jag skulle prova Gevalias ekologiska alternativ. Kravmärkt och ekologiskt är inte samma sak, men jag funderade på om det inte skulle kunna smaka lika mycket skit. Men se där, det gjorde det inte. Det var faktiskt väldigt gott så jag funderar att införa det som standard nu. Förpackningen är inringad enligt bilden ovan.


Ps. På bilden ser vi när jag har storhandlat. Har mat för ett helt veckoslut där, det blev många mücver!

Ojdå

 

Jag råkade kika på tradera och jag råkade buda. Kan jag skylla på nedsatta kroppsfunktioner? Inte? Okejdå, men den gick ändå bara på 310 pix (vilket är schvinigt billigt för en adidas) och det är ju en färg som får mitt inre att skälva av.. ja vet inte vad. Associationer med ärtor kanske? Hursom, en kulör i min smak och priset är sjukt överkomligt. Nästan så att jag gick plus på det faktiskt.


Känslocentrat som sprängdes

Min syster är så jäklig rolig. Vi pratade i telefonen om vad som händer om man petar sig i näsan om man har en en decimeter lång nagel. Hennes självklara respons var att man kan peta bort en depression om man fingrar tillräckligt mycket på känslocentrat. Jag skrattade tills jag krampade i höften. Det var dock bara en liten anekdot från livet, min verkliga poäng är att jag är hur slut på som helst, är trött och har ont i huvudet. Jag skyller dock inte på soppan, bara en måndag med ovanligt mycket energi så jag stod upp och gick omkring halva dagen. Fit for just about anything it is, men just nu känns det. Som de första veckorna jag jobbade, det kändes som att jag skulle svimma på vägen hem, det var tider det!


Anyhoe, jag går till reträtt och ska alldeles snart kvarta då då. Poängen är dock att ta revansch. Jag blev mycket väl godkänd på dagens prestation, men det stör mig något så otroligt då jag vet att jag kan mer men inte grejar det av olika anledningar. Som när kroppen är på väg att stänga ner sina basala funktioner för att jag är för trött, ni vet ju hur det kan bli när lungorna får andas växelvis istället för samtidigt. Det är inte lätt i bland. Men i morgon, då jävlar med betoning på fan. Lite mer soppa, lite mer ork. High to the five!

Måndag em/kväll

Dagens läxa är följande: Man blir inte mätt på soppa. Tji fick jag. Men den var förbannat god. Överväger att aldrig äta något annat än soppan i resten av mitt liv faktiskt. Jag bjussar på recept för de som vill prova;


Yohannas jag-orkar-inte-gå-och-handla-soppa
alt. Yohannas jag-är-bitter-soppa

2 dl gröna linser
2 morötter size medel
1 rödlök, hur stor du vill
1 liter vatten
2 styckna grönsaksbuljonstärningar


Koka upp linserna och låt dem koka. Under tiden, pytsa ner hackad rödlök i en kastrull som är varm med olja i botten. Stek tills det är klart eller tills du inte orkar vänta längre. Häll ner vattnet och buljontärningarna, slanta i morötter. Koka till det känns bra i själen och tills linserna är klar. Häll över dem. Låt sjuda en stund till om ni vill känner er lite balla, eller så ger ni fan i det (det gjorde jag). Ät, tig och njut!


Det var världens enklaste också, ha bara en påse med linser hemma tills ni blir soppsugna. Tror faktiskt att min mor skulle gilla den väldigt väldigt mycket, så de kan jag bjussa på när du kommer hit!

Dagens ungdomar

Jag skrattade högt, gamla tanter är hysteriskt roliga! Jag tror att jag ska vara som de när jag blir gammal. Så fort det handlar om ungdomar, säga usch och tänka misshandel.

Dagens ungdom får sig en känga

Smyrnakyrkans second hand, Göteborg

Två äldre damer ~80 står och tittar på skor.
Dam 1: Titta på de här klackarna.
Dam 2: Usch, det är sådana ungdomarna slår ihjäl varandra med nu för tiden.

 

Från tjuvlyssnat.se


Sewing skills

Morrn! Jag har hunnit med grejor i dag. Först ut var en telefonkonferens med Ann-Sofie, för att få ett hum om det senaste. Sen så har jag lagat ett par byxor och sytt in en jacka, nästan så att jag är nyekiperad dagen till ära.


Det är måndag (äntligen! Jag verkar inte gilla att helgen är så lång?). Planerna den här veckan är jobb och jobb. Sen då hobbyprojekt på onsdag, vi ska fylla i och fixa till. Så ska jag dinera med Lollo på O'Learys. Sen händer det nog inte någonting speciellt, en vanlig vecka skulle jag satsa en femma på. Men det är skönt, för nästa vecka, då finns potential att den blir lite annars. Vi får se vi får se.


Ni måste få lyssna på A Song for my Wrath av Black Sun Aeon från skivan Darkness Walks Beside Me. Rikard har rätt, det är världens bästa intro! Ni behöver inte gilla dödsmetall heller, jag tror att den är melodisk nog för att den ska kunna uppfattas som bra generellt sett. Den ligger numera på Kaffelistan! by purga, alltså Rikards egna spotifylista som han uppdaterar och som jag gillar skarpt. Världens bästa skit.


Soppa ska kokas med kärlek

 

Mkay, min soppa knäckte. Jag menar det. Rödlök, morötter och gröna linser. Sen då en överdosering av grönsaksbuljong. Nu längtar jag lite till lunchen i morgon faktiskt.


Söndagsafton


Jag vet inte varför men en väldigt bitter och likgiltig känsla har infunnit sig idag. Kan hända att jag verkligen behövde göra allt jag gjorde idag, brukar nämligen ta itu med sådana saker när det är så. Så blir det gjort och så kan jag umgås och ha kul när jag faktiskt vill det utan dåligt samvete senare.


Anyhoe, nu ska jag typ duscha tror jag. Eller typ, jag ska. Antingen nu eller senare. Så funderar jag på om jag ska spela tv-spel, läsa en bok eller se på film tills jag kvartar. Eller laga mat kanske. Tills i morgon då alltså. Dunno riktigt. Men nu när jag tänker på det så lät en linssoppsinrättning inte helt fel. Det är ju också konstruktivt så det stör.

Befouled Galaxy

Jag håller på, jag har städat lite, diskat, tvättat, lagt in räkningarna, omorganiserat hela garderoben (på ungefär en timma, rekord i alla kategorier!), plockat i ordning viktiga papper, pratat med Petronella och lyssnat på musik. Det var längesedan jag hade en sådan sjukt konstruktiv dag, då jag verkligen fick saker gjorda. Men det känns bra, lite feng shui och mindre att bry sig om sedan.


Sen måste jag bara säga att jag blev besynnerligt sugen på flatpalt. Jag måste se om jag inte hittar den där paltmixen som i varje fall fanns hemma i norr när vi var där vid jul. Och om inte annat får jag väl göra ett gäng själv, fast jag inte har någon monstruös maskin som mamma har att göra dem i, men vad har man annars handkraft till?

A song for my illness

Söndag. Jag sov alldeles för länge och vaknade med en perfekt timing. Nåväl, den här dagen är behövlig. Jag har så mycket som jag vill och måste göra så jag hinner nog knappt med hälften, men ändå, jag får börja i någon ända. Ska till exempel tvätta, och det är ju kul. Ska bära ner lite grejer till förrådet också, och ta upp gitarren. Och måla (?) och kanske fixa om bloggen.

Black Sun Aeon

(Okej, det kan förekomma stavfel och uteblivna ord. Men det är inget jag gör för att det är ballt, ibland slinter man bara).


Dagen idag. Vi gick på vernissage och tavlan som jag ville ha kostade 4500:- för mycket. Så jäkla synd. Den hade passat i mitt liv på min vägg. Den är dock monstruös stor, vilket kan skvallra om priset.


I övrigt, en fin dag (och rolig). Men nu måste jag sova, annars kommer jag börja göra motstånd.




A Sont for my Wrath

Ni fantastiska människor som gör mina dagar borde en extra hög pension när ni blir gammal. Eller strykfria kläder i resten av era!


Ja, jag vaknade och trodde att jag skulle jobba. Min hjärna kan inte riktigt skilja på fredag och lördag stundtals. Men nu är jag good to go igen. Lördag it is, konst och häng står på schemat. Så ska jag nog bära ner lite grejer i förrådet om jag orkar, vill och kan.


Mamma förresten. Brevet kom hit, jag skickar hem det till dig?

Amour

Fredag! Och idag gick till historien. Jag kämpade som ett djur de sista två timmarna, rabblade mantran och 18:01 var jag nöjd. Inte med mindre alltså, men med mer. Mål är bra.


Men, sköna helg. Jag inväntar Lollo och livet. I morgon ska jag på vernissage!


Level up!

Rock Is Dead

 

Den är lite skev, har skumma färger och är tagen med mobilkamera. Men dock, Lollo, det känns som att vi har en bra utgångspunkt? Jag är helpå någongång i framtiden då vi känner oss mer grymma (och när jag hunnit snygga till den ännu mer)! (För ni resten, det står inte Heaven & Fett vilket skulle vara roligare, utan bara Heaven & Hell). Kan dessutom säga att det är svårt att göra snygga texter utan photoshop eller någon form av linjal.

 

Hursom, fredag idag. Jag lyssnar på Love in Slow Motion av Bleeding Through. Fina killar det där. I alla fall, jag surrar känner jag. JO! Helg, så skönt, så bra och så roligt. Det är ju dessutom årets fattigaste helg och då måste det ju vara lite annars. Lite planer har vi allt också. Känns fint.


Med ena foten utanför

Helt plötsligt är jag jättestressad fast jag inte borde vara det. Märkligt. Får hoppas att det lugnar ner sig tills jag kommer på jobbet. Sen så är det ju torsdag idag också.

Hur ska det gå?


Substituten är inte dumma ja, och här är en maträtt som min snälla vän Lollo bjöd mig på förra torsdagen. Hon letade upp något vegetariskt på tasteline och det är ding ding ding jävla jackpot. Det är så sinnessjukt gott så jag tycker synd om alla som inte fått smaka det än. Det är alltså en typ raggmunksversion men med lite annat i, här kommer det;


Mücver
, 6-8 pers

2 styckna medelstora squash
2 dl persilja och dill (sammanlagt 2 dl hackade)
100 g fetaost
4 stycken ägg
2 dl vetemjöl
0,5 tsk mald spiskummin (<- viktigt!)
0,5 tsk svartpeppar
salt

Något att steka i


1. Skala och riv squashen, grovriven ska den bli. Pytsa sedan i hackade persilja och dill (jag köpte sånadära frysta. Funkar ypperligt!)
2. Mosa ner fetaosten och pytsa i alla andra ingredienser.
3. Stek och ät sedan tillsammans med grönsallad och en klick creme fraiche.


Det räcker hur till nästan hur många som helst, är nästan bara nyttigt och väldigt väldigt gott. Ni kan säkert steka bacon till också, kan tänka mig att det skulle bli gott det med.

Fallen

Avatar var.. inte bra. Men jag förstår varför en del gillar den. Det är dock inte jag vill betala för att se igen. Helt ok som slösa-tid-film men inget världsomspännande.


Anyhoe, jag sitter i min borg och är lite bitter. Det mesta av dagen blev i fel ordning och en del grejer uteslöts och en del dök aldrig upp eller hörde av sig. Fast det var kul ändå men.. ja, ni vet hur det blir. Tanken är då att sitta och titta på mitt nystädade hem resten av kvällen och sedan duscha och krypa ner i min säng som är nästan nybäddad. Så så farligt är det inte trots allt! Jag lever ju trots allt i en nu, nästan steril miljö, och det vill inte säga lite!

AHRGWHH!

 

MAMMA! Den här gången skämtar jag inte. Gnhff... kan du eventuellt få till något sånt? Eller kan man muta mormor tro? Är det genomförbart så skulle jag kunna önska mig det i resten av livets födelsedagar, dopdagar, julaftnar och liknande. Det är dock inte så att jag skulle ha den och tro att jag är snygg eller att den eventuellt framhäver mina kvinnliga sidor, menkomigen. Det nördigaste jag har sett och jag känner omedelbart ett enormt ha-begär.

Här hittar vi mönstret.


AHMAGAD!

 

MOR! Sekunden jag säger att jag väntar femlingar så har jag en tjänst att be dig - sticka utav helvetet! Ser du? Ser ni? Det är en liten Link-kostym (Zelda nivet) och här hittar man beskrivningen. Den är helt underbar, och jag brukar vanligtvis tycka att barnkläder är bara små och kanske söta. Den här outfiten är ljuvlig och bland det ballaste som jag sett!


Linchpin

Sweet lord vad onsdagar är så jävla bra. Jag har inte hunnit med mycket idag, men ibland ska det vara så också. Min haltande vän från jobbet som går på kryckor skulle hänga med mig hem i går för kvalitetstid. Bussen som vi skulle åka med åkte dock några minuter innan avgångstid och kryckor från resecentrum till Vasastan är inte ballt, så vi tog taxi istället. Ibland gillar jag fenomenet stek.


Så, vi åt pizza (världens godaste, en barnpizza, margerita med mozarella) (det kändes dumt att ha en kompis på besök när kylskåpet är.. ja, de har sina bättre dagar) och pratade. Somnade vid 03:01 - snåret inatt. Vaknade vid 10:00. Kommer därmed inte att vara den piggaste idag, men det gör ingenting, jag måste inte vara det. Gött.


Planen för resten av dagen är att städa, eventuellt bio och jo, såklart, handla.

Zombie Slam

Alla gör som precis som de vill och jag sa när jag blev vegetarian att jag inte skulle hetsa upp mig och få andra att få dålig samvete. Men, jag vill ändå gärna bara att ni läser det här inlägget av Underbaraclara. Det tar inte många minuter. Det handlar om hur kycklingen lever, hur länge och hur den dör innan den blir mat.


Som ni kanske förstår så känns det därmed bra att avstå. Fast, om man ändå vill äta det, hur tacklar man det då? Jag har ingen aning faktiskt. Just nu blir jag bara lite rörd och ja, att vi inte har kommit längre än så? Det är det jag menar när jag säger att de lever för att dö.


Men som sagt, jag vill inte har samma twist på inlägget som Undebaraclara. Jag var själv köttätare och kyckling är schvnigt gott. Men i mitt huvud så kan man gott avstå för en godare sak, om man vill och kan. Substituten är inte dumma!



Crashed

Jag måste bara säga att jag gillar Firefox nya uppdateringar, skarpt! Mer plats för flikar och så kan man he upp en ny utan problem. Sånt som jag inte visste att jag ville ha. De kan om de vill.

The Cradle of Civilization

Mitt kaffe smakar soyakorv. Mycket märkligt.


I övrigt, i dag är en fin dag!

Dark Mother Divine

Jag skrattade gott åt Anna när hon pekade på sin telefon när hon pratade med Markus och sa in your phone!. Eller skrattade gott, jag vrålade och tjöt och grät av skratt. Men vrålar bäst som vrålat sist. Vi har haft situationer idag.


1. Jag är för glad för att kunna prestera (bland annat studieresultatet och så en jobbrelaterad grej som jag ska dela med mig av sen, när/om det blir klart).
2. Jag var helt lost. Helt plötsligt är det rast och allt jag tänkt med att hinna bara försvann. Kanhända att jag satt i min lilla bubbla.
3. Någon sorts okänd kramp gör sig påmind i min rygg, närmare bestämt i mitt ryggslut. Har därmed, senare in på dagen, för ont för att vara trevlig (fast det var jag ändå, men ja, ni fattar).
4. In your face². Det hade jag inte räknat med men jag vet inte riktigt hur jag ska reagera. Får kanske kika in och se om det finns någon ny Batman-auktion på tradera.


Men, det är allt roligt att leva ändå. Jag spånade vidare, Lollo, vad säger du angående ditt lår? Jag gillar dehär fåglarna bättre, men vad tycker du?




 

Hå hå, ja ja. Ja to the hå. Nu var tanken att jag ska snusa alldeles för mycket, lyssna vidare på min dödsmetall och försöka att relatera till punkt nummer fyra.


Fuel for Hatred

 

Tror ni jag blev glad när jag kom till jobbet i fredags eller? Team Bredén. Jag började osökt tänka på att jag slår både Team Jacob och Team Edward och att de får börja saluföra tröjor på shirtstore till mitt lag också. Eller så kanske det bara var jag som stod överst i vårt lag. Hursom, kul var det i alla fall. De hade stavat rätt på mitt förnamn också, något som en del glömmer men som en del aldrig glömmer. Jag brukar glömma ganska ofta så det är okej om andra gör det också.


The Fury

 

Vad ska jag laga för lunch idag? Jag har följande saker;

- Morötter

- Rödbetor som säkerligen inte alls mår så bra

- Smör

- Ägg

- Keso

- En tom sillburk

- En bit gurka

 

Hm.. kocken inom mig ser svårigheter. Fast jag har redan löst matbiten. Har en påse quornfärs i frysen och ris finns att tillgå. Jag typ glömde att handla igår. Eller ja, jag hade ingen lust. Så jag får inga vuxenpoäng för att jag har en välfylld kyl i alla fall, och jag blir lika arg på mig själv varje vecka. Men istället får jag gilla läget och rota fram quornfärsen. Mätt blir jag i alla fall.


Plauge of The Butterflies

Hell yeah! Jag fick tillbaka det slutgiltiga resultatet från den sista uppgiften i kursen, alltså höstterminen -09. Starkt G där med! Jag är kanske inte så grym som jag kan eller borde vara, men jag är godkänd med råge och det är det enda som räknas. Har klarat alla tre uppgifter och är därmed en förbannat glad skit! Bra början på en bra dag? Vi säger så!

In The Failing Hour

Klockan är sent och jag känner att jag måste ha sömn. Gärna i en vecka men annars funkar tills imorgonbitti fint. Det har dock varit en väldigt rolig helg, spontanbesök av Emma och en lika spontan filmkväll hos Lollo. Asnajs faktiskt. Har hunnit med än mer trevligheter idag. Men, det bästa, Windwaker! Jag vet exakt vad jag ska göra precis hela onsdag, och i morgonkväll. Om alla hade ett tv-spel skulle vi nog varken ha världskrig, klamydia eller liggsår.


Såatteh, nu är det säng som gäller. Måndag i morgon.

Losing the Sunsets

Jao, vi har lite grejer att fira igår och det gjorde vi bra. Men en galen människa tyckte att de var jättekul att bjuda på shottar, sexor. Två var. Jag tog en halv och sedan inget mer. Och det var inte jag som bjöd, vill jag tillägga.


Hursom, jag kikade in på min internetbank och räknade ihop hur mycket jag fyllt på mobilen för. 800:-, på en månad! JISSES! Det är sjukt mycket pengar med tanke på att jag inte tycker att jag använder den så mycket. I så fall kan man hellre ha något stekabonnemang eller ja - whatever. Poängen här är att jag är inte snål, men det måste finnas något billigare alternativ. Jag funderar lite på abonnemang, alla andra har det ju så så farligt kan det inte vara? Har ingen aning, är helt nollad i abonemanngsvärlden. Så, heads up, har ni tips på bra operatörer och liknande - hojta till!


Nu. Tv-spel från sängen
Sen. Anna och bio osv. osv.

Pe-tre

Det är fredag idag och igår var jag så grym man bara kan bli. Eller ja, resultatet kan ju alltid bli bättre men man ska inte ge upp, minsann. Så det här känns fint. Snart ska jag kila till jobbet och dricka lite kaffe och börja sparka igång dagen. Så har jag hört rykten om att det är helg sedan?

A Poem About An Old Prison Man

Jag har så mycket att vara glad för idag, så jo, jag är glad!


Nummer ett och det största är att jag fick tillbaka resultat från andra uppgiften i modekursen (hade tre uppgifter förra terminen) varav jag var mest osäker på den andra när jag skickade in den. Men jag fick ett starkt G på den och hade förstått allt väldigt bra! Jag blev så jävla skitglad då, och främst av två anledningar:

1). Jag har aldrig pluggat på den nivån men kan det tydligen ändå. Jag har förstått vad de vill ha och hur jag ska ge dem det. Great success!
2). Det gör att jag blir ännu mer pepp på att pluggade vidare. Så när jag är klar med Modet ska jag slå mig ner och leta efter fler kurser och plugga tills jag inte får in mer kunskap i huvudet.


Sen då, dagens andra bra sak. Man kan stå upp mot stora människor och organisationer ibland. Jag har gjort det med helt rent mjöl i påsen och jag har fått min vilja fram (eller ja, vilja, verklighet snarare). Och det är också väldigt roligt. Konstruktiva mejl med en seriös underton kan tydligen vara av godo. Fast jag ska aldrig mer svara när de ringer.


Såatteh. Laxen är fixasd och broccolin kokad. Nu snart ska jag dra iväg på jobbet!

I Could Care Less

Märklig dag. Jag kan inte komma ihåg sist jag gjorde så lite så länge. Eller jo, när jag var hemma i jul, men inte så länge jag bott i Skövde. Skumt alltså. Inte ens helgerna brukar vara så lugna.


Hursom, i morgon ska nog jag och min kusin mötas upp. Åsa är i stan. Nog skriver jag eftersom jag inte fått svar av henne, men känner jag kvinnan rätt så ringer hon på utsatt tid och frågar var jag håller hus. Men det ska bli roligt i så fall. Men, först, mer Gunnar Blå!

Shoot Straight

Jag är en mycket trött individ. Planen är att stöka och städa lite till. Därefter ska jag tända rökelser och varenda ljuskälla á la stearinljus som finns att tillgå. Mitt senaste multipack med värmeljus tog slut på två röda, funderar på var jag kan ha förskingrat dem någonstans. Anyhoe, efter det ska jag sätta mig och läsa, dricka te och göra ingenting. Jag har även ångrat mig angående taktikvilan, det kan jag göra i natt. Risken är nog annars att jag sover alldeles för mycket vilket inte är svårt om man är jag och gillar att sova.


Alla vet nog att man kan om man vill. Utmaningen ligger dock oftast i att veta exakt hur man ska göra det.

Shake-A-Feather

Jag har pimpat mitt hem. Jag tog lite grejer som jag hittade hemma och satte ihop en anslagstavla. Den duger tills vidare och fyller sin funktion!

 

Här är mitt nya överkast också. Jättefint. Och när man är trött nästan viskar det "kom, kom, kom".

 

Har satt upp de sista tavlorna också, så nu är min vägg komplett. De roligaste är att allt sammanlagt har gått på strax under 1000-lappen att fixa (ramar & kalender it is) och jag tyckte ändå att jag har gjort allt själv. Så jag ska aldrig mer gnälla på att Gallerix är dyra.


Midnight Mover

Jag är nyss hemkommen och helt plötsligt blev jag hur trött som helst. Det kan bero att jag lämnade hemmet utan att ha druckit kaffe i morse. Det blev frukost med nyss nämnda syster och sedan gick jag och köpte ramar och mat och sedan gick jag hem. Men ändå, dödens trött och jag förstår ingenting. Lika bra att vila en stund bara för att jag kan då, lyssna på lite musik och bara vara. Jag är ju ändå ledig och det är väl liknande aktiviteter man ska roa sig med då?

Star-Crossed

Hai! Jag är mer sansad idag, tror jag. Jo, det är jag. Anyhoe, jag har hunnit komma hem och äta och prata med Lollo både väl och länge. Så har jag hunnit tänka att det är tisdag idag, jag är alltså ledig i morgon. Jag har ett halvt "måste" vilket är en preliminärbokad frukost/lunchdejt med min syster. Förutom det så är jag fit for fight för allt som finns. Det är alltså inget plugg och inget annat som jag måste ta mig tid till, asgött!


Planen är därmed att se på film ikväll. Se hur länge jag egentligen orkar vara vaken eftersom jag brukar vara en slagen hjälte där vid 00:00 - snåret. Lite lustigt med tanke på att jag börjar 12:30, men jag antar väl att jag är någon form av morgonmänniska.


Så, vi får se vad jag hittar på, vad jag orkar med och vad utgången blir.

We will never stop

 

Jag började läsa den igår och den är märkbart mer underhållande än det mesta annat! Ni får lite citat från boken; "jag skulle inte ligga med mig ens om det var gratis" (Blå 2010: 21) och "...i synnerhet sådana vars huvuden var arslen" (Blå 2010: 17).

 

Jag gillar skarpt alltså. Annorlunda är det i alla fall.


Lite kuliga bilder från förr

Det här är min älg, eller ja, hornen till den i alla fall. Snart på en vägg hos en Yohanna nära dig!

 

Tavlor som jag gjort till min bror. De är skitstora och var skumma att göra, men jag häpnas över hur rakt och fint det ser ut att vara.

 

Mina pro-markers är typ slut. De flesta färgerna i alla fall. Så visste, kreativiteten fortsätter. Men jag får fylla i med andra pennor och det är inte lika kul. Tyvärr. Måste köpa nya pennor!

 

Från köksfönstret hemma hos mormor. Snö, snö och enbart snö. Det är lätt att hitta någon form av lugn när man knappt ser bebyggelse.

/ Yo


Enslave The Astral Fortress

Appropå sömn, sova och säng. Det är tydligen något väldigt viktigt för mig. Rena sängkläder, bäddad, jag blir galen om någon är i min säng som inte är jag och som gosar ner sina skitiga kläder i mina sängkläder. Min säng är liksom mitt palats. Hursom, appropå det temat så vaknade jag inatt och tyckte att det var varmt. Minns att jag just då (tillfällig sinnesförvirring) tyckte att det var en jättebra idé att lägga sig på täcket. Sagt och gjort - och vad tror ni händer? Jo, jag vaknar upp senare av att jag fryser och är asförbannad för att någon dum jävel ligger på täcket (det vill säga jag själv) och sliter i täcket tills jag nästan gråter. Sedan får jag på mig täcket och somnar om. Kom ihåg det nyss, var knappt vaken och skrattade gott när jag kom på min egen dumhet. Det vore inte så dumt med ett reservtäcke bredvid sängen i liknande situationer, men det känns som att den extra ansträningen inte skulle vara värt det de få gånger som jag faktiskt sabbar för mig själv.


Hursom. Måndagskväll. Jag är på ett alldeles för konstigt humör för att kunna vara seriös. Så antingen så spyr jag ut inlägg på inlägg som innehar varken rim och reson, eller så lugnar jag ner mig och målar naglarna. Det lutar åt det senare. Sen måste jag få säga att jag är oerhört less på gnäll. Det smittar av sig. Och bara för det så ska jag försöka att aldrig mer gnälla. Eventuellt att jag kan konstatera att det är en ovanligt ofördelaktig situation alternativt lägga upp verkligheten men sedan komma med en konstruktiv lösning. Inte bara tomma ord om hur kasst allt är för att lägga över den negativa energin på någon annan. Låter som en idé va? Och bara för att börja här och nu så nu när jag har gnällt så tänker jag att jag inte utsätter mig för gnälliga situationer igen alternativt stänger öronen nästa gång jag får ett kaskadgnäll inkastat i mitt annars så soliga lynne. Är ni på't så skicka ett fax så kan vi diskutera huruvida man bäst inte lyssnar över en kopp ljummet, icket rättvisemärkt och förhållandevis dyrt kaffe (20 spänn utan påtår är nästan inte bra, fast det är ju alltid något. Om man vill ha kaffe menar jag).

Men, nu blir det nagelpimpning och mer dödsmetallslyssnande här i mitt fort. Så ska jag längta tills nästa gång jag får möjligheten att transportera hit 8-bitars. Ska jag betala 2000 kronor om året för att få spela tv-spel så ska jag spela tills ögonen, tummarna eller möjligen gubbarna i spelet blöder.

Ta't med en nypa salt. Ni som känner mig vet ju hur det är. Rätt var det är så surrrar jag okontrollerat och det går inte att göra någonting åt. / Yohanna med Y utan J ja där i början var skulle Y:et annars vara? (Det uppkommer frågor när jag har ändrat stavning. Men ändå, som sagt, var skulle annars Y:et vara? Johannay? Jyohanna? Johanyna?)

Just Stop

 

Om man går in på Vertigo förlags hemsida så kan man gå med i en trevlig bokklubb och bli medlem i Stormtrupperna. Det har jag gjort och idag kom Övervakningen - minnet av dig av Gunnar Blå. Fick en fin tygpåse som får bli min matlådspåsestandard nu. Nu ser jag alltså fram emot i kväll, jag ska sträckläsa.

 

I övrigt, om man gillar skumma genrer som erotik, surrealism och kommunism så för all del - gå med! (Även om jag främst ser framemot de två senaste genrerna) Jag har aldrig läst Vertigoböckerna förut, men jag räknar med en udda läsupplevelse och humor. Alltså, ta't med en nyp salt.

 

/ Inte Gunnar Blå


Star-Crossed

Det blev ett oväntat slut på kvällen igår. Jag skulle se film, så jag låg i soffan med filt och pyjamas och hela kittet och precis när Clive Owen (han kan konsten att vara snygg) visar sig vara heltänd på Abbie Cornish somnade jag. Skulle gissa på att klockan var kring 22:00. Så vaknade jag halv tolv och gick direkt till sängen och somnade om. Vaknade dock lite nu och då på morgonskvisten, vid sex, vid sju, vi åtta - ända tills min wake-up-light vevade igång. Men i stort så har jag sovit alldeles för mycket och för länge men det gör faktiskt ingenting vet ni. Jag antar att jag behövde det eftersom jag somnade till filmen igår (det händer max två gånger per år!) och är ju ändå ganska pigg men mycket glad just nu.


Har mycket kul att se fram emot. En del saker vet jag själv inte om men ibland kan man ändå få den där känslan av att det är kul att vara jag. Ja, jag tror det.


/ Yohanna

Viva La Vida

Sjuk dag! Jag vaknar och efter en halvtimma kommer två personer. Så kommer en till. En människa går och vi är tre kvar här hos mig. Sen kommer en person till, en åker och en annan kommer efter det. Så går en av dem hem och sedan kommer det en person till (vi är fyra stycken vid det tillfället! Sedan åker alla hem på samma gång.


Det är vänner och kamrater som har förgyllt min dag. Vi har haft kaffemaraton och fikat och så har vi ätit pizza. Har dessutom hunnit med lite Little Britain men framförallt så har vi skrattat. Tills i alla fall jag grät. Under tiden har jag tvättat dessutom, tidseffektivt!


Har alltså haft en brutalt bra dag med bra människor och vänner och ja, vad mer behöver man? Nu är jag å andra sidan riktigt trött, due to gårdagen och dagen. Så nu ska jag bara plocka lite, vika ihop tvätten och sedan blir det en dusch och sedan en film. Efter det kantrar jag nog i säng vare sig jag vill eller inte.

Our Urn

Lång dag men mycket kul. Jag har hunnit med att hänga med Anna, inventera stan och varit på KSS. Nu väntar föda eftersom jag tenderar att glömma bort den biten om jag inte är hemma, så det känns som en bra början. Sen så ska Lollo komma hit. Planen är rödvin medelst soffhäng och konversationer om livets meningar.


Så måste jag göra ett tillägg till den universiella teorin; människor är jätteroliga.

Inis Mona

Vi löste det igår genom en kollektiv hängning (öh, nu blev det fel va?) på en lokal krog. Och just där var det roligt som sjutton att iaktta de övriga gästerna. Det var många lite äldre och jag brukar aldrig se dem ute, sedan gick vi vidare. Och det var för övrigt en förhållandevis nykter kväll faktiskt. Jag drack ju öl, men det var varken förfest eller världens sug på obscena mängder alkohol. Lite bara vara så, och ha kul - och det hade vi! First off så springer jag på en kompis som alltid är hur glad och rolig som helst som man blir skitglad av att bara se. Sen så skrattar vi oss igenom resten av kvällen. Det är fint.


Fast i morse hade jag glömt att jag hade ställ väckaren, så 07:31 gick jag upp en sväng. Sedan sov jag till nio-någonting. Och nu är jag pigg, glad, har saker att göra (som att städa!) så det är lika bra att sätta igång med dagen menar jag.

/ Yohanna med Y

Strawberry Swing

Kontrasten. För en vecka sedan var jag med mamma i soffan hemma och hängde. Ikväll så sitter jag i min (numera varma) lägenhet och alla jordens människor drar i mig. Jag vill ju hänga med så många som möjligt, naturligtvis. Men om man inte kan mobilisera alla på ett och samma ställe blir det svårt. Fast vi får se hur det går. Och oavsett så är jag så jäkla glad för jag har så förbannat fina vänner.


I övrigt, en väldigt bra dag. Vi kan om vi vill!

/ Yo


Fibes, Oh Fibes!

Note to myself: Ät inte frukost med kläder på kroppen. Min sedvanliga frukost är en macka med keso på, och ett glas havredryck. Men jag vid datorn och keso på mackan som jag nyper ihop tillsammans med nytvättade svarta kläder är inte en bra kombination. Ett gediget i-landsproblem. Nu spillde jag inte så mycket att jag måste byta kläder, men det var precis bara ogjort!

Hur kommer det sig att all mat som jag kommer i kontakt med hellre ligger på ett golv, ett bord, den övriga inredningen, eller för all del, på andra människor vid samma bord? Mystiskt.

Yes

Det är fredagmorgon och det är skönt. Fredagar är fina på så sätt att man faktiskt stiger upp i någon ordning, kommer till jobbet och lagomt till när man har vaknat till på riktigt är klockan eftermiddag och bara några timmar kvar innan man slutar. Det är dessutom måndag snart, sweet!


Fick dessutom ett mejl av mamma i  morse (vi började brutalmejla sedan jag skrev listan om att jag aldrig får mejl. Det är ju jättekul! Långa med många grejer i, det vill vi fortsätta med) och i det skrev hon en sån fin sak så jag vet inte riktigt vilken lunga jag ska pressa ut luften med igen. Men glad blev jag i alla fall, tack mamma, jag svarar ikväll!


Så, nu måste jag sno mig och dona klart. Vaktmästaren kommer innan nio och tanken var att vara anständig tills dess.


/ Yo

42

 

Jag höll på att sätta kroppens innandöme i halsen när jag kikade in på modblog nyss, titta på skapelsen! Det är någon som har gjort en torso i lera och sedan moddat det. Jag älskar de svalorn, idén, kroppen, utförandet och hela grejen! JÄKLAR! Här hittar ni fler bilder. Och samtidigt blir jag lycklig i själen. Så fruktansvärt roligt och fint och bra att det finns så begåvade människor. Alltså oj..


O'Death

Ally!


När jag skrev att vaktmästaren var här och skulle fixa värmen så ljög jag inte. Igår satt jag i tjocka kläder och en filt. Nu sitter jag i t-shirt och byxorna uppstyrda till knäna - utan sockar! Det är så skönt och bra och som det ska vara, när man är inomhus i varje fall.


Hursom, besöket på KSS gick bra. Jag kan bara tänka mig hur det känns att vara där om ingen hälsar på. Riktigt tråkigt. Så i helgen ska jag nog dit igen om männisan är kvar och ta med mig lite kul tidsfördriv, god mat och lite spel och så. (Skriver inte vem det är då jag inte vet huruvida människan vill det eller ej). Så, det känns bra och kul att kunna vara där för någon när det behövs!


Hursom, äg dag idag. ÄG. Knack liksom. (Orden i föregående meningar är synonymer till riktigt bra). Det går ju alltid upp och ner med jobbet - oavsett var man jobbar. Men nu går det bara upp. Asnajs ju!


Så, nu ska jag städa lite och sedan se om jag hittar någon bra bok att läsa. Sen är det sömn medelst vila. Det är en stor dag i morgon, fredag och den 8:e januari. Annars vet jag inte om det är något speciellt.


Cherio! / Yo

Home




Kommer man lite tidigare till jobbet så kan man lyssna på musik och dricka kaffe i godan ro. Och just O'Death gör sig synnerligen bra idag, här sjunger de om Home. Hör vemodet och njut!

Och det är förresten ett exceptionellt bra väder ute! Mina vinterconverse är dock lite
halkiga, men jag överlever.

/ Yo to the Hanna


P3

 

Morrn! Jag har sovit ikapp nu, alltså alldeles för länge. Men det gör mindre. Det är skönt att sova! Fick en förstaklassig väckning av min nya wake-up-light som jag fick av min bror i julklapp också. Radio och ljus, vem klagar?

 

Men, det händer grejer! Vaktmästaren springer omkring här för att åtgärda kylan i min lägenhet, eller ska se till att elementet fungerar som det ska. Det är sjukt, jag felanmälde för ungefär en halvtimma sedan och de är redan här! Ballt!

 

Efter det så ska jag packa ihop mig och åka till KSS, hälsa på en vän som råkade ut för en olycka. Men det är inga brutna ben och ingen fara så. Sedan är det jobb och helt plötsligt är det fredag i morgon. Det har varit och fortsätter att vara en fin vecka!

 

/ Yo


Trail of Broken Hearts

 

Jag är så himla trött. Det kanske inte är så underligt med tanke på de senaste dagarnas stress och en obefintlig sömn ända sedan i söndags. Men jag klagar absolut inte, tvärtom! Är asglad för att klockan är snett efter 22:11 - snåret, jag är nyduschad och har min pyjamas på mig. Jag kan precis bara kvarta och sova hur länge jag vill i morgon. Jag gillar! Höll dessutom på att somna när jag såg på Lord of War och de gångerna jag somnar ifrån en bra film har man kvitto på att jag är jäkligt trött, orutinerat.

 

Hursom. Innan jag lämnar in för i dag så har jag skickat iväg en beställning på Avojuice från O.P.I. Av någon anledning så har jag fått för mig att just Jasmine Juice doftar som.. ja, jag vet inte. Men jag har helt klart utvecklat ett luktberoende. Men nu så, nu har jag 200 ml till att sniffa i mig.

 

/ Yohanna


Where Dragons Rule

(Jag gillar den låten, fortfarande!)


Nu, ja! Jag är klar. Äntligen, faktiskt! Jag fick dock besök av herr Schtek mitt i allt som skulle lämna igen lånade grejer. Så vi surrade och drack kaffe. Så det var inte non-stop-plugg, men en paus var välbehövlig.


Jag har alltså skickat in allt jag skulle göra och har lovat mig dyrt och heligt att prioritera tiden bättre för nästa termin. Så hoppas jag bara att jag har blivit godkänd på alla uppgifter (jag har gjort allt grundligt men ibland så kan frågeställningarna vara luddiga, risken för missförstånd kan vara överhängande). Men det känns som att jag grejade det. Kunskap är makt.


Nu börjar dock dagen, på nytt. Jag ska göra precis ingenting och bara roliga saker. På schemat står ätning, dammsugning om jag orkar/vill/vågar, duschning och film. Lord of War blir det nog. Den är sjukt bra! Det blir alltså någon form av brutalmys.

I övrigt, på västfronten intet nytt / Yo

Låtlös

Aye! Long time no seen. Jag har spenderat tiden sedan sist på jobbet och senare med vänner. Den sociala stimulansen från mer än en person börjar bli som den en gång var. Men det var roligt att träffa alla igen, och i synnerhet en så att vi fick reda ut eventuella missförstånd som inte ens fanns där. Fick en julklapp av densamme också, absinthe mint's. De smakar misär och absint. Fast de är ganska roliga och burken är fantastiskt sådär liten och fin.


Hursom. Årets hittills bästa köp är min pyjamas. Alla kategorier - alla gånger. När jag vaknade i morse och i går morse så har myshetsgraden gått upp till 2.3 (det kan också bero på att den är varm och min lägenhet är jättekall. Jag ska prata med vaktmärstaren), så jag brutalmyser varje vaken stund i den dressen. Det kan bli farligt det faktiskt.


Mensåatteh. Det snöar som sjutton men jag måste inte gå ut och det känns bra. Jag tänkte dessutom sätta igång med mitt pluggande så att jag blir klar snart. Jag räknar med att vara klar senast 16:00, förmodligen (förhoppningsvis) tidigare. Men kvaliteten i arbetet måste ju göra sig påmind också.

HIGH FIVE! (Borat style) / Yo

Black Fire

Morrn på er! Jag måste bara säga vilken exemplarisk natt det har varit. Jag är pigg, utvilad, glad, nysoven, kaffedrucken och vi har hela dagen framför oss. Å ena sidan så är det ju första jobbdagen efter en lite längre ledighet. Och det brukar innebära en liten invänjningsperiod igen. Men det gör ingenting. Så får jag ju en mjukstart i och med att det är minihelg i morgon (skulle å andra sidan ändå vara ledig i morgon) och tiderna idag.


Great success! / Yohanna

Jag gillar listor

Namn: Yohanna Bredén

Kallas för: Bredén, Yohanna, Lil'Yo (av Big P), loppan (av mamma när jag var 5-6-7 bast)

Stjärntecken: Fisk med ascendenten i kräftan

Höger eller vänsterhänt: Höger, men jag önskar att jag vore höger- och vänsterhänt som min syster. Multiskill när den är som bäst!

Piercingar: Ett par styckna

Tatueringar: Ett antal varav en del aldrig sett dagens (internets) ljus.

Längd: 1.67

Skostorlek: 38 (och den här frågan är lika rolig varje gång. Jag misstänker att ni inte bryr er nämnvärt)

Hårfärg: Röd, nyfärgad till och med!

Fräknar: De kan eventuellt dyka upp på sommaren, men inget man kommer ihåg mig för

Motto: Du kan det du vill, uttryckt i olika konstellationer

Kär? Nej? Jo. Lite i mamma. Och Petronella. Och i min nya jacka. Och min pyjamas.

Önskar du att du bodde någon annanstans? Nej, men jag önskar däremot att hem och hem-hem låg närmare varandra!

Tycker du att du är attraktiv? Lika mycket som jag tycker och tror att alla inte kan vara snygg för alla. Sen då är 'attraktiv' olika för olika människor. Men jag skulle in operera näsan eller fettsuga örsnibbarna om det var det som frågan avsåg. Jag är nöjd (och ibland oförskämt)!

Dricker du? (Jag skulle vilja ha ett 'vad' framför den frågan), men jo, vatten och havredryck mestadels. Om frågan avsåg alkohol så får jag påstå att öl och jägermeister tillhör favoriterna. Fast vin är ju gott de med, beroende på land och druva.

Röker du? Jag ser mig inte som en rökare. Feströker dock ibland även om det är mindre frekvent än innan.

Vilket schampo använder du? S-nånting. Färgbevarande är det i alla fall.

Vilken parfym använder du? Flower by Kenzo! Men får ge vika för avojuice från O.P.I numera.

Vad är du rädd för? Helt sanslösa saker som det är dumt att vara rädd för. Jag ska skärpa mig. Men i övrigt så är höjder och Cementa fruktansvärt läskiga saker.

Gillar du att tvätta? Ja, det är lätt, är konstruktivt och tillfredsställande!

Gillar du berg- och dalbanor? Jag blir som ett barn på nytt av vilken karusell som helst.

Senaste…

Filmen du hyrde? Metropolis. En oerhört intressant stumfilm från den tiden då de gjorde svartvita filmer. Det finns kopplingar till regissörens avsky för nazismen. Lite kulturhistoria i filmformat och man läser sin imdb.

Filmen du köpte? Uj. Scarface tror jag. Är dock osedd ännu!

Låten du hörde: Where Dragons Rule av Dragonforce

Låten du laddade ner? Det kommer jag inte ihåg.

Personen du ringde? Mamma.

Personen som ringde dig? Petronella

TV-program du såg? Det var en film på svt2 på tv:n hemma i Blaiken. Har ju som bekant ingen här.

Person du tänkte på? Rikardovic! Just eftersom jag skrev vic på slutet (Rikard är min kusin och -vic som ändelse är ett internskämt som började att spridas av min bror. Yohannovic t ex. Bloggovic. Alla och allt är en -vic!)

Favorit…

Låt: Den måste jag fundera länge på..

Sak att göra: Sova och umgås. Men att hänga är ju roligare. Fast sömn alltid givande oavsett.

Sport: Löpning och boxning

Dryck: Kaffe på morgonen är ju som en pånyttfödelse varje dag. Annars är det vatten.

Kläder: Överdel samt underdel.

Film: Svåra frågor. Men jag skulle nog säga Borat. Den är roligast i alla fall.

Bil: SAAB 900 ftw!

Serie: Oz! (Oväntat?)

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Haha ja, lilla stackars naiva Yohanna!

Gråtit över en flicka? Över en kompis ja.

Ljugit för någon? Ja, men numera är jag väldigt dålig på det så det förekommer inte alls ofta.

Varit i slagsmål? Nej, men hotad till det en gång! Det var väldigt roligt. Bruden som var arg på mig gick bort från mig samtidigt som hon frågade 'hur mycket spö ska du ha?'. Sedan såg jag henne aldrig mer.

Blivit arresterad? Nej.

Träffat någon från internet IRL? Jag tror faktiskt inte det. Nä.

Antal…

Gånger du varit kär? Två.

Gånger ditt hjärta brustit? Jag skulle vilja säga att det brister lite varje gång någon sviker eller ljuger eller när man helt enkelt bara ser att en del människor är så förbannat dumma (det är därför jag inte läser nyheterna) eller när någon plågar djur.

Hjärtan brustet på grund av dig? Oj, hur sjutton ska jag kunna veta det? Men inget, tror jag. Hoppas jag!

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? En.

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Ett par.

Senaste…

Boken du läste? Modeologi av Yuniya Kawamura, det är mer spännande än vad det låter ur psykosocial och sociologisk synpunkt.

Personen du fick e-mail av? Någon som mejlade på riktigt och inte spam? Förekommer det menar ni?

Personen du fick brev av? Mormor! (Eller ja, det var ett vykort men ändå)

Personen du fick sms av? Stekarn (eller Daniel. Men det är kul med namn som inte stämmer överens med personen).

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Julafton! Då var vi familj på 19 personer dessutom. Väldigt roligt!

Saken du köpte? Mat! (Okej, lite annat också)

Vad har du gjort idag? Se inlägget under.

Brukar du svära mycket? Njä, försöker att låta bli om jag inte verkligen måste uttrycka mig starkt. Svordomar tenderar att ta fram så mycket negativt om de blir vanligt förekommande ord i ens vokabulär.

När stiger du upp på morgonen? 08:30  - 09:00 om det är en vanlig jobbdag.

Vad har du på dig? Mjukisbyxor, mjukislinnen och en mjukiströja. Och mjukistofflor (mysmundering it is!)

Vad ska du göra ikväll? Duscha, plugga, sova.

Vad är du allergisk mot? Katter och jag anar att jag även överreagerar när jag är i samma rum som fem hundar samtidigt. Och clementiner/satsumas/mandariner.

Var har du ont? I mina ben! Jag har inte gått på två veckor längre än till köket och vardagsrummet. Haha. Och ryggen fortfarande.

Använder du hårspray? Yes! I min lilla lugg. Annars gör den lite som den vill och inte nödvändigtvi som jag önskar.

Kan du stå på händer? Mot en vägg var jag i alla fall en hejare på när jag var yngre.

Håkan Hellström eller The Ark? The Ark.

Salt eller socker? Ingetdera, men måste jag välja så salt.

Gillar du ketchup? Hellre en tomat faktiskt. Samma sak, mindre tillsatser och främmande e-ämnen.

Är du glad nu? Fantastiskt faktiskt! Det känns fint! Tänker solstrålar och eh eh eeh! och livet.

Var du glad igår? Jao, jag var inte ledsen i alla fall. Men ett hejdå kanske inte lockar fram världens största leende.

Vad dansar du till? : D Inget om jag inte måste (det är väldigt väldigt väldigt sällan).

Stockholm är… ? Överskattat men trevligt på södermalm.

Göteborg är… ? Nästgårds, men jag är där alldeles för sällan.

Kan du sjunga? Kan kan jag, som alla andra. Men hur det låter är en annan femma.

Spaghetti eller makaroner? Broccoli?

Land du vill besöka? Irland!


Where Dragons Rule

Det är som jag sa tidigare. Gillar jag en låt kör jag repeat tills jag kan den utantill och baklänges. Men den är sjuk bra, Where Dragons Rule alltså. Gjorda av Dragonforce då då. Lyssna på!


Och nu sitter jag här i mitt hem och är alldeles slut på! Sedan sist så mötte jag upp min syster i hennes lägenhet så for vi till Mediamarkt och sedan till Elgiganten för koll och informationsvisiter som skulle kunna innebära köp. Men vad tror ni händer på Elgiganten? Jo, vi står i en halvtimma och det är väldigt uppenbart för försäljaren (som dessutom tittar på oss) att vi väntar på hjälp eller konsultation. Och när han äntligen är klar med sin kund som tagit en kvart så väljer han istället att hjälpa en kille i 30-årsåldern med en snygg ulljacka. Förbannad kuksugare! (Förlåt för svordomarna) Vi förstår väl att han killen ser mer benägen ut att spendera pengar än en Pettan och en jag (röda dreads kanske inte är en konversationsöppnare?). MEN HALLÅ ELLER. Inte fan står vi och väntar bara för att vi är två yngre brudar. Jag kände mig genast könsdiskriminerad och åldersdiskriminerad och nästan ekonomiskt diskriminerad (slår vad om att jag vissa månader tjänar bättre än killen i ulljackan). Jag hade lätt kunnat lägga ut några papp på ett ärende som skulle tagit försäljaren fem minuter, men icket.


Så vi blev tvärförbannade enligt det att vi inte tänker finna oss i att han säljer på provision och väljer en kund "som ser mer benägen ut att spendera pengar" än oss - även om det mycket väl skulle kunna vara tvärtom - och således står och väntar som om vi var bortkomna eller dumma. Så vi gick iväg och jag sa halvhögt att det var sista gången jag gick till Elgiganten. El gigantovic. Nej, jag tänker aldrig mera gå dit. De vill tydligen inte ha mina pengar. Hmpf.


(Jag kanske överdriver, förmodligen inte och föga troligt).


Hursom. Vi åkte in till samhället istället och åt lunch på Vatra. Sedan gick vi på stan och hetsköpte allt vi såg (nha, där överdrev jag). Men jag hittade den jacka som jag velat ha sedan mamma hade ett lass hemma (mamma, jag fick en väldigt fin och vit jacka för 599 pix. Som hittat!). Så blev det lite mer och lite mer. Jag tenderar att bli sådan när jag är på stan, på humör, har tid, pengar, ork, energi och allt annat vad det nu kan vara.


Efter allt det så skjutsade snälla Petronella hem mig och så började jag ta ur dreadsen. Och under tiden kom Lollo på ett efterlängtat besök. Var väldigt längesedan jag träffade henne (okej, bara två veckor, men ändå!) Så medan vi fikade och konverserade tog jag ur resten av håret, blekte mitt vanliga, färgade det och flätade in det igen. 20:30 var jag klar och då gick även Lollo. Sedan dess har jag gjort afrikansk veggryta och lyssnat på samma låt i hur många omgångar som helst. Typ.


Nu så ska jag duscha (för att få upp värmen) och svira om till min nyinköpta och väldigt snygga flanellpyjamas som är mysigare än jag-vet-inte-vad (borde ha haft den hemma i norr). Sedan måste jag läsa i alla fall 40-50 sidor pluggmaterial och sedan ska jag sova. Börjar 09:30 i morgon också due to att det är röd dag på onsdag och sedan efter jobbet är det mer instudering som gäller och om möjligt lite sociala trevligheter med människorna jag inte träffat på länge.


(Jag ljög inte när jag sa att det var mycket på g).


Sen då på onsdag, medan jag ändå är inne på det ska jag göra klart sista uppgiften på kursen. Och sen! Resten av dagen ska jag göra precis ingenting! Hur skönt låter inte det?


Anyhoe, nu blev det mycket text. Jag hann med svordomar som innefattar kön och det vill inte säga lite. Men visst var det väl lite befogat att blir brutalt less när man väntat i en halvtimma och det inte varit någon före oss i kön? Men ja ä int' bitter. Eller som Wessberg (rätt namn?) sa; 'Smärtgränsen? Den skiter jag i!'. Så nu ska jag bara panikduscha som sagt. Och efter allt läsande ska jag försöka ta igen förlorad sömn från natten till idag.


(Jag ska bli bättre på kortare inlägg och mer bilder, dessutom, har bara inte riktigt kommit igång än).

/ Yohanna


Heroes Of Our Time

Jag är nyduschad, nyuppackad och nykaffedrucken. Jag har lyssnat på Dragonforce hela morgonen och det är riktigt bra, tycker jag då. Men smaken varierar ju som bekant bland olika individer.


Hursom, skumma saken hände inatt. När jag hade somnat på tåget så vaknade jag efter en stund. Och ni vet när man vaknar och har legat snett och hela nacken liksom värker och är stel? Så var det på mig, fast i min revbenskonstruktion och i ryggraden! Asläskigt! Det gjorde dessutom ont i hela min mage på ett sånt där snällt sätt, inga paniksmärtor alltså. Men ändå. Och nu är jag öm och i stort behov av en massage eller en session på spikmattan. Antar att det blir det senare, men effekten är densamma så det gör lika detsamma.


Nu ringer snart Petronella också och säger att hon är klar så att jag ska bege mig ner på samhället.

/ Yohanna

Heart of a Dragon

Nu är jag hemma. Så jävla hemma och vad skönt det var kom jag på när jag klev in genom dörren! Det var inte förän jag faktiskt stod i min egen hall som jag förstod att jag någonstans längtat hem ändå, även om det varit outtalat och utan vetskap. Men, här är jag.


Och istället för att lyxa och åka taxi hem (som jag brukar göra när jag kommer med tåg 07:08 på morgonen och har packning som väger x antal kilo för mycket) så åkte jag faktiskt buss. Miljön, ekonomin, jag vet inte. Jag hade kunnat vara hemma 15 minuter tidigare men tänkte att det kan gott stå i kylan ett tag.


I alla fall, inatt var spännande. Sov ungefär 3-4-4½ timmar. Jag är således osoven och borde tillbringa morgonen i sängen. Jag men kör på kaffe medelst uppackning istället. Vid 10:00 - 11:00 - snåret ska jag hänga med Pettan. Jag måste konsumera. Så måste jag handla mat också.

/ Yo

Fix you

Jag har varit hemma i en och en halv vecka och det känns som minst tre eller fyra. Ett bra betyg på vistelsen. Har mest bara varit förutom lite panikplugg nu och då. Men även om det är brutalt skönt att vara hemma så ska det ändå bli lite "på tiden" att komma hem till Skövde, och ta itu med livet igen. Jag har ju gjort precis ingenting och vet knappt någonting av allt som har hänt. Så har vi jobbet, nya tag. Nya helger, nya planer, nya drömmar och nya mål. Och ett nytt år - icket att förglömma. Så jo, man kan inte gå runt i morgonrock och tofflor varje dag och byta filmer (eller jo?). Så nu så.

Fast just nu varken packar eller organiserar jag. Sitter och lyssnar på Simon & Garfunkel-låtar som jag inte lyssnat på någonsin. Märkligt hur Spotify kan underlätta för en ibland. Fast lite planerar jag, tjuvplanerar. Jag har nämligen planer för en mindre kommun om vad som komma skall. Vad jag ska göra och med vilka och när, var och hur. Hela nästa vecka fram till onsdagkväll är fylld med måsten, borden och liknande saker. Lär få en smärre chock när jag ska börja agera och strukturera igen om inte annat, men det som inte dödar det härdar.

/ Yohanna

Chop Suey

I morgon åker jag hem till Skövde igen. Det är märkligt, jag har varit hemma i drygt en vecka men det känns som tre veckor. Minst. Antar att det är ett bra betyg på vistelsen och att jag således verkligen har hunnit varva ner och börjat känna lugnet. Ett av målen med hemma i år så det känns fint.


Men jag har en del saker kvar att göra, och däri finner vi pluggandet. Måste bli klar med allt innan den 8:e januari och ptja, jag hade väl kunnat göra lite mer lite tidigare. Men det är roligt och jag är snart klar så det gör faktiskt ingenting alls. Lite skönt att göra någonting nyttigt och konstruktivt också!

/ Yohanna

Land of Confusion

(Mina rubriker är i 99% av fallen titeln på den låt jag lyssnar på när jag skriver inlägget).

Det blev nyår här i skogen med. Vi var hos min moster och åt en trerätters! Först ut var en trattkantarellsoppa och mja, jag har ju aldrig riktigt gillat svamp. Alls. Men äta bör man, så jag lassade upp en liten tallrik. Och döm av min förvåning när mina smaklökar blev helt galna och bara ville ha mer! Det var så himla gott och 2010 kan därmed mycket väl bli det år som jag lär mig att äta svamp.

Sen då åt vi hemmaodlade lamm (sådana som jag gick förbi i somras hos min moster, och de kvalificerar därmed in som kött som jag kan äta. Tillsammans med älgkött) och det var ju också fantastiskt gott. Och efter det åt vi glass i ugn i talspråk, men glass au folié (jag har säkert fel nu, men det var något liknande) kanske det heter på riktigt?

Hursom, vi hade riktigt riktigt trevligt i alla fall. Vi åt och drack och spelade geni och väntade in Jan Malmsjös svamlande diktuppläsande och skålade och surrade och ja, firade helt enkelt.

Men jag vaknade ändå pigg och glad vid 10:27 - snåret och har ätit färsk annanas och kikat runt på internet sedan dess. Livet är allt fint för det mesta.

/ Yo

RSS 2.0