Tisdag

Strålande sol stor del av dagen. Vad har vi gjort? Vi har maratonfikat hos mormor på hennes bro, kilat hem, lyssnat på åska, tittat på Wedding Singer och suttit nere i stugan, lyssnat på regnet, diskuterat och druckit ett glas vin. Jag mamma och Lollo, vi äro komplett och jäklar vad trevligt vi har!

Vi har dessutom ätit palt, det var spännande. Lollo ville och mamma fixar och jag hejar glatt på. Flatpalt, det var evigheter sedan sist. Skare va så skare va, lite så.

Här har vi hemma

Igår kväll. Sol, värme, en helt kolugn Uman, kyrkberget, sällskap, kusin, en folköl, konversationer och skratt. Det är bara det att komma hem som är det fina. Och i natt har vi sovit så inihelvetet. Ett svalt rum med dubbla täcken och ro i kroppen. Alltså, mina vänner, att jag åker hem och saknar det när jag inte är där är inte så konstigt. Och Lollo gillar också norr. Vi har det fint!

Att komma hem

Vi började med att åka tåg från 20:17 från Skövde och var framme i Östersund kring 07:05 på måndagsmorgonen. Vi hade sovit lite och var trötta och sletna, men väl på väg i alla fall.

 

Efter det fick vi åka buss från 07:20 till 12:00 då vi landade på Storumans station. Mamma stod och väntade på oss och allt var i sin ordning, naturligtvis.

 

Mammas mat. Igår fick vi en rulle med kantareller och vi åt ihjäl oss flera gånger om. Till det mousserande rosévin för att fira livet, och i synnerhet vissa strapatser som vi ägnat oss åt å det senaste. Men sedan var vi äntligen hemma, fast sjukt trötta måste tilläggas.

Att snart vara hemma

http://www.lst.se/NR/rdonlyres/6E8ED9A9-71A6-40D1-A419-0D5AA315B6AD/0/Mittnabotaget2.jpg

 

Just nu sitter jag och Lollo på 45:an påväg mot Gällivare, via Storuman, alltså via hem. Tidsplanen är intakt och det känns skönt. Natten har varit annars måste jag säga. Vi satt bredvid en av världens trevligaste människor mellan Stockholm och Uppsala och vi pratade och skrattade. Och skrattade. Vi skrattade så mycket så att våra bordsgrannar skrattade lika mycket och inget var riktigt rimligt. Men det gör ingenting, man ska ha kul, och det kan man ju minst sagt säga att vi hade.

 

Efter det så har min vän Louise sovit ungefär 10 minuter medan jag toppar listan på fyra timmar eller något. Vi har svettats ut allt vatten och varit dödligt törstiga. Men nu sitter med varsin Ramlösa och har bara resten av vägen hem. Fint!


Nu är det inte länge kvar

Inte länge kvar nu. Om drygt en timma ska jag lämna lägenheten och 20:17 går tåget. Det ska bli så roligt!

1. Att åka hem. Jag menar, det finns lite som slår det. Det var dessutom ett halvår sedan sist jag var hemma. Och tänk att få krama alla igen! OH!

2. Jag får sällskap. Jag är så imponerad av Lollo som vill följa med och offrar en vecka av hennes semester för att umgås och se hur jag har det, eller ja, hade det. Många säger saker som de vill göra men få får verkligen tummen ur. Du är en klippa Lollo!

3. Och just det, Lollo, västgöten som avskyr norrländska och aldrig varit längre upp än Sälen eller om det var Borlänge? Hursom, det är ju ett äventyr bara det. Så jag vill helt klart se intressanta reaktioner och reflektioner.

4. Mamma. Min så förbannat underbara mamma. Mer behövs inte sägas.

That what's new.

Sedan sist. Jag har hunnit med en förträfflig grillkväll i Annero med syster, Kotten och Lollo med flera med flera. Har hitat årets godaste potatissallad ock!

 

Som ni ser, fint väder. Och det i kombination med vin och fina vänner kan bara inte bli fel.

 

Och den här lilla då. Jag vill ha en egen. Sinnessjukt söt!

 

Sedan åkte vi till Olstorp och väl där fick vi än en gång bekräftatatt det här manliga släkten är helt åt helvetet feltillverkade i huvudet. Inte alla då, men det finns vissa stjärnor.

 

Idag har jag vaknat hos Lollo, brunchat på Pims med Iida och skvallrat med Anna, Felicia och Emma.


Men nu är jag hemma och måste packa. Tåget går om fem timmar!

Att ha semester

Mitt nagellack har samma färg som stolarna på Max. Ballt.

Sorry för kass uppdatering. Jag har inte varit upptagen, mer bara inte orkat. Jag vet inte varför men en ohygglig trötthet har liksom smugit sig in. Idag sov jag till 15:00 (gick i och för sig och la mig 04:41 men ändå) och jag är fortfarande trött. Fast det gör inget, jag har ju semester!

Somliga har numera hela skor

 

Jag har köpt skor. Eller ja, sandaler. 299:- på den Din Sko-butik med den mest otrevliga personalen. Barnavdelningen dessutom, så fancy är jag.


ÄNTLIGEN!

Fy fan. Eller inte så, allt är bra och fint. Men, semester. Smaka på ordet! Halleluljah och amen på det. Och ikväll mina vänner ska vi fira, och jag ska inte tänka en enda tanke åt någon annan förutom mig själv och mina vänner och ha så roligt jag bara kan. Semster = ansvarsbefriad inom rimliga gränser. Någon hjärna krävs därför inte.

D-day

GODMORGON! För fan! Idag är jag en glad skit ska ni veta! Idel trevligheter följer i och med idag. Lite möten, lite jobb, slutar tidigt, lite stan, lite Willys för sill, lite planer med Lollo.

Det är alltså sista arbetsdagen för min del på nästan två veckor och ingen kunde vara gladare. Jäklar vad jag har jobbat länge, intensivt och med hela jag. Länge nu. När var jag sist ledig? Ingen vet, och det kan ha varit någongång i slutet av 90-talet.

Whatever. Tjillevippen för fan. Så njuter vi av livet en stund.


Fina saker

 

Jag gick och spontanshoppade innan jobbet igår. Fint halsband, mycket fint! Jag gillar! Så är det någonting med att hetsköpa lite saker dagen innan lön också.


Det är inte länge kvar nu

Mellan varven på jobbet

Det är blott två arbetsdagar kvar, och sedan är det långhelg & en veckas semester. Jag är så glad så glad. För så fort det blir söndag innebär det att jag får åka hem. Till mitt norr. Jag kan liksom varken ta på eller beskriva känslan, men det är underbart!

Hursom, två dagar och vi har massor att göra. Bara att sätta igång. Har dessutom gjort en grej, vi får se vart det leder. Men vi håller tummarna och tårna (fast egentligen ska det inte hänga på tur, utan ren kunskap och hårt arbete).

Livet efter jobbet

Jag mötte upp Lars och Lollo på Voda efter jobbet igår. En Mariestads en fin sommarkväll med fina vänner är inte alls dumt någonstans. Sedan blev det lite kyligt så vi kilade hem ganska fort. Men hä va trevligt. Det känns lite skumt bara när Lollo som brukar vara på jobbet har semester. Nåväl, snart så joinar jag henne på den fronten!

Här äter vi efter fem



Jag sitter på jobbet. Har fortfarande lunchrast och lyssnar på musik. Slagsmålsklubben bland annat. Tänker även att det här blir nog en fin dag, eller ja, en fin vecka. Den bortglömda bitterheten till trots!


Det senaste

Jag är kass på att ta bilder på mig själv. Eller snarare - jag blir alltid kass på bilder. Så ni får en halv. Tänkte att ni skulle få se det senaste. Cheeks (pluppen i kinden) och numera har jag även ögonbryn. Det var bara 22 år försent och det får vi tacka Lollo för!

Planeringar

Tänkte jag plitar ner saker jag tänkte hinna med innan vi åker till hem på söndag.
- Jobba 3 dagar till (of coz)!
- Hinna gymma minst en gång
- Träffa Ann-Sofie, hon drar till Grekland i slutet av veckan. Sweet!
- Posta två saker, vad får ni se sedan.
- Skriva ihop och skicka iväg hemliga dokument
- Betala räkningar
- Packa
- Fixa nya naglar
- Se den nya animefilmen jag köpte.
- Göra klart en av grejerna jag ska skicka.

Bubblare:
Fira midsommar med Pett, Kott och Lollo på Olstorp?

Ja, större krav än så har jag inte på livet. Fint! Bara att bocka av då!

Att ha mål

http://images.cheezburger.com/completestore/2009/7/13/128919763171796866.jpg


Jag fick helt plöstligt ett nytt mål med livet idag. Vi får se vad det eventuellt kan leda till men jag hoppas på det och det skulle vara suveränt! I övrigt. Jobbet gick bra, fast jag började känna mig krasslig mitt i. Vad sjutton liksom? Det är ju högsommar? Fick dock okej från en kollega att jo, jag kunde visst träna så så länge är jag nöjd.

Kom hem, utmattad men glad. En mycket fin dag idag om man ser till framtiden, prestationer och allt annat. iLike.

My blue suede shoes

Jag fyndade på Gengåvan i lördags. Ett par jättefina pjux för 55 kronor! (56 pix inklusive kasse). Jag vet dock inte när jag kan eller ska ha dem, ser ut ut som finskor? Fast kanske inte? Jag vet inte. Men jag gillar't! Det känns lite gangster. Kanske får bli mina nya (enda) gangsterskor då. Gäller bara att hitta en puffra och en bookmarker nästa gång jag går på second hand.

The good, the bad and the bitter

Igår var förmodligen livets mest bittra dag. Det varför jag inte orkade blogga eller vara speciellt trevlig. Men, det löste sig väldigt fort. Tant Louise har svar på det mesta och teorier som hon kan skriva böcker om. Så efter vårt kaffe på stan så kilade jag hem och såg lite film, A Complete History of My Sexual Failures var hysterisk kammade mittbena och mådde betydligt bättre. Till saken hör är att jag hade mensvärk of doom vilket kan förklara det mesta.

Men idag är det en ny dag och om en vecka är jag hemma i norr, så med den vetskapen ska den här veckan bli riktigt rolig faktiskt. Och idag är det bank, jobb och sedan gym och imorgon har vi möte. Här eller där, det får dagen utvisa.

Att det är söndag idag

Idag är det söndag. Icket att förglömma. Dagens skall bestå av två saker; dricka kaffe och göra motstånd (ett aktivt val för att helga vilodagen). Vilket av dem det blir i vilken ordning vet jag inte. Ska dricka kaffe med Lollo som jag sett alldeles för lite av i helgen, men hon verkar inte ha vaknat ännu?

I alla fall. Vet ni vad jag gör om en vecka? Packar! Så. Jävla. Gött. Jag och Lollo åker hem till norr för att semestra litegrann och jag längtar ungefär som om det vore julafton och jag är fem år.

Att ha stört roligt

Jag åkte till Lollo igår. Sedan kom Paul, Paul gick, Pettan kom, Anna och Paul kom och Pettan gick. Jag tror jag skrattade oavbrytet hela tiden vi var där. Hann med en krogrunda också, vilket var den roligaste på länge. Men idag är jag pigg och glad, tog det lugnt igår. Ska nämligen på Gengåvan idag så jag måste ju ladda med lite kaffe och en dusch, bland annat! Cherio!

Att lära sig

Jag har äntligen lärt mig att lägga ner mer tid på mina bilder. Bilden ovan är därmed bara halvklar. Men sen den är färdig ska jag köpa en fin svart ram och pimpa min vägg. Vilken av dem vet jag inte, men jag har ju några stycken att välja på.

Att helgshandla

Jag har slagit på stort, en hel liter Pellegrino. Är det helg så är det.

Dagen har faktiskt gått fort, fast jag jobbat panikmycket och haft möten och presterat och det enda och det andra. Men nu, äntligen helg. Finally! Jag ska precis bara vika ihop lite kläder, plocka lite och sedan diska. Efteråt blir det nagelpimpning (ikväll igen) och Ragnarök tills jag stupar.

Att vara en lycklig tjej

Nu äntligen funkar bubbelvattenmaskinen på jobbet igen. Ungefär det enda som behövs för att få mig lycklig. Om jag bara fick leva på en sak resten av mitt liv skulle det vara bubbelvatten. Det smakar som om man dricker glitter, glädje och lite diamanter.

Att livet är underbart

 

Som sagt, det ska kännas att man lever.

 

1. Jag skulle på tidigt möte idag men var lite osynkad när jag ställde min väckare och tänkte när jag skulle stiga upp. 06:30 blir nog bra, tänkte jag. Sedan när jag just har kommit upp och står och sminkar mig kommer jag på att jag steg upp en timma för tidigt. Ojdå.

2. Igår fick jag en räkning på drygt 7000 kr. Ojdå.

 

Nejmen, jag kan tackla detta på två vis. Antingen blir skitförbannad och knäpp, eller tänka att det gör ingenting. Nu kan jag ta det lugnt istället, blogga lite, kika på ebay och veta att jag överlever dagen ändå. Och mornor är top notch ändå så varför klaga? Vidare så var räkningen helt väntad om än lite sen, den är för min VAIO. Och jag är glad, äntligen är den min, min och bara min!

 

Och med det får jag önska alla en fin fredag och helg!


Att se en tjuv

Jag mötte upp Pettan på schtan innan jobbet. Hon hade köpt en tröja och de hade glömt att ta av larmgrejen. Så hon pep vart hon än gick. Men det ordnade vi till.

Nuså är jag äntligen hemma och ska nästan precis bara duscha. Sedan ska jag kika på Ragnarök, fixa naglarna och sedan sova. Och imorgon 18:00 är det helg så inihelvetet.

Att ha prickar

Prickarna på armen är inte eksem eller bitmärken eller något som jämt är där. Nä, det är bara märken efter att min syster satt och slog på min arm med en borste mitt på torget tidigare idag. Man gör det sig inte roligare än vad man har det.

Att putsa skor

Jag kilade på skoaffären och köpte vit skoputs samt nya skosnören efter inrådan från en mer skovetande kamrat. Det gick på sammanlagt kring 80 pix. Sedan kände jag mig som Andy Dufrense när jag satt och gned och gned. Förarbetet med att tvätta av dem gjorde jag med en svamp och galltvål.

 

Och förresten, vad fancy med att putsa skor. Det måste jag göra oftare!

 

Före, ser ganska sletna ut va?

 

Har bara tvättat en sko (den närmaste)

 

Båda tvättade och putsade, bytte skosnören också!
Helt klart värt knappt en hundring va?

Att veta vad man ska göra

Jag la mig på soffa och blundade och somnade så in i helvetet! Det var rent.. ja, läskigt nästan. Men det är det jag är bäst på, paniksomna på soffan mitt i ljusa dan. Fast det gör ingenting, för när jag vaknade upp visste jag exakt vad jag ville göra.

1. Gå ner till tvättstugan och hänga upp tvätten
2. Kila ner till Hemmakväll och köpa en film, valfri såklart, jag betalar.
3. Gå på Willys och trycka ner allt som är gott. Funderar på mackor med brieost som substitut till lunch/middag. Skare va så skareva.
4. Kila hem, hetsäta, hetskika och sedan hetshämta tvätten också.

Dagens bubblare:
Det var dock inte planerat, men jag råkade smälla handen allt vad jag kunde i dörrhandtaget. Jag är stark och ibland ska det kännas att man lever!

Att få blommor

Jag hade finbesök idag och fick ljuvliga blommor. Det är helt galet vad fint det är med riktiga blommor i bukett på köksbordet! Och jag blir så glad, rörd ändå ner i själen (men vem blir inte det av blommor?)! Håller på att tvätta också, lite win-win över dagens situation.


Att få komplimanger

Jag har fått så brutalt många komplimanger å det senaste. Allt ifrån att jag har fina ögon till beröm för min personlighet och mitt intellekt. Jag har dock alltid varit dålig på att ta åt mig av det, men jag ska bättra mig, helt klart!

Men det är något speciellt då man får cred av andra (för det mesta helt otippade människor) för sitt sätt att tänka och vara.

Att steka ägg

Det här är alltså två ägg. Samma sak hände igår, dubbla gulor. För min del gör det ingenting men jag blir ju fundersam. Pratar vi om förvirrade hönor? Kan de inte räkna? Har de tänkt "ta två betala för en?".

Nä, efter lite googlade är det tydligt vanligt bland unga hönor att lägga ägg med just två gulor. Man lär sig något nytt varje dag.

Att få nyhetsbrev



Jag läser få nyhetsbrev men ett som jag alltid öppnar är det från shirtstore, det är ju så himla roliga. Speciellt "die bratwürst". Innan stod det "die brat die" som ett statement men nu antar jag att man lessnat på det, så nu driver man bara istället. Ljuvligt!

Att göra bland det bästa som finns

Vakna tidigt, göra kaffe och lyssna på Simon & Garfunkel och bara vara. Fast jag är ledig idag. Livskvalitet om något skulle jag tro.

Men min efterlängtade träningsvärk ja, allt har satt sig på vänster sida ryggen. Så fort jag tar ett stort andetag gör det stört ont. Men det ska kännas att man lever mina vänner, så jag klagar inte. Faktiskt : )

Att ha en hektiskt dag

http://blog.costumemachine.com/wp-content/uploads/2010/01/letsgetphysical.jpg

 

Whatta day! Idel möten, utmaningar, lösningar, ordinarie arbetsuppgifter och mitt på det så har jag ingen av mina raster förutom lunchen (dock frivilligt och helt mitt eget fel). Det behövdes alltså verkligen träning efter det, annars hade jag säkerligen brytit ihop efter idag. Men det var så skönt, bara jag och resten av biffarna i Skövde.

 

Alltså, jag är ju väldigt orutinerad när det gäller träning och jag kände när jag kom dit idag att "de ser på mig att jag inte kan". Men sedan ångrade jag mig, ingen kan ju ett någonting i början? Bara att köra! Sen är en annan fråga om jag tränar rätt eller inte, men så länge det känns i kroppen kör jag på. Något måste jag ju göra rätt.

 

Så, hemma, nyduschad och glad. Fint!


Att drömma ännu mer

http://www.2000taletsvetenskap.nu/bilder/sleep.jpg

 

Jag sov för länge och drömde för mycket. Ångestdrömmar och sånt som jag inte riktigt förstår. Vid ett tillfälle var jag helt off och nästan avsvimmad för jag hade så ont i min kropp? Men, jag kom, jag såg, jag vaknade. Nu sitter jag istället och hetsdricker kaffe för att piggna till. Wish me luck.


Att vara kreativ

Den här har vi aldrig sett förra va? (Akta ironin). Jag måste komma på något mer och vidareutveckla mina ideér. Det är juväldåfint, men so long är det samma fåglar och samma moln. Kreativt tänkande it is.

Att ha en hektisk dag

Det började med försovning och sedan lunchning och sedan grattande och sedan inställt möte och sedan en seg start och sedan en bra fortsättning och sedan mer möten och sedan ännu mer sälj. Ganska typisk dag på jobbet och i livet. Jag längtar dock tills imorgon, då blir det afterwork-träning för hela slanten. Ikväll hade jag inte tid riktigt, har en lugg att fixa och ebaysaker att pimpa med.

Det var inte jag


http://images.icanhascheezburger.com/completestore/2009/3/10/128811455609613191.jpg


Nu har jag börjat tänka ser ni. Om den här det-var-inte-jag-mentaliteten. En del kan vara så. Oavsett vad som har hänt och vilken grad av allvarlighet det finns i det så finns de alltid de som är offer för omständigheterna. Men det är aldrig deras egna fel. Så en liten kavalkad av hur fel det är på världen och helt plötsligt är man helt ansvarsbefriad och kör på.

My jävla ass.

Okej, jag är inte optimal själv och ibland så är det omständigheterna som har gjort något som blir negativt. Men i nio fall av tio så är det en själv, som jag ser det. Och visst, ibland är det skönt att skylla på omständigheterna också. Men alltså, när det kommer till "det-var-inte-jag" så blir jag mest förbannad men ändå lite lättad.

Jag tror någonstans att eftersom jag märker det så gör jag det inte allt för frekvent, för det är sjukt jobbigt om samma beteende upprepas från en och samma person. Så jag vill tro att jag antingen gör som jag säger eller har ett verkligt skyll om det mot all förmodan inte är jag som sabbat det.

Vidare tror jag att den dagen man istället tar ansvar för sina handlingar och inte skyller på gud, vatten och fan och hans moster så växer man som människa och även om man ibland strular till det så är det nog en självförtroendegrej. Jag fuckade upp det men kan stå för det.

Jag menar, det finns alltid klockrena exempel, och oftast är det i allra högsta grad inkonvensurabelt (ojämförbart). Ungefär som att skylla på staten att man glömt att ställa väckaren, för att ha något att skylla på.

Och till sist. Ingen är perfekt. Och att låtsas som att allt man gör är skitbra och därmed skyller ifrån sig gör bara att man framstår som ännu mer skev. Hellre lite oflyt i vardagen men att man står för det än att man inbillar sig att man är felfri. För den dagen någon faktiskt är det ska jag reklamera livet, för det är inte det det handlar om. Poängen är väl någonstans att man ska lära sig på vägen? Och hur är det ens möjligt om allt man gör är korrekt och alla andra cepar till det?

Förlåt, jag är inte bitter. Bara eftertänksam och gruvligt less. Så nu till veckan får bli en temavecka. "Det var faktiskt mitt fel" och sedan står vi för det också.

Att hänga med Iida

Jag har varit med Iida idag i anslutning till nyckelutlämning. Så vi har pratat, ätit pizza, tappat cigg och slutligen så följde jag hennes till busskuren. Fancy med besök, och väldigt trevligt! Nu ska jag ha spontansöndag, typ färga hår och måla lite tror jag.

Att gå på stan

Jag gick på stan och hetsköpte litegrann. Var ute efter en pensel som ser ut som på bilden ovan. Till när man färgar hår då. Sedan hittade jag ett matt snabbtorkande överlack från IsaDora, och det ska bli oerhört intressant att testa. Parfymen fick jag, bara för att (vi gillar varuprover). Och slutligen då en duschcreme som doftar fyra veckors semester.

Att vara på Jokers

Som sagt, Jokers i parken i Tidaholm. Ni ser lite vad det handlar

om, bilar och saker med motor. Gamla prylar.

 

Typ så såg det ut. Kan tillägga att nästan alla, stilmässigt,

såg precis likadana ut. Oerhört fascinerande!

 

Det där med att posa bredvid motorfordon har vi stenkoll på.

I alla fall Lollo, vi gillar't!

 

Årets roligaste bild! "Yohanna festar" heter den. Hon skulle härma

mig för hon tyckte att jag såg bitter ut. Den är ljuvlig och jag kan

inte sluta skratta. Haha!

 

Och mitt i alla hittade vi Fantomen! Kalaskul faktiskt, jag vill

också ha en fantomendräkt!

 

Yohanna äter falafelburgare. Frågan är bara hur? Undersidan

tog slut besynnerligt fort alltså.

 

Det var musik och ståbas naturligtvis. De var bra också, spelade

lite covers på sitt egna vis. iLike!

 

Slutet på kvällen blev oväntat. Från parken till andra änden av stan.
Promenad in till busstationen igen och sedan tack-för-skjutsen tillbaka
till parken. Sedan lessnade vi och tog taxi tillbaka till Skövde. 600 pix
gick det på, värt varenda krona!

Att vara dubbelbokad

http://ida007.blogg.se/images/crazy_japanese_show_02_1181840979.jpg



Jag har två (eller egentligen tre, men nåväl) kalas inplanerade ikväll.

1.
Det är middag hemma i Blaiken. Och i och med det vet alla vad det innebär. Det är alltid det trevligaste och roligaste tillställningarna ever. Så jag gråter lite blod och vinkelslip över att jag inte kan närvara ikväll. Men jag är med i tanken i alla fall!

2. Tidaholm och Jokers. Bilar vare. Jag vet inte när, var eller hur vi ska ta oss dit och egentligen vet jag inte vad vi ska göra heller. Jag hänger bara på. Så tills jag får mer information tänkte jag inta ryggläge och läsa lite. Taktikvila så tant orkar med.

Att göra en skiss

Det är en skiss detta, tanken är att ha den som förlaga för en akryltavla. Hä blir fint, och jag gillar hatten.

Att må som man förtjänar

Lollo ringde och vi var dödens tvugna att ta en kaffe på stan. Sagt och gjort, och här ovan ser vi hur jag äter min fancy macka. Bort med all surimisticks, det går bara inte ner. Kan tillägga att det även var det segaste brödet i mitt liv. Så, var är min sticksåg när jag behöver den?

Att vara på personalfest

Det är bål, vi gillar jordgubbarna!

Ja, personalfest ja. Underbar fredag till att börja med. Jag kom hem vid 05:37 - snåret imorse. Det känns att jag inte är 18 år längre. Men väl där, vi lekte, åt, skrattade och hade the time of our life! Hur många som helst var jättesnälla och bra-a och sa fina saker. Mina jobbarkompisar är så förbannat fina!

Jag lyckades också befrämja arbetsmiljön genom att säga saker som låter fel vid fel tillfället, men jäklar vad vi skrattade. Hah! Är dessutom top notch på att hålla tal. Mitt i allt svarar jag i telefon. Ja, ni hör ju. Men roligt vare i alla fall!

Att vakna lite tidigare

Väckaren ringde 07:45, jag vaknade en halvtimma tidigare och väntade ut tiden = hur gött som helst. Tänkte att det går fort i svängarna och nu ska vi hålla kvar, alla gånger. Det regnar dock lite ute, det gör ingenting men då får jag tänka om gällande personalfestklädsel. Klänning kanske inte funkar? Nä, får botanisera lite mer i garderoben. Och så hoppas jag att alla får en fin fredag!

Att vara trött/slut/pepp/whatever

Jag är helt slutkörd efter dagen, så som ni ser ovan är det mest bara brutalmys innan jag somnar med boken på näsan. Men, jag har gjort en viktig sak. Bokat tågbiljetter för hemresan! Så den 28 juni landar Kommunikatör Bogren och Kommunikatör Bredén på Storumans station, vid 10:50-snåret om allt går som planerat. Men det ska det ju göra. (Så nu vet du det mamma!)

Imorgon då. Fredag. Vi ska jobba som aldrig förr och sedan är det personalsommarfest. Livet är fint.

Att få varuprover

När jag kom hem idag hade jag fått brev från Korres. De gör bra saker av bra saker. Naturligt och så, ni vet, EKO-hypen som förtjänar all uppmärksamhet. Hursom, på deras sida kan man signa upp sig och få lite varuprover hemskickade. Sagt och gjort, jag gjorde det. Och deras body butter är to die for!

Att ha torsdag

Nu ska vi få rutin på'et, har jag långsiktiga planerom att kunna springa

som aldrig förr.


Hemliga möten, jobba, jobba, jobba, träna, komma hem, duscha och slutligen dator och en lägenhet full av rökelse och lyssna på detektivbyrån. Mycket möjligt en av de bättre dagarna på länge. Och jag ser framemot träningsvärken imorgon.

Att fynda på second hand

Får jag presentera Hilmer? (Ja jag döper nog de mesta av mina saker). Jag hittade honom på Röda Korset i Tidaholm. Väldigt gammal, alltså väldigt vintage. Men väldigt osliten och fin. Stor är han också, tänkte att det blir fint som weekendbag och träningsväska. Billig var han ock, jag blev 30 pesetas fattigare. Det gäller att passa på när man fått skatteåterbäringen.

Att vara i Tidaholm

Jag och Lollo åkte till Tidaholm igår. Lite bara för att. Hälsa på hennes
kamrater och mest bara hänga.


Vi fikade på Casey's (hette de väl?) och jag fick en enorm
räckmacka. Så kom Emma och E-med-bilen.


Väl hos Emma fick Lollo försenade paket då kvinnan som vi
alla vet nyss fyllt år. Boris är också med.


Lollo brutalposar i sin nya keps. Den är fin och klär kvinnan
mycket bra!


Och, jag är helt galet nykär och förälskad. Vi lyssnade
på musik och bland annat på Dektektivbyrån. Oj oj!


Inredningsdetalj som vi kallar Kjell-Åke. Kan vara en shrunken head.
Men kan även ha varit en narr i unga (yngre?) år.


Påväg in mot stan. Inser ni hur sanslöst litet huset är?


Det är vatten överallt i Tidaholm, väldigt mysigt!


Pitstop med vätskeintag utanför Konsum. Lollo står
för matintaget.


Vinproveri, mamma. Minsann, hit måste vi någongång!


Hellre en häck i boulehall än en boulehall i häcken.
Internhumor.


Sci-fi! Emmas karl har brytit foten och det ser minst sagt
intressant ut. Röntgenbilderna också.


"Vi måste tacka Mr. Scrooge"


Snälle Paul skjutsade hem oss idag så jag kom hem
vid 09:57 till Skövde igen. Härlig liten tripp till grannkommun!

Att städa

Varför är det så roligt att städa? Och i synnerhet när man just är klar? Hursom, jag har dammsugit, dammtorkat, plockat, sorterat, hittat försvunna strumpor, moppat, diskat och bytt gardiner. Samtidigt som jag njuter av en skön träningsvärk sedan igår. Det ska vá gött att leva, och det är det verkligen idag. Tjoho.

Att vinna en tävling

 

Så, tävlingen jag hade med runns.se där man kunde vinna klockan. Nu har jag äntligen dragit en vinnare! Jag skrev en baklängeslista på de som hade deltagit. Skrev en siffra på varje lapp och drog lapp. Hade således ingen aning om vem nummer 4 var, men nu har jag mejlat tjejen som vann. Så grattis grattis får jag säga! Och ni andra, misströsta inte! Jag ska ordna så många tävlingar jag bara kan. Det var ju jätteroligt! :)


Att ha livskvalitet

Fantastiskt dag. Jag läste tills ögona blödde igår och vaknade 12:50 idag, efter två missade samtal. Fixade kaffe och är nu nykaffedrucken och lyssnar på Slagsmålsklubben. Plus att det regnar ute. Och jag är ledig hela dagen.

Ni kan nog inte ana hur skönt det är.

Att prisa gud

http://weman.files.wordpress.com/2009/03/070421_959-1krona.jpg

Viva la skatteåterbäring. Eller? Jag vet inte, det är första gången jag faktiskt får tillbaka mer än 750:-. Pengar från ovan, bara sådär. Inte fel alltså.


Att ha hatt

Kommer du och räddar mig om det händer något?

Jag:
Absolut! Jag tar med mig min.. hatt.

Det är osäkert exakt vad jag skulle göra med hatten vid ett eventuellt hot. Men tanken är fin. Har man en hatt har man allt.

Att gå på Statoil

Förresten. Ska man gå på Statoil ska man göra det kungligt. Röda mattan och band och grejer. Saknas bara en vip-kö så kan jag gå dit dygnets alla timmar. Oavsett om det är öppet eller inte. Vi gillar Schtatoil, allmänt känt sedan tidigare.

Att ha tisdag

Busy day. Laga byxor (thank god mamma för min symaskin!), jobba, fixa, dona, träna, hänga med Ann-Sofie och nu är klockan ungerfär 01:27. Men jag är off duty imorgon så jag siktar på att läsa en god bok innan jag kvartar och tänker att jag vaknar nog när jag sovit klart imorgon. Ingen hets alltså.

Att roa sig

http://legendiagoth.l.e.pic.centerblog.net/4e4j4t99.jpg

 

Tisdagsmorgon, kaffe och Otyg. Jag klagar inte. Sedan sov jag oförskämt gott också.


Att fördriva tid

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där?
"Särskilt lönetillägg och övertiddsersättning kan således inte utgå samtidigt"

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Min vägg alternativt min kalender som jag pimpat all by myself.

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Öh, hö. Eller jo, tv:n i lunchrummet (har ju som bekant ingen hemma) och det var tre sekunder av 70-talsshowen.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
23:46 (den är 23:42)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Otyg lullar på i bakgrunden.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Ikväll, nyss, jag gick hem.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Allt som finns att beskåda på internet.

8. Vad har du på dig?
Linne och mjukisbyxor. Dresscode.

9. Drömde du något inatt? I så fall – vad?
Ja, men jag vet inte riktigt vad det var om. Drömde saker som jag tror har hänt men de har inte det, en del av dem i alla fall, men del har gjort det. Så, lite av varje.

10. När skrattade du senast?
När Kommunikatör Bogren och Kommunikatör Bredén skulle dela på en "familegraf".

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Anslagstavla, Alucard och min kalender.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Eh ja, det kan man säga.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Jag knarkar internetlistor så jag ser det som en fin grej.

14. Vilken var den senaste film du såg?
Nyckeln till frihet.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Jisses vilken tråkig fråga. En lott kanske?

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Okej, några få vet det men dock. Jag brukar städa på toalettgolvet med tre trasor och en tandborste. Väldigt 1800-tal, men fantastiskt roligt.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Nollställa allt så vi bor i grottor och är skitnöjda med det.

18. Tycker du om att dansa?
Därom tvistar de lärda. Inte numera, kan vi väl säga.

19. George Bush?
He bugs Gore! (Anagram är skiten).

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Äckel och Päckel Bredén. Haha!

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Visst! Men inte något LasPalmasGranCanariavisuperpåAyaNapa. Möjligen England eller Irland då.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
"Ge mig bara whiskey, snus och svenskar så ska jag bygga en järnväg till helvetet".

Att ha måndag

Det regnade idag och det var kul och bra. Men frampå eftermiddagen klarnade det upp så jag mötte upp Lollo efterjobbet för kaffe och lite promenad. Alltid lika roligt! Ännu bättre nu när kvinnan har semster så vi kan umgås när jag slutat jobbet. Annars jobbar hon dagtid och då kanske man inte är så kaffesugen vid niosnåret.

Nåväl. Annars då? Det är lite en dag i taget nu alltså. Vet inte vad det är, men något är det. Och slap in ma face! Dutch bara. Så kommer det. Men det fixar vi, alla gånger! :)

Att brinna

Bild från igår och där solen stod som inte högst på himlen men den syntes i alla fall. Och nu känns den. Jag har en så snygg turistbränna. Halva höger arm, halva bringan och lite i ansiktet. Knallröd är jag också, blir till att smörja in sig duktigt med lotion idag och note to my self: Undvik solen. På riktigt.

Att inte orka

En par gånger blir år blir jag hemskt ointernetig. Nu är det så igen, och mycket möjligt att det beror på värmen. Så ni får hålla till godo med mindre blogg, mindre facebook, mindre hetsköp på ebay osv. osv.

Nåväl, idag. Jag har först ut fikat med Pettan och Lollo. Pettanvic kom ju nyss hem från Bulgarien och där hade hon köpt Super Mario till mig. Hon känner mig så väl den kvinnan. Tusen tack och du vet var det värmer! Såsmåningom lämnde Lollo oss och vil följde efter efter en timma. Hon skulle sjunga på en liten scen i en annan del av Skövde (nu var jag fyndig) för att fira nationaldagen och vi kikade på.

Väl där så upplevde jag en märklig sak, men det tar vi en annan gång.

Sen så hängde vi lite mer vi tre och hann med att se när de spelade på trummor och bar svenska fanan på torget. Och förutom det så är jag solbränd och utbränd på grund av all sol. Sist jag var ute så mycket i solen var mycket möjligt sommaren -92.

Såatteh, vi får la se när jag skriver nästa gång. Men jag ska försöka hålla upp'et!

Att ha sociala expriment

Återigen, jag och min kamrat Lollo. Tänk om man skulle göra sånt som verkar helt otänkbart, för att se hur andra reagerar? Som att;

 

1. Ta med sig en dunk på fem liter oja på förfesten/bion/parkhänget, anordna så det ser ut som att man dricker och se vad folk tänker.

2. Ställa sig upp mitt under biofilmen och skrika "vem vare? Vem vare som kasta?" och titta sig runtomkring?

3. Lägga sig och sova i något hörn på stan?

Jag är jättenyfiken! Vad kan man göra och inte? Nu ska vi dock inte genomföra något utan det, men ändå. Tanken slåss.

Att ha lördag

Morrn! Jag vaknade pigg och glad och försökte fundera över hur länge jag sovit. Jag gissade på ett, eller två. Möjligen tre? Men nä, den vara bara 11:nånting. Med en hel hög roliga sms att läsa också. Haha.

Nåväl, det är förbannat varmt ute så jag tänker att jag ska städa så inihelvetet. Rensa garderoben, lägga upp saker på tradera, elda rökelse, moppa osv. osv.

Men först; morgonkaffe.

Att tänka lite mer

Jag ramlade över lite gamla bilder. Jävlar, nu måste jag tänka. Mycket ock. Ta-da.

Att se Chuck Norris

Ser ni vad som händer den 31 juli? Chuck Norris Experiment spelar. Jag måste bara till Husarn och kika in det. Bara för bandets namn, precis. Men ibland behövs det inte mer än så.

Att se Komissarie Späck

http://jonasds.svenskablogg.se/files/2009/11/tant_per.jpg

 

Filmen var fantastiskt rolig! Jag vill faktiskt se den igen. Den var smart, genomtänkt men inte sådär jobbigt dum (eftersom karaktärerna är ganska körda i huvudet). Helt klart värd att se, och om inte annat för att få se Per Morberg i kvinnokläder. Lätt värt!


Att betala på ett roligt sätt


När jag, Pettan och Rikard roadtrippade hem till norr förra sommaren kom vi in på en märklig Statiolmack (uttalas= Schtatoil). Vi köpte inga barnarner (internskämt) men vi betalade intergalaktiska priser för bensinen. Det var ett mycket bra köp, måste jag tillägga.

Att gå på after work

 

Jag må vara ledig men jag har ändå signat upp mig på after work. Det ska väldigt roligt! Tänker dock bara äta min middag och sedan funderar jag på att lämna sällskapet så att ungdomarna får parta på och sedan tänkte nog tant gå på bio. Det blir jag, Lollo och komissarie Späck.

Att ha defekter

Jag fick brev idag, får min läkaren på vårdcentralen. Och därmed måste jag presentera två karaktärer här i bloggen. Den ena är Åke och den andra är halta Ivar.

Nu är det så att jag inte riktigt känner mitt vänsterben, det är liksom konstant avdomnat (halta Ivar, men jag haltar inte) och jag har en knöl (Åke) som vi tror ligger på någon nerv så att Ivar får problem. (Det är roligare att nämna åkommor vid namn). De skulle skicka en remiss till kirurgen så att de kan fixa det, tror jag. Och mitt sjukdomsregister ser ut som följer;
R22 - Resistens i underhuden (<-- Åke)
R20 - Känselstörningar i hud (<-- Halta Ivar)

Det är, vill jag tillägga, inget farligt whatsoever. Åke har jag haft sedan urminnes tider, typ när den sista dronten sprang och man fortfarande handlade med vitkål. Så det är bara lite att fixa, sedan är jag good to go. Men tills dess är det oerhört spännande, jag vet inte riktigt var jag har mitt ben ibland. Livin on the edge.

Att leva

Jag lever! Efter jobbet gick jag hem till Lollo på 0,3 sekunder. Planen och målet var att fira hennes semester (och för min egen del, ptja, sommaren kanske?). Jag har arrangerat om mitt schema så jag är off duty idag med. Och det är skönt!

Igår då. Bara vänner och bekanta och hur roligt som helst. Tackade nej till fuldans med Felicia och hängde mer och såg hård ut med min 30-kronorsöl bland alla 18-åringar. Sedan gick vi hem till Lollo för sömn (hon har en säng i vardagsrummet, hur bra är inte det?) och möts av nybakade scones. Och idag har vi gått hem i en brutal värme så inomhus och bara ta det lugnt känns hur bra som helst. Och! Icket att förglömma, det är helg!

Dagens att-göra
: Odla skägg

Att steka

Webbkamera - Skövde, Hertig Johans torg, St Helena kyrka


Det syns inte på bilden men det är sjukt varmt ute - idag med. Varje da hela dan liksom. Det gör absolut ingenting, folk är glada, blommorna blommar och glassförsäljningen ökar säkerligen vilket borde göra sitt till lågkonjukturen. Jag tänker därmed låtsas att jag tycker det är jätteroligt med 100 graders värme och ta på mig shorts idag.

Att hänga

Jag mötte upp Lollovic efter jobbet för lite stadshäng och kaffe på torget. Ni ser, vi hade fint väder! Sedan begav vi oss hem till henne, Anna kom och vi hetsstädade litegrann. (Eller lite och lite, men det är jättefint nu i alla fall!). Sen nu då åkte jag hem, tvättstugan "stänger" ju klockan 21:00. Såatteh..

Men det var lika bra. Jag vet inte vad det är med mig men något är det. Är trött, sliten, uttorkad och funderar på att plantera mig i soffan för självhängning medelst film. Efter Schtatiol that is, mat skulle vara en kul idé.

Att egentligen inte vilja med göra ändå

Jag har som inte lust med något. Varken eller. Jag ville inte tvätta men måste göra det. Ides inte diska men tänka whattahell, jag kan väl göra det. Jag var inte hungrig men frukost/lunch är bra. En sån dag antar jag, man får ta det lugnt och ta det som det kommer. Så kan man känna sig lite duktig sen.

Att pimpa naglarna

Vadan är nu detta?

 

Jo! Ypperliga nagelpimpningsprylar. (Sorry för kass bild).

 

Man skär av dem och får små detaljer, ser ni spader ess till exempel?

 

Jag rotade fram för stora och gamla lösnaglar igår och gick
lös med pimpningen. Det är klumpigt men jag gillar't alltså.

Att fundera över det

Minns ni vad ni läste om spindeln igår? Fint, för historien upprepade sig. Efter ett tag skulle jag gå på toaletten och vad springer omkring inne på golvet? Yes.. En till! Men samma procedur bara, bort med dem! Undrade dock hur de kom in och varför de är här. De verkar komma fram från bakom saker också.

I övrigt. Onsdag!

VARNING FÖR SPINDELBILD!

Ja, jag fick inte vänta längre på att blogga om varför jag inte behövde någon karl då spindefobin är fixad. Det löste sig naturligt så att säga. För ungefär sju minuter sedan medan jag låg i min säng och skrev dagbok (vana trogen) så kröp han där uppe brevid mig på väggen. Han var ungefär 25 cm från mitt huvud. Jag blev överraskad, men inte rädd. Satte mig upp, studerade upptäcken. Tog den i en burk och spolade ner den i toaletten. Hade detta varit för några månader sedan hade jag (utan att överdriva) gjort följande;

Hoppat ur sängen snabbt så in i helvetet medan jag vrålar, gråter och liksom ylar. Jag hade känt hur hjärtat hade dunkat fortfare än någonsin. Vidare så hade jag hämtat hårspray, sprayat ihjäl den. Dödat den igen med min ljusstake (utan att reflektera över att väggen faktiskt inte är min). Jag hade förmodlingen ringt Lollo och frågat om jag fått sova där och sedan tagit med mig någon hit som skulle fått kolla efter spindlar åt mig. Men nu behövs inte det, varför?

Ja, som ni läser är det en stor skillnad på min egen reaktion. Nu och då. Det började med att jag bloggade om att jag började nästan gråta och hyperventilera av en död liten spindel i min lägenhet. Och nu vet jag inte om jag får nämna namn eller så, men en person nära mig som utbildar sig inom hypnosterapi (rätt ordval?) ville hjälpa mig - om jag ville det. Klart jag ville, min spindelfobi var ett handikapp. När jag hittade liket funderade jag seriöst på att flytta.

Det jag gjorde var därmed att skriva om spindlar, hitta på historier om hur jag skulle reagera (utifrån uppgifterna jag fick). Och såsmåningom skulle jag googla på bilder för att skicka med då vi skötte det hela på distans. Och mina vänner, jag är nog bland de första som brytit ihop totalt och stått och vrålat/grinat på mitt vardagsrumsgolv för att jag googlade.

Korrekt, en hel sida med spindlar kom upp och jag ballade ur. Men vi fortsatte och vi (mest den otroliga människan som hjälpte mig) såg mina framsteg. Tillslut kunde jag googla utan problem, ta på skärmen där de befann sig och till och med tycka att de var lite små och söta.

Poängen med allt är att förstå rädslan, förstå spindlarna och min egen reaktion (detta är utifrån hur jag ser det). Jag har arbetat med mig själv och hur jag ser dem för att senare kunna acceptera dem. Och vet ni vad jag har kommit fram till? (Wikipedia är bra).

Att dessa små varelser andas med röven (de har boklungor i bakkroppen), de kan inte äta fast föda, de kan i regel inte ens se speciellt bra. De känner av vibrationer. Det finns otaliga många arter och de flesta är väldigt fascinerande faktiskt. Men de svenska är inget överhuvudtaget att vara rädd för.

Så, eldprovet kom för några veckor sedan. En lite större än den rusade fram från bakom min säng en fredagskväll. Det var första gången jag sett en levande spindel i min lägenhet och den (samt den ikväll) är ju ganska stora. Men trots det, ingen rädsla. Ingen panik. Ingenting som jag kände förut. Bara ett konstaterande "oj, du har hittat fel".

Det är så mäktigt och häftigt, månitro. Att märka själv hur man växer och hur man utvecklas - mot utsatta mål. Och med tanke på hur rädd jag var för dem förut är det bland det största jag gjort för mig själv i mitt liv. Och ikväll, när jag hittar en knappt 30 centimeter från mitt huvud i mitt tempel (min säng, den är skön!) och verkligen får kvitto på att jag har kommit så enormt långt blir jag bara förbannat glad.

Jag tittade bakom sängen, det var tomt. Att jag hittade båda bredvid min säng är bara en tillfällighet och ja, he bort dom bara. Min existens rubbar de inte.

Coolt va? Jag är fantastiskt glad över mig själv just nu, och jag kommer sova gott inatt! (Kanske inte för att jag spolade ner den, dåligt karma). Framsteg, framsteg. Så det är lite vad jag sysslat med i vår och varit kryptiskt om. Får samtidigt rikta ett stort tack till personen i fråga! :)

Att se på distans

 

Kära norr (eller ja, det är centrum i närmaste orten. Men titta ovan och bakom!), i exakt samma sekund som inlägget skrivs. Viva la webkamera på kommunhuset!


Att se tillbaka ännu mer

Haha! Jag kikar i min gamla blogg om vad jag gjorde för exakt ett år sedan.
Följande kom upp:

Hade precist flyttat in och döma av bilderna så min lägenhet ut som en flyktingförläggning. Ingenting någonstans och gott om hörn att sitta och vara apatisk i. Jag hade dessutom packat och ordnat inför SRF, men glömt min börs hemma för jag skulle på Willys innan jobbet. Min spontana reaktion var; "jaja, jag har ju en plånka att glömma i alla fall". Annonserade dessutom efter (jag citerar): "...jag då per automatik på karljakt. En hygienisk spindeldödare sökes, helst i förrgår.". Förutom att jag faktiskt var ganska rolig så är det fixat, spindelfobin (ska blogga om'et någon dag!). Så officiellt klarar jag mig själv.

Vidare så använde jag mig av rubriken "fest i val" (läs = festival). Illustration såhär ett år efter!:

 

Well, vad säger man? Tiden går fort när man har roligt!


Att se tillbaka

Hitlistan:

1. Jag har bott i Skövde i ett år och sju månader.
2. Jag har bott i min lägenhet i ett år.
3. Jag har varit fast anställd i ett år och en månad.
4. Jag har varit vegetarian i sju månader.
5. Jag har varit facklig i fyra månader.
6. Det är nästan sex månader sedan jag var hemma sist..
7. .. och lika längesedan jag träffade pappa och min bror.
8. Det är två månader sedan jag träffade min mamma.
9. Det är sex månader kvar till december.
10. Det är nästan en månad kvar till jag åker hem nästa gång.

Bubblare: Det är kring två veckor sedan vi blev lite helare allihopa.

Att vara sugen

Ja, jag blir jättesugen att prova Colgate, eeh.. Jag och min vän Lollo brukar kika på reklam och analysera sönder den. Båda gillar bilreklamer men jag vet inte hur långt vi kommit till tandkrämsträsket än. Men alltså, jag skulle ha bytt ut den bilden om jag var reklammakare!

(Nu råkar jag vara helfrälst i Colgate redan som det är. Bara inte deras bilder).

RSS 2.0