En tanke

 

Jag fick en tanke bara, fan vad jag är bra. Varken mer eller mindre! Nu ska jag kika klart på Batmanfilmen och sedan klä på mig. Tanken är att kolla med Lollon vad hon säger om livet och se hur länge vi orkar. Mina ben är ömma och stela efter träningen, men det var gött!


Nya tider

Fin ny klocka, men, haha, ser ni min fot nere till höger? Ser ut som stumpen som har utvecklingsproblem. Kan dock tillägga att min fort är synnerligen normalt skapt, och inte alls så blek som bilden vill ge sken av.

Klockan är 15:27. Jag ska bara svepa kaffet och sedan möta upp Rikard på Puls. Vi ska träna! Det ska bli otroligt roligt!
1). Det är lördag, jag är ledig, har inga planer och är således inte stressad.
2). Kul att få lära sig något av Rikardovic, han har ju trots allt liite mer erfarenhet än jag.
3). Willys ligger just brevid så jag ska hetshandla allt ätbart efteråt. Något gott. Jag tänker typ.. ja, något gott.

Min förmiddag

Väl på rådhuset köpte vi frukost. Vad ni ser på brickan är en macka, kaffe, juice, yoghurt och ett kokt ägg för 39 pix! Det är sinnes alltså, billigt menar jag. Gott vad det också, och kul att hänga med Rikard, det var längesedan!

 

Om ni ser en dvärg här ser ni fel. Killen sitter med fötterna på stolen framför sig och det som ser ut som hans ben är hans jacka som hänger på stolen. Men ja, det ser ju ut som en dvärg. Hysteriskt roligt! Finns i en "den stora kondisboken" på ett rådhus nära dig.

 

Sedan begav sig Rikard och jag och Lollo kikade på stan. Jag köpte filmer på loppisen på torget. Batman och Robin och Walk The Line, 10 kronor styck. Lätt värt.

 

Så gick vi lite mer på stan, jag köpte en ny svart klocka eftersom min vita har rasat ihop. Sedan gick vi och drack dagens fjärde kopp med kaffe. Så nu är jag koffeinstinn men ändå trött. Nu ska jag då alltså läsa lite och sedan sova, tänkte jag. Är det helg får man göra vad man vill.

Fin kwell

Nyktert kårhäng med onyktra kamrater

Fredagkväll igår och jag trodde att jag skulle somna. Men nejsedär, Lollo ringer, vi pratar och jag svirar om istället. De hade sommarpub på Kåren så vi var där en sväng. Men det var kul, alla var där! Eller ja, många i alla fall.

Nu har jag dock stigit upp tidigt i ottan för att kila ner till Rådhuset och äta frukost med Lollo och Rikard.

Shock - panik

http://static.seekingalpha.com/uploads/2010/5/7/saupload_hospital_panic_attack.jpg

 

Ibland har jag svårt att få ihop geografin, varför, därför och hur kunde detta hända. Men shit, jag bor i Skövde? Det har liksom inte slagit mig förän nu. Hej Yohanna, du är ett år och åtta månader sen med den insikten.

Vad gjorde vi igår?

"Vem vill titta på en kärings tandkött medan man äter?" Citat: Lollo

Vad gjorde vi egentligen igår? Jag kommer inte ihåg.. Nä, klart jag gör. Vi drack kaffe på donken efter jobbet för jag ides helt enkelt inte träna. Kände för att ha kul istället och hängde med Lollo. Efter det gick vi till Husaren (vi var nyktra) och hälsade på Lars och på alla andra också. Typ alla var där! Snett efter tolv kilade vi hem då, så läste jag ut Dan Brown och somnade. Så varför jag försov mig har egentligen ingenting med någonting att göra, jag bara gjorde det. Fast jag får sota för det tror jag, mitt karma nivet, det kan inte se bra ut nu.

Det var illa, faktiskt

Jag skulle pimpa min yoghurt på jobbet.

 

Anledningen till att jag gett er silent treatment är att jag försov mig i morse, så ini helvetet också. Sex minuter efter att vi egentligen har börjat ringer Lollo och frågar vad jag gör och var jag är. Efter det tog jag på mig fancy-fridaystassen (yes, jag hade klänning idag. Jag är har fortfarande inte vant mig vid mig själv) och småsprang i småregnet. Men dagen blev inte helt kaotisk ändå, ganska lugn och skön men jag gjorde ändå det jag borde ha gjort och lite till. Kjempefint!

 

Så, nu är tant hemma. Jag ska diska, plocka lite, dricka kaffe, slänga på en film och reda ur dreadsen så jag kan färga håret och sätta tillbaka dem ikväll igen. Vi gillar helg!


Torsdag

Jävla Dan Brown. Jag skulle bara läsa lite men släckte kring 03:19 - snåret. Moget. Nä, boken, "den förlorade symbolen är bra". Den är dock lite i stil med hans andra så läsupplevelsen mattas av eftersom man känner författaren vid det här laget och vet redan innan man öppnar den hur den slutar. Men jag älskar pillet i böckerna, tänkeriet och ja, allt. Så helt klart en läsvärd bok!

 

I övrigt? Jag har duschat och bäljat i mig en halvliter kaffe. Ska bara svira om och sedan kila till jobbet.


Vi har det vi gör

Lollo posar, visst är hon fin på bilden?

 

Jag, Sus och Lollo hängde som sagt ikväll. Vi kilade hem till mig och såg Anchorman och som ni ser, åt en jäkla massa melon. Jag är sämst på skära den i alla fall, och Lollo bäst på att äta. Men det var kul, vi skrattade åt Brick. "LOOOOUD NOISES!" (Man bör ha sett filmen för att synka med humorn i det hela).

 

Men, utanför Willys kom det fram en liten kille och sa någonting till mig (tror vi).

Lollo hörde: Cool töj.

Sus hörde: Cool tröja.

Jag hörde: Cool tjej (trodde att han menade Sus).

Alltså, vad han nu än sa så var det nog till mig ändå så det är mycket möjligt att jag fått min första komplimang en 12-åring. Feint! En komplett dag that is!

Idag har jag..

.. hängt utan för Lidl, rökt och lyssnat på dödsmetall. Jag är så jävla häftig.

(Ovanstånde bör läsas med en enorm potion ironi). Men med tanke på vad jag gör på dagarna börjar jag fundera över min mentala egentliga ålder. Hann med att hänga utanför Willys med Lollo och Sus också. Kjempefint!

Morgonstund

Ute på balkongen i morse, det är så varmt så man kan sitta i en lång t-shirt bara. Vad är det jag har på benet? Mja, det ska jag visa för en någongång!

 

Nä, det är inte spillolja från oljeläckan utan typ en halvliter nybryggt och underbart gott kaffe. Har dock redan druckit upp det och är nog sugen på mer. Kaffe är livet, kaffe är bäst, na na na na


Jag läste länge igår och vaknade klockan 08:55 idag, hell no tänkte jag, gjorde motstånd och somnade om. Så nu, nu är jag vaken igen. Dagen skall gå till eftertanke och meditation, och sedan ska jag städa och vara med Ann-Sofie. Jag och Borat funderar på vad Lollo eventuellt gör ikväll också. Vi får väl se.. I övrigt, pigg och glad, musiken är bra och jag ska plantera om blommor idag.

At home

Idag har jag varit riktigt duktig på jobbet. Jag ville bara säga det. Och jag är så nöjd. Men nu är jag äntligen hemma. Känns lite som julafton att komma hem, antar att jag uppskattar hemmet mer än vad jag trodde efter min feng shui-utrensning.

Nåväl, vad händer ikväll? Inte mycket, jag ska sträckläsa Dan Brown för boken är så bra och så fort jag blir klar med den får jag börja på Ken Follet istället. Det är det jag går igång på idag, böcker, prestationer och hemma. Det behöver inte vara mer invecklat än så.

Jag <3 ebay

 

Klart och betalt, cirkus 250 pix. iLike, like, like!


Ingen bild alls.

Nä. Just det. Första dagen efter andra semestern? Det var roligt att jobba igen, att träffa alla och känna hur rutinerna återvänder. Efter jobbet gick jag och hetssprang och hetstränade. Sedan gick jag hem. Nu har jag duschat och funderar på en god bok och taktikvila tills jag somnar, lät inte helt fel va? Vem uppfann sten?

Anonym

Har en ny och fin lila palla också. iLike!

 

Jag är alltid anonym på kort. Nåväl. Mamma, titta, titta! Jag har tagit bort mina cheeks! Det var poängen med inlägget och bilden ser ni. Jag fick otäcka varfickor under dem och samma dag jag kom hem från norr tog jag ut dem. Ångrar jag mig att jag betalade 1000 kr för ett par piercingar som inte ville läka? Hell no! Jag fick så fina smilegropar på köpet så det var top tio bästa köp någonsin. Nu ser jag ännu gladare ut!

Någondag då jag är sådär förbannat och oförskämt glad ska jag ta kort ska ni få se. Men tills dess, håll tillgodo med en suddig mobilbild.

Nu. Jobb.
Sen. Gym.

Ps. Haha, hela jag ser deformerad ut. Yohannajättehaka och Yohannahögkind, det är jag.

This is England

http://image.guardian.co.uk/sys-images/Film/Pix/pictures/2007/04/10/thisisengland1.jpg

 

Kvällens nöje var att se This is England, en fantastiskt bra film! Win-win på hela helgen alltså.


En dag i Ryd

Titta på den söta! Titta, titta! Och jag har fått torka hennes kräks och dreggel. Söta och underbara unge! Det är Jennys alltså, Joline heter hon. Hon har en blå elefant, gillar att gnaga på saker och att pumpa med benet när hon äter.

 

Titta på sööta! Titta! Hon heter Louise, är 24 år, gillar att dricka öl, umgås och.. haha, nej, skämtåsido. Vi åkte till Ryd som ni ser, träffade Jenny med barn som ni ser och drack kaffe, fast det såg ni inte. Hursom, hade jäkligt trevlig idag och det ska vi göra om. Fast nu är jag schleten, semester tar på vet ni.


Och, haha, dagens bästa! Denna fvina flaska vin är enbart för högadeln i den anrika delen Västermalm i Sköfvde. Internhumor så det skriker om det, men det är ljuvligt!


Fin dag

Är det bara jag som blir glad när jag vaknar, fryser lite och ser sånthär utanför mitt fönster? Jag gillar't! Nu ska jag dock läsa lite bloggar och sedan får vi se om jag inte ska ta bussen till Jenny och hetsdricka kaffe, lämna lite Oz-skivor och socialisera mig.


Världens roligaste kväll

Nya nagellacket, to die for och jag dör. Fiint!

 

Spotted Dogs, sjukt bra karlar spelar sjukt bra musik!

 

Jag var bjuden på tjejmiddag hos min goda vän Louise ikväll. Det hela blev dock mer en förfest och överförfriskade människor och Yohanna med postmigrän som är nykter tillika den nyktra Lollo kände att nä, vi vill ha kaffe. Så vi gick till rese, köpte kaffe och kilade sedan ut på krogen. Och banne mig, jag skrattade tills jag kom hem.

 

Nu är inte min vän eller jag politiskt korrekta någonstans whatsoever så våra adliga hjärnor har garvat oss fördärvade ikväll. Pongo, vår käre vän, var på rymmen, och mer säger jag inte. Men förutom det såg vi ett asbra band, Spotted Dogs som jag ska myspacea på imorgon, Lollo vann pengar/cash på black jack och vi har så roligt tillsammans, alltid!

 

Nu är det taktikvila.


Vi döper allt

Den sjukt snygga rosa väskan finns på Stadium.

Jag och Lollo döper allt. Min knöl heter Åke, hennes spindel heter James Pinocchio, mitt ben heter Halta Ivar, min bruna väska heter Helmer, allt som gör ont heter dvärg osv. osv. Och idag köpte Lollo den där jättefina rosa väskan som ni ser på bilden ovan. Den döpte hon till Maj-Lis. Min svarta converseväska som hängt med läänge utan att få något namn panikdöpte vi till Bert-Sture.

Vad är poängen kan man fråga sig? Ingen, såvittjagvet. Förutom att det är kul.

Att inte må bra

Nagellack, läppsmojs, eyeliner och ett någonting att ha allt i. Vi gillar H&M.

Jag skulle möta upp Lollo på stan för fika och lite shopping och 20 minuter innan avfärd får jag migrän? Va? Det var ju hur länge sedan som helst sist jag hade det men nu kom det i varje fall. Jag tänkte dock att det är tråkigt om min kropp ska begränsa mig så jag sket i'etm var halvblind och fixade håret och vandrade in mot stan. Och förutom sjuk huvudvärk, temporär blindhet, avdomnad kropp och talproblem gick det bra ändå! Gött mos.

Chop Suey!


Spontan kväll

En väg påväg mot Alingsås, den ville dock vara anonym.

 

Jag låg hemma i soffan, halvsov och kikade på film. Då ringer Anna och frågar om jag vill hänga med till Alingsås för att hjälpa till att hämta hem en bil till Tidholm. Jovars, klockan var halv åtta och vi hade inget annat på g. Så jag, Lollo, Paul och Anna åkte mot nya utmaningar. Väl i Alingsås kom vi på att det var ju Sollebrunn vi skulle till och inget annat. Vi kom dit, Anna köpte en liten gul och ful polo som ändå är otroligt charmig och sedan körde jag och Lollo volvon hem.

 

Det kan vara en av de roligaste roadtripparna ever, vi skrattade oss igenom kommun för kommun. Men nu är jag nyss hemkommen och lite sliten ändå, så det blir nog en förbannat god bok (alternativt mobilspel) och sedan sömn.


Att hänga på stans med Petrovic

Vi möttes upp vid krysset och sedan kilade vi och köpte rökelse. Sedan provade vi Prego, Pasto, Pronto? Aja, gör-din-egen-sallad-stället i Commerce. Hä va gott. Vi drack kaffe, tittade på ohm-tecken och surrade.

 

Sedan hetsade vi lite genom alla butiker. Jag köpte smink och en borste på MUS, en tröja på Indiska och två böcker som synes. Jag har det jag gör i helgen, var så säker. Och jag är lite entusiastisk över båda så jag vet inte vilken jag ska börja med. Det kallar vi i-landsproblem.


Att festa nykter

Jag och min kamrat Kommunikatör Bogren mötte upp Emma von Larsson af Frost samt Angelica Af Gustafsson på ett tak i ett av höghusen bredvid skrapan igår. Na na na na förfest. Sedan gick vi på krogen, fast nyktra då. Det var otroligt roligt och jag skrattade tills jag dog flera gånger om. Men ute på krogen var det världskrig, så vi gick hem. Fast det var kul ändå.

 

Nu ska jag träffa min kära syster för en sväng på stan. Vi ska mötas på vårt hemliga ställe "x marks the spot". Vars i stan det är säger jag inte, för då är det inte hemligt längre. Men vi ska dit i alla fall.


Hahaha

 

Haha, jag dör. Har tittat på tre avsnitt av "Ingen bor i skogen" och skrattat tills jag dog. Så om ni undrar vad det är som sitter och vrålar i Vasastan så är det bara jag. Bilden är lånad från deras facebooksida.


Torsdag idag?

Efter all städning la jag mig i soffan med en god bok, sedan somnade jag. Pensionsåldern här kommer jag! Men det var förbannat skönt. Det enda som är oreda i mitt huvud är vilken dag det egentligen är idag, men jag har hört rykten om att det fortfarande är torsdag. Men det lär jag väl bli varse om såsmåningom.

Nu ska jag lägga in mina räkningar och sedan duscha tror jag. Träning kändes inte okej idag, jag har semester och har inte lust såatteh.

Att vakna

Jag gillar att vakna, se att det är grått ute och höra regnet. Då vet man att det blir en bra dag. Så jag ska ta tillfället i akt nu att hetsstäda, och såsmåningom är planen träning och sedan Battle Royal hos Sus. Fin, fin, fint!

Finhäng

http://www.folkvett.se/jazzhands/wp-content/uploads/2009/11/up-movie-11.jpg

 

Lollo kom förbi på en kaffe såsmåningom ikväll. Vi satt och pratade, jämförde tår och såsmåningom drog vi hem till henne via Willys och Hemmakväll. Vi hyrde Up och kikade på den med Moa, och vilken fantastisk film! Den borde jag sett för länge länge länge sedan!

 

Nu ska jag lägga in alla mina SOAD-skivor på iTunes och sedan duscha -> sova. Jag är så trött så jag börjar fundera på om jag ens existerar.


Bra ställen som vi inte visste fanns

Vi hann även med att slänga rester av livet på Skövdes avfallsstation, och jag hade ingen aning om hur mycket skräp det egentligen finns. Jisses! Och på det temat så hittade vi var jag kan slänga saker om jag skulle källsortera, vilket jag ska börja med nu. Pappersinsamling här kommer jag!

Konstruktivt.

Det gick bra på magnetröntgen idag. Jag åkte in i tunneln nivet som det är på film och lyssnade på P3, sedan fick jag kontrastvätska, vi var klara och hon såg ingenting. Så det var lugnt. Efteråt for jag och Pettan till hennes hem för att hämta skräp och invänta svar på sms. Väl där så visade hon min android market, den heliga Graalen om man har en hightechmobil. Så jag är frälst, och jag gillar min HTC ännu mer.


Min syster bäst, fantastisk och underbar. Tack!

Men nu är det bara trasiga skor

 

Kommer ni ihåg de här skorna som jag köpte på Din Sko den 24 juni i år? För 299 kr? Det gör jag. Och vanligtvis vill jag inte hänga ut företag så, men det här är det andra paret skor jag köper på samma butik i år och som går sönder inom en månad. Nu hade dragkedjan helt kajkat och jag fick klippa upp en rem för att kunna krångla mig ur.

 

Ni gör som ni vill, men jag ska aldrig mer köpa skor där. Hade jag velat ha engångstofflor finns det fin-fina som är gratis på hotell. Betalar jag 300 pix får de gärna hålla längre än en månad.


Planerna som vi har

Alltså. Prio nummer ett är en dusch sänd från ovan. På gym svettas man, och så även jag. Sedan ska jag fylla i världens längsta lista och läsa igenom papperna inför röntgen imorgon. Det är ju knölen, den ofarliga ni vet som gör att mitt ben inte riktigt har den känseln som det borde ha. Så 09:00 imorgon ska jag vara där så sovmorgon blir det inte, fast hä gör ingenting. Men efter all papperexercis blir det nog lite Dan Brown och taktikvila.

Alla är vi arbetare

Det var väldigt roligt att jobba idag, men mest nog för att det bara var en dag. Missförstå mig rätt, jobbet är alltid roligt, men semester är ju semester. Efter jobbet klippte jag sönder mina skor (mer om de senare) och kilade till gymmet. Nu är jag en slagen hjälte och har massor att göra å det närmaste. Semester är inte riktigt vad jag trodde, men det gör ingenting, det är kul att fara på röntgen. Och så ska jag få ge tillbaka hjälp till min syster, vi ska böka och bära. Feint!

Nya tider

http://www.dustinhome.se/DisplayImage.aspx?ImageID=568140

 

Det börjar en ny tideräkning i historien idag. Jag ska få mitt abbonemang till mobilen. Jag har haft kontantkort i alla mina år men nu blir det alltså annat. Jag är uppriktigt sagt nervös faktiskt. Har ingen aning om hur jag ska bete mig eller hur det kommer att funka. Men ja, jag lär mig väl, antar jag. Men något som är fantastiskt skönt är att jag slipper "hej jag har inga pengar på telefonen kan du ringa?" för att jag inte orkar fylla på den. Win!


iLike all work work

http://www.mradesign.se/layout_1/bilder/work.gif

Woho! Jag får jobba idag! Skulle egentligen ha jobbat imorgon men är laddad för idag och hela fadderullan och det vara bara "ja visst!". Gött! Så jag ska hetsjobb då och sedan träna utav sjutton efter jobbet. I mina ögon är det recept på en mycket mycket bra dag. Feint!


Stolthet och fördom

1800-talsmoral och Pringles, hej kulturkrock!

Efter allt besök, pratande och min tvätt (jag är multiskillad!) var jag trött som få och kikade på film istället. Hetsåt chips medan jag såg hur den träigaste mannen i hela världen lyckas snärja kvinnan med störst underbett. Fascinerande, men det är en bra film! Nu blir det mer musik, ljus och lite söndagsmys light, det är ju trots allt bara måndag.

Att hänga med Jenny

Jag gillar donken, de har kaffe. Jag gillar nog allt som har kaffe.

 

Helt plötsligt sticker huvudet ut bara, ljuvligt!

 

Jag träffade Jenny på förmiddagen idag. Som synes drack vi kaffe i en park och så följde såklart den lilla med. Otroligt vad söt en unge kan vara! Och en förbannat glad skit också! Vi surrade och tittade på alkisar och såsmåningom drog vi hem till mig för mer kaffe. Sedan kom Rikard som planerat och vi hade djupa filosofiska samtal. Kewl!


Monday morning

Igår kväll fick jag äntligen klart för mig hur jag ska ta lite bättre bilder med mobilen, så håll till godo! Ni ser lite mer färger och linjer och det fina i den och ja, jag är lika nöjd idag med! :)

 

Har lite planer, dagen till ära. Först ska jag träffa Jenny på en fika (hon med det otroligt söta barnet) sedan ska jag tvätta och innan kvällningen ska jag träffa Rikard för lite kaffe innan han åker hem till norr. Och däremellen ska jag på jobbet en sväng och styra upp dagen jag ska jobba i veckan. Det blir en fin dag, och om inte annat en produktiv. Tvätta är kul, jag är lite sådär att jag vill att klockan ska vara 14:00 nu.


Home pimpin'

Det ser som bekant lite annorlunda ut hemma hos mig nu. Mer lila, mindre prylar, mer golv att sitta på, mer kuddar och mer bra helt enkelt. Jag gillar't! Det ser dock inte lika tomt ut som på bilden. Mer avskalat och mer plats bara. Nu slipper man backa ut i hallen för att byta åsikt. Lite mer hemma helt enkelt.

 

Får passa på att tacka Anna också för saker som hon inte ville ha kvar. Gardiner, kuddar, pallar och ljus. Tack tack!


Söndagen den 18:e juli

Jag och Lollo började med morgonkaffe från Donken. Mitt i centrala Skövde. Sedan ringde Pettan, Pettan kom och Pettan for, med oss då.

 

Jag vet inte exakt hur roligt man kan ha åt en blå bil men vi lyckades riktigt bra. Det blev en lite roadtrip, mysigt som det ska va. Kaffe i framsätet och väl i Tidaholm köpte vi ett halvkilo till. (Kaffe då)

 

Medan Paul tatuerade mig (vilket tog x antal timmar) så hängde alla mest. Folk kom och gick, Pettan provade en hel utrustning bestående av gears för att spela (säger man så?) typ capture the flag och cs-grejer. Fast IRL, hur ballt som helst! Jag vill med! Emma kom hem från Arvika också så vi hälsade på varandra. Och mellan varven var det kaffe och skratt så jag kiknande och nästan grät.

 

Efter allt var vi alla brutalt hungriga. Vi åkte till Max och stoppade i oss näring och skrattade lite till. Dagen av internskämt skulle jag tro. Sedan åkte vi hem till Anna, kollade runt lite och nu, kring 22:26 - snåret kom jag hem. Vilken dag, men fin, som sjutton! Att skratta kan liksom inte göra en dag dålig.


Several hours of ink

Någon som listade ut det? Jag var i Tidaholm och tatuerade mig idag. Mer om dagen kommer i nästa inlägg men här är tatueringen i alla fall. Jag har helt ritat motivet och sjukt grymma Paul har tatuerat mig. Vi kom överens om shitload med färg och det blev det. Vi vart nog lika nöjda båda två och jag är som ett barn på julafton! Jag ska lägga upp en bild mer på hela armen sedan, så man ser hur den hänger ihop med fantastiskt bra med fågeln ovanför. Men tills dess - jag är så förbannat nöjd!

 

Under tiden, haha, kolla vinkeln på armen!

 

Ser ni musklerna i min underarm? Schisse!

 

Inte helt klar..

 

.. men här är den det. Panikrosa, jättegrönt och massa rök. Mitt i allt står det, "live, laugh och love". Viktigt att komma ihåg, alla tre!


Att hänga i parken

Skövdes största ollon återfinns i Boulogner.


En förbannat trevlig kväll. Först mötte jag upp Lollo schtan för donkenkaffe som planerat. Sedan kilade vi vidare, förbi krogarna och till Boulonger (vars namn jag alltid måste googla för att stava rätt). Väl där så hängde vi mest, och jag skrattade åt remakes av Lejonkungen av Disneyfantasterna. Men det var kul anyhoe. Och allra bäst när jag gick hem sen, pigg och glad, nattliga promenadstråk är ju enbart av godo under de omständigheterna.

Ancient art by Yohanna

Den här bilden ja. Jag gillar ingenting förutom kompositionen. Så detta är mer en påminnelse till mig själv att göra om den någon dag. Lägga ner lite mer tid, lite mer energi och få ett lite bättre resultat.


Att vara nykter

Det är första lördagen på vår nyktra månad. Spännande. Vad ska vi då hitta på? I nuläget sitter jag själv i min lägenhet och lyssnar på Tom Waits medan jag bara mår förbannat bra. Men senare ska jag eventuellt dra mig ner till stan för att inta kaffe på donken med min vapendragare Lollo och prata. Vi gillar sånt, tanterna. Och nu när jag tänker efter förstår jag inte hur jag skulle ha orkat med att festa. Än mer intressant.

Men i morgon, då jäklar! Ni kan få en sneakpeak! : )


Eclipse

 

Sjuk dag! Har hängt med Ann-Sofie. Först var vi lite kreativa och sedan gick vi och kikade på Eclipse. Och redan här måste jag tillägga att jag inte läst böckerna, är inte kär i Robert Pattison och gillar inte vampyrer. Men det är underhållning, och inte minst när saker som ovan kommer ut från det. Jag älskar när vi driver med allt och facebook är inblandat. Just gotta love it.


Romeo is bleeding

Jag har fått någon släng av jag-måste-lyssna-på-Tom-Waits-jämt. Men det är en perfekt dag för det. Det hällregnar ute och det är så mysigt. Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sedan kommer Ann-Sofie, vi ska umgås lite och sen ikväll blir det bio. Mys!

Vi gick på krogen

Bloggandet uteblev igår eftersom jag gick på Bogrens, krogen. Men eftersom jag har min nyktra månad så hängde jag med Lollo, diskuterade och drack ramlösa. Och iakttog. Spännande! Men det var gött att komma hem nykter, vakna nykter och slippa allt resten. Typ världens bästa idé detta!


Jag lovar er bättre bilder

Nu är jag på g igen. Med bilder och bloggen och allt. Och vet ni, min nya mobil är banne mig det grymmaste jag sett, och jag har inte ens skaffat surf till den! Nåväl, här på bilden ovan, jag sitter numera på golvet och bloggar.

 

Och här ser vi nya mattan jag köpte igår. Den är lila, stor och jättefin! iLike.


HTC Wildfire

Bild lånad från halebop

 

Jag var på mobiljakt idag. Och passande nog på sista pitstoppet innan elektronikaffären råkade jag spilla vatten på min gamla mobil. Den fungerade inte bra efter det. Men nu är jag on the g igen, så att säga. Så det gör ingenting.

Det blev i varje fall en HTC Wildfire och det är spännande. Pekskärmsgrejset där. Att förstå allt är inte alls lätt, men jag lär mig!


Löv till er alla

http://www.hulterstadsaik.se/bilder/sms.jpg

 

På senare tid har jag fått helt spontana sms av två olika personer. Båda känner jag mycket väl och älskar som om de vore mina högra händer båda två. I sms:en har det stått två korta saker "jag älskar dig" och "jag längtar efter dig". Det är alltså familj/vänner som yttrat sig och ni ska se mitt ansiktsuttryck när jag får dem.

 

För förutom att jag blir glad och rörd över att de skriver det och berättar det för mig (och jag skriver tillbaka att de lika förbannat underbara) så påminns jag varje gång om vad som är viktigt i livet. Samma sak när jag loggar in på facebook och folk har skrivit roliga eller fina saker. Eller bara gjort något.

 

Jag blir rörd till tårna när folk visar sin uppskattning och jag ska inte vara sämre själv. Tänkte handskriva brev, fler sms, mejl eller vadsom. Bara folk får veta hur otroligt viktiga de är.


Det här med att städa

Det är galet vad mycket skärp och saker som ingen behöver jag hunnit samla på mig på 1½ år i den här lägenheten. Så jag har resnat. Och min underbara syster ställde upp med hjälp och framförallt med att forsla bort allt. Gött! Och äntligen känns det lite bättre i själen. Feng shui är nog inte så dumt trots alls.

Har varit iväg och kikat på film med Lollo och Sus också. Och nu har jag nyss kommit hem och lyssnar från en gammal mixskiva från sent 90-tal. Oerhört underhållande!

Att hetsstäda

http://www.vattumannen.se/images/prod/74455_xl.jpg

 

Jag trodde inte att boken var så bra, men jag sträckläste mer än halva igår innan jag somnade och är pepp som sjutton på att städa så inihelvetet nu. Kan rekommendera boken till alla som tänker "jag ska" men då det aldrig blir av. Alltså, idag är jag lite busy.


Earth and water

http://www.bluebidet.com/files/2253336/uploaded/Water-Wallpaper-03.jpg

 

Jag har lite teorier om vatten. För due to min bitterhet igår hetstränade jag som fan igår efter jobbet. Svettan rann ur ansiktet, bokstavligt talat. (Visste ni att ögonbryn bland annat är till för att skydda ögat om svett och smuts?). Det är hur varmt och kvavt som helst ute så jag svettades på hemvägen. Och inatt när jag skulle sova. Och då är det kanske inte så konstigt att jag kände mig överkörd när jag vaknade i morse, säkerligen en vätskebrist utan dess like. Så det måste jag komma ihåg, att dricka vatten mer och oftare.


The bitterness

De som känner mig väl vet att 9/10 onsdagar inte är några bra onsdagar. Och ikväll är jag bitterheten definierad. I nuläget känns det som att människor är så snevridna och dumma (inklusive mig själv). Men jag vet, hä bli bättre i morgon, och då ä ja int bitter. Men ändå-då. Hå hå. Lite hopp om mänskligheten vore inte av ondo.

...

Jag ska nog läsa en bok istället och inte fundera så mycket.

Grattis Mrs. Bredén

Jag hade fått brev idag. Från L'Oreal. De skrev att jag hade vunnit en av deras nya mascaror Volume Million Lashes. Jag tackar och tar emot! Nu börjar det kännas igen, förut vann jag jämt. Good to go igen kanske? Får leta igenom internet efter tävlingar, gratis är gott.


Ett av de skummaste inläggen ever.

Idag fick jag pris för fulaste och otydligaste bild på bloggen.

Jag gick och köpte min ram idag. Så nu hänger skeletor med fjärliarna ovanför min säng. Finfint! I övrigt? En mycket bra dag. Jag kan inte sätta fingret på det men det känns liksom bra. Då, nu, framåt - allt. I stort då. Några grader kallare och en fläkt här hemma vore inte av ondo. Men så stora världsproblem har jag ungefär.

Jag känner mig dessutom snäll idag. En del säger att jag är världens snällaste, gladaste och att jag inte kan vara arg. Men det vet vi alla att det går inte. Och jag brukar tycka att jag är som alla andra. Men nä, idag var jag snäll, och för mitt samvets skull har jag inte ens gjort något bra. Oförskämt? Förmodligen, men det spelar ingen roll. Ibland passar inte jante/medelsvenssongrejen helt enkelt. Lite outside the box och se vart man hamnar.

I morgon blir en fantastisk dag också, ovanlig nog (det är ju onsdag) ska jag jobba och jag längtar panikmycket till 21:10 - till gymmet då. Men själva dagen blir nog också fin, jag brukar få vara med om fina dagar.

Och ja, jag drog min livshistoria om hur jag kom till Skövde för en tjej idag (hon frågade) och varje gång jag berättar det tänker jag "oj-jävlar-vilken-grej" fast jag glömmer alltid att det handlar om jag. Så därmed är jag glad och tacksam och tänker att det är nog meningen när bra saker händer. Frågan är bara vad som händer efter den 13 men whatever. Carpemyass. Jag tar en dag i taget och ser vart jag hamnar. Så länge man har roligt under tiden.

(Min ordkaskad kan bero på uttorkning alt. överartikulering).

Týr

http://progpowerusa.com/xi/wp-content/uploads/2009/11/Land.jpg

 

Det är ett fantastiskt bra band, Týr. Klicka på bilden för att komma till Spotify, lyssna och njut. Jag får lite lust att bosätta mig på ett fjäll eller bli en viking eller sluta använda elektricitet när jag lyssnar på dem. Sjukt bra!

 


Nausicaä - Från Vindarnas Dal

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/ca/Nausicaa_god_warrior.png

http://i.ytimg.com/vi/7wSba9hwCaU/0.jpg

http://powet.tv/powetblog/wp-content/uploads/2010/03/real_ohms.jpg

 

Det kan vara en av de vackraste filmerna jag sett. Den är helt magiskt fin och buskapet/storyn må vara klassisk, men det är i en helt ny tappning. Det är mäktigt, stort! Har till och med 8,1 på IMDb. Top tio, om ni frågar mig.


Vatten är nog A och O

Otippat nog så tycker jag det är riktit mysigt att sova i den här monsunvärmen, det gör mig ingenting att det är 30 grader varmt och jag sover som ett barn. Är dock bara noga med att hälla i mig vatten så fort jag vaknar, iskallt källvatten. Men nu blire kaffe, så jag kommer igång med dagen!

A little more death/No place for butterflies

En tuschteckning som är brutalt mycket snyggare IRL. Titeln och innebörden behåller jag för mig själv så länge. Men en ram ska jag köpa i alla fall. Finns alltså snart att skåda på en vägg i det Bredénska residenset.


Sweet lord

Jag har saknat gymmet, got damn! Men nu är jag tillbaka där på regelbunden basis och de har renoverat klart omklädningsrummet så det är hur fräscht som helst! Nåväl, ett monsterpass med sju liter svett. När man ändå svettas kan man lika gärna fortsätta, dagen är ju ändå förstörd som min mor brukar säga.

Nu har jag alltså kommit hem, längtar tillbaka till gymmet, lyssnar på Simon and Garfunkel och ska försöka sluta svettas. Sedan blire dusch och typ tre liter vatten.

Tryckande hetta

Nog ingen idé att skriva om värmen då den förmodligen inte gått förbi någons uppmärksamhet. Men jag kan säga att glittermaskinen (maskinen som gör bubbelvatten, det smakar glitter) på jobbet är välanvänd! Men trots det en riktigt konstruktiv dag, både på gott och ont. Jag börjar fundera på om det är andra som inte tar mig på allvar eller om det är jag som inte gör det.

I don't wanna grow up

 

(Tom Waits/K. Brennan)
When I'm lyin' in my bed at night
I don't wanna grow up
Nothin' ever seems to turn out right
I don't wanna grow up
How do you move in a world of fog
That's always changing things
Makes me wish that I could be a dog
When I see the price that you pay
I don't wanna grow up
I don't ever wanna be that way
I don't wanna grow up

Seems like folks turn into things
That they'd never want
The only thing to live for
Is today...
I'm gonna put a hole in my TV set
I don't wanna grow up
Open up the medicine chest
And I don't wanna grow up
I don't wanna have to shout it out
I don't want my hair to fall out
I don't wanna be filled with doubt
I don't wanna be a good boy scout
I don't wanna have to learn to count
I don't wanna have the biggest amount
I don't wanna grow up

Well when I see my parents fight
I don't wanna grow up
They all go out and drinking all night
And I don't wanna grow up
I'd rather stay here in my room
Nothin' out there but sad and gloom
I don't wanna live in a big old Tomb
On Grand Street

When I see the 5 o'clock news
I don't wanna grow up
Comb their hair and shine their shoes
I don't wanna grow up
Stay around in my old hometown
I don't wanna put no money down
I don't wanna get me a big old loan
Work them fingers to the bone
I don't wanna float a broom
Fall in love and get married then boom
How the hell did I get here so soon
I don't wanna grow up

Ett förbannat bra köp

Det här med att ta bra bilder är inte min grej märker jag.

Jag hetsköpte ett lip balm från H&M igår. Det är ett ecocertifierat läpglans/- balsam med jojoba och biwax i, och jag älskart! Det är så härligt kladdigt och man får världens bästa glans. Så gillar jag ju inte färg på läpparna, så jag blev schvinigt nöjd. Blev ännu mer nyfiken på H&M's eko-linje så jag ska kika in resten. Här kan man läsa H&M's pressemeddelande om eko-grejen. (Det kostade 39:50, klart och betalt).

Haha

Haha!


Hayao Miyazaki

http://boood.files.wordpress.com/2009/09/ponyo_poster.jpghttp://cdon.se/media-dynamic/images/product/00/04/07/80/02/3/5eced471-e96c-4899-8c7c-2dc4744aafe8.jpg

 

Jag köpte två filmer idag. Nausicaä - Från vindarnas dal och Ponyo - På klippan vid havet. Båda gjorda av den fantastiska Hayao Miyazaki. Jag har aldrig sett filmerna men det spelar ingen roll, han är så grym och de filmer jag sett hittills är så förbannat bra.

 

Så, that's my que. Bara en dusch nu och sedan blir det bubbelvatten i soffan och film.


Att hänga med Petrovic

Jag gick ner på stan idag (i denna hetta!) för att hänga med min kära syster. Jag tog en grillad smörgås på Rådhuset, världens bästa alltså. Lax och grejer i. Feint!

 


Sedan drog det ihop till åska utan dess like. Så vi gick hem i regn, åska och blöta kläder. Men det var lite mysigt, och för min del som älskar åska är det bara hur gött som helst. Inga klagomål från mig inte!

Ja ä int bitter

Jag hade soffhäng med mig själv mellan tvättarna. Nåväl, jag insåg just ikväll när jag hämtat upp tvätten att jag gjort bort mig litegrann. Jag tvättade en 60-graderstvätt för en hel kommun. Lots och kläder alltså. Jag hade hängt upp allt fint i torkrummet som jag brukar - förutom en lite detalj. Jag glömde att sätta på fläkten.

Det ger mig 15 kg blöta kläder som jag får hänga upp i lägenheten istället. Vad gör man? Jag hade två alternativ. Ett: Bli asförbannad och arkebusera mig själv. Två: Tänka "ojdå", inget att göra åt det nu och vad spelar det egentligen för roll? De är ju rena i alla fall!

Jag håller mig till det sistnämnda. Och samtidigt fick jag på ett mycket kreativt sätt upptäcka hur många hängbara ställen jag har i min lägenhet, alltid något.

Har hört rykten om juli

Den här helgen får jag inte pris som mest aktiva bloggaren i alla fall. Men, jag lever!

Idag ska jag tvätta precis hela dagen.

Cheerio!

Jag har hört rykten..

.. om att det är fredag idag. Wo to the ho! Bästa fredagen ever, det lovade min che att det skulle bli. Vi kör på det!

En ny sidekick

Jag har världen ballaste planta hemma. Han är, som ni ser, täckt av lila ludd. Spännande. Fick ett skott av kusin Rikard och sedan dess har den (plantan, dags att döpa den?) fått härja fritt. Den är lång och tippar av sig själv så jag måste stötta upp den med en rökelse. Vad ska jag göra? Här behöver jag hjälp. Mamma? Min planta försöker dö, men det får den inte, vad ska jag göra?

Den får förresten heta Rorschach då den är lite ombytlig sådär.

Black Friday Rule

Hemma, at last. Det blev som snabbt ikväll. När jag kom hem nu hade jag dessutom fått två världsbästa låtar mejlade till mig. Lyssning för intresserade sker at Skaraborgsgatan. Därmed inget spotifyaktigt, men bra är det. Jag bjussar på kaffe/te/vi kan fråga grannen vad den har!

Anyhoe, första veckan snart klar efter första semesterveckan. Det är sjukt vad tiden går fort när man är ledig, men ännu fortare när man inte är det. Damnit. (Okej jag har kul på jobbet, det kan vara därför).

Om våra planer

http://1.bp.blogspot.com/_-4QWxsjn0nU/SWP6d4KE6aI/AAAAAAAAA-M/PKHJAo4RiMs/s400/f18691fd0hr.jpg

 

Jag och Lollo hade planer jag. Vad tror ni vi ska göra? Det är inte att börja knyppla och starta en syjunta i alla fall. Utan från den 12:e juli till den 14:e augusti ska vi vara helt nyktra. Inte en enda droppe alkohol ska finnas i våra ådrar. Varför? Jag har gjort det förut, förra sommaren vid samma tid. Och just sommartid missar man inget förutom en knökafull krog som är dyr och folk är sviniga. Och nu gör vi det tillsammans för att... ja, varför inte helt enkelt?

 

Straffet om någon tabbar sig (vilket vi inte ska, men vi måste ha straff) är oerhört effektivt. Det består av tio starköl plus en shot, minst på en lördagskväll och klockan 09:00 morgonen efter ska man i så fall gå en mil på Billingen. Det är ganska sjukt och jag skulle nog avlida på plats om jag gjorde det. Så, ja, om inte annat för den anledningen håller vi igen.

 

Vi är aspeppade och tycker att det är en jätterolig och bra idé, främst eftersom vi gör det tillsammans. Visst brukar vi gilla att festa till det och så, men det är inte det viktigaste och det är därmed en liten statementgrej. Så, från och med måndag gäller det! Najs, om du frågar mig!


Vad jag vill

Hemma


Nu ska jag call it a night. Men i morgon ska ni får höra om min och min vapenbroder Lollos storslagna planer. Det är nog otippat för att vara något som vi tillsammans har kokat ihop. Men det ska blir roligt, omväxlande men ändå inte så fullt främmande. För min del i alla fall. (Det har tyvärr inget med bilden att göra).


När vi shoppar köper vi saker.

Jag och min vän gick på Kicks idag. Schampot kostade typ 25 pix då det var rea och deodoranten från Biotherm kostade 220 kr. Yes, ni läste rätt. Varför så dyr? Jag har letat i hela Skövde känns det som efter en deodorant just utan aluminium i, och just där fanns den. Den är dessutom ecocertifierad. Läs mer om aluminium i deodoranter, här och här. (Det finns säkert billigare ock!)

 

Film, Joaquin Phoenix och en klassiker. Gissa vad jag gör ikväll?

 

Tre styckna ljus till mitt vardagsrumsbord. Must have, det är så mysigt!

Vill du köpa?

Lollos min efter spektaklet, priceless!

 

Efter Harrys handlade vi en sväng på Willys. Vi satte oss utanför på glader-stenen och surrade litegrann. Då utspelar sig följande:

En man, betydligt äldre kommer fram och säger till Lollo: Vill du köpa något?
Lollo (som hör lite dåligt, men det visste ju inte han), säger ganska högt: Ursäkta? Köpa vad? ... Jaha, oh gud nej!

Varpå karln sticker fortare än kvickt. Tror att Lollos omedvetna odiskreta sätt med tanke på hans ärende satte fart på honom. Och nu till sensmoralen, vem fan står och dealar knark utanför Willys en onsdagkväll? I Skövde? För jag menar, det var nog inte sommarreashcampo från Kicks som han ville kränga på oss. Dumjävel.

Ursäkta franskan.

När jag är ledig..

.. så gillar jag att städa och sedan slå på en film. Medelst kaffe och nagelpimpning that is. Och filmen, "Om du lyssnar noga" var för övrigt hur härlig som helst!

 

Sedan möter jag gärna upp Lollo efter jobbet och bjussar henne på en måltid på Harrys. Medelst skvaller och skratt that is.

Att rensa väskan

Ni som känner mig vet att jag har en big-ass-väska. Jag skulle säkerligen kunna ta med mig hela mitt hem i den (nåväl, nu överdrev jag, men ändå). Jag har tyckt att den varit ganska lätt och tom på sistone, men skulle ändå ge mig på att rensa ur den litegrann.

 

Jag har tömt ut hela innehåller på  mitt vardagsrumsbord. Där hittar vi bland annat fem bläckpennor, en kork, en kapsyl, en sån där lång som man stänger påsar med, två tändare, ett par sockar och ett par trasiga solglasögon.

 

Efteråt, lite mer relevant innehåll i den och den blev lite lättare. Thank god! Jag förstår bara inte hur jag någonsin ska kunna klara mig utan en väska att släpa runt på 24/7. Det får bli ett senare bekymmer.


Här är mitt kylskåp

Vad ni ser ovan är en bild på minn kylskåpsdörr och min städskåpsdörr. Så fort jag hittar något kul sätter jag det där. Så kan det vara bilder eller urklipp eller tepåseetiketter med visdomsord på. En av mina favoriter är "ge mig bara whiskey, snus och svenskar så ska jag bygga en järnväg till helvetet". Urklipp från allt om historia, något av de senaste fyra tidningarna som kom ut.

Godmorgon med Tom Waits

Bra start på dagen, Tom Waits och kaffe. Jag är dessutom ledig idag. Win! Frågan är bara vad jag ska göra efter att jag städat (ska verkligheten fram behöver det nog saneras)? Tjuvjobba? Stöka ner igen? Bygga broar?


Vad är du rädd för?

Jag hittade en intressant artikel om fobierIllustrerad Vetenskaps hemsida. Vilken skulle du välja om du måste välja att ha en? Jag skulle välja den första. Jag är liksom redan på g, mitt pekfinger kan se oerhört hotande ut.

Aikmofobi:
Rädsla för vassa och spetsiga föremål. Människor som lider av detta i extremt hög grad kan till och med vara rädda för ett pekande finger.

Agyrofobi: Rädsla för att korsa en väg. Den har inget med trafik att göra, eftersom en tom väg är lika skrämmande.

Anthofobi: Rädsla för blommor. En åkomma som kan göra det mycket svårt för den drabbade att röra sig utanför bostaden.

Charophobi: Rädsla för att dansa. Många tycker inte om att dansa, men här talar vi om en skräck, som kan göra människor sjuka.

Coulrofobi: Rädsla för clowner. Och det gäller inte bara onda clowner, som ju skall vara skrämmande, utan också om helt vanliga sådana.

Nomofobi: Rädsla för att vara utan mobiltelefonkontakt. Det är en av de senast beskrivna fobierna. Den kan vara så uttalad att man aldrig stänger sin mobiltelefon och har den med sig överallt.

Osmofobi:
Rädsla för lukter. Detta tillstånd kan vara begränsat till en enda speciell lukt eller alla slags starka lukter.

Phobofobi: Rädsla för fobier. Man kan också bli så rädd för att bli rädd att detta i sig blir ett problem.

Spectrofobi: Rädsla för speglar och den egna spegelbilden. Det är ett sällsynt tillstånd men uppfattas som en extrem fruktan för att inse vem man är.

Tetrafobi: Rädsla för siffran 4. Denna fobi är särskilt utbredd i många asiatiska länder, där orden för 4 och död ofta är mycket lika varandra.

Tisdagen den nåntingde juli

http://www.sflare.com/wp-content/uploads/2008/08/adam-west-batman.jpg

 

Jag är så trött efter hela förra veckan. Hela dagen har jag varit helt väck. Nåväl, imorgon är jag ledig och jag siktar helhjärtat in mig på att ha ny och bättre energi på torsdag! Skulle inte vart helt fel alltså. Tills dess, eller ikväll i alla fall, hitt på något. Natten är bara barnet.


Veckans låt



Veckans låt blir Zombie (cover på Cranberries låt) av min kusin Kerry, a.k.a. Nordlyst. Han är så fruktansvärt begåvad och duktig! Här är hans myspace och här är hans youtube-kanal! Lyssna och njut!


Longing for august.

http://www.resume.se/_internal/cimg!0/lpyl6lff4n4fa0xv9srqc4ed1nl2p5z/Kodjo%20Akolor%20och%20Hanna%20Hellquist%20till%20Morgonpasset.jpeg

 

Den 21 augusti kommer de tillbaka till morgonpasset i P3. De vanliga och de som är roliga. Förlåt mig världen men nu skriker de bara och är jobbiga. Min precious morgonradio är inte alls så precious längre.


Say what?

Vad hände med alla mina bilder i bloggen? Varför dog de ut? I don't heller know mina vänner. Ska kolla upp'et ikväll!

Måste skriva ner en av mina sjuka drömmar jag hade inatt också, håll i er. Jag drömde om världen bästa datorspel - alla kategorier! Det var så jäkla snyggt och en sån väl- och genomtänkt story. Detaljerat var det också. Jag spelade det i drömmen vs. var en av karaktärerna. Men bra var det, jisses!

Men nä nu ni, jag saknar mina kamrater på jobbet så jag ska kila dit lite tidigare. Jag är hopplöst trött också men jag tror på att balja kaffe på jobbet och sedan sova gott inatt.

Att tänka rätt


Senast förra veckan tänkte jag att "live, laugh & love" blir ett fint livsmantra. Och idag när jag rensade min plånbok på tior och kvitton så hittade jag ett där det stod längst ner på det. Fler än jag som tänker rätt då, tänker jag. Men visst är det fint? I mitt huvud kan jag inte tänka mig att det blir fel om man strävar efter det.

Allt det roliga som vi gör

"Jag har aldrig krattat ölburkar förut" - Min bror

En vecka med mina vänner i norr och familj leder enbart till roliga konversationer och folk som säger saker utan att riktigt tänka. Kanske därför jag alltid skrattar. Nåväl, här kommer guldkornen.

"Jag har ett alldeles eget privat världskrig med mig själv".
- Min mor

Det stod en ölburk i en sko hemma hos min bror varpå han säger; "någon har gillrat en fälla".

När jag, Lollo och pappa åkte till Hemavan åkte vi förbi Gauke (stavning)?
Jag: Pappa, är det lappska?
Han: Ja.
Jag: Vad betyder det?
Han: Stort arschle..

.. haha nä, jag skojade bara.

Lollo: "Jag räknade antalet gånger X sa schjoop mellan hallen och vardagsrummet. Det var fyra gånger.

X sade:
"Hon är en gumma, och hon, och hon... Men inte hon. Hon är en häxa och då hon ser ut som ett rostangrepp" (Det var efter x antal öl senare och kanske inte såvärst snällt. Men jag håller talaren anonym och rostangreppet.. tjejen, hörde absolut ingenting!).

Efter att en tjej hälsat på mig sju gånger sa hon slutligen till mi; "Du.. du heter.. Linda var det va?"
Jag: Ja okej, jag kan heta Linda (väldigt ironiskt).
Hon: YES! Jag visste det! Vilket bra minne jag har!

Nu är jag i Skövde igen

Efter en tågresa med nattåget samt fem timmar buss (restid från 15:35 till 07:08) som kräver sanering av kroppen så är jag äntligen hemma i Skövde igen. Fast jag hade som sagt gärna stannat kvar hemma. Men, här kommer lite bilder på vad vi har pysslat med!

 

Mamma pekar ut fjäll för Lollo. De bondade förresten kraftigt bra och mycket så mamma är helpå att adpotera Lollo nu. Sommarbarn var det väl? Vi tre har haft sjukt trevligt ihop i alla fall, så det får vi göra om!

 

Mitt älskade norr. Ja ni ser ju. Det slår utsikten över pölen i Bolougner vilken dag som helst.

 

Hemmavid, här har vi många minnen. Det är för övrigt ett båthus på bilden, och en räddningsring. Här nere satt vi och satt, drack en folköl, skrattade och filosoferade.

 

Vi gick omkring i byn och hälsade på. Här ser vi hemma hos mormor, moster och moster.


Min underbara mormor! Hon bjussade på fika på bron och vi satt och tjötade. Livet och framtiden.

 

Grova interskämt. Det var en roadtrip med min far. Vi skulle provköra hans nya Skoda Scout. Det blev 26 mil tur och retur för att åka till Statoil i Hemavan. Värt det? Absolut!

 


Det blev kalas i och med Storumandagarna, och tusen myggbett. Har dessutom kommit fram till att Prego tyvärr smakar äppelcidervinäger endast. Han blir det inte någon fler gång.

Ett random fjäll. Det får väl symbolisera hemvägen fast det var på vår roadtrip. Men visst äre fint? iLike!

 

Så, nu är vi som sagt hemma efter en vecka med skratt, taktikvila, nya intryck och nya erfarenheter. Jag kan nog inte formulera med ord hur bra det har varit. För min egen del allra minst, men även för oss alla. Min syster kom ju såsmåningom på lördagen och vi hade kul alla vi också. Så har jag träffat kusiner, mer släkt, mer vänner och alla andra. Bästa semestern i hela mitt liv faktiskt. Och norr fick 4,5 av 5 av Lollo. Den sist 0,5 var för myggen sa hon.


På vägen

Just nu rullar vi på i bussen mot Östersund och det är inte alls kul. För förutom att det är varmt så ini i bussen och strömmen till min ipod dör snart så ville jag inte alls åka hem. Oftast känns det skönt att få lunka igång med vardagen igen men inte den här gången. Hade velat stanna en vecka till, minst!

Bör tilläggas att jag har haft någon form av the time of my life. Sinnessjukt roligt. Har träffat alla som finns och ändå inte ens sett hälften. Hängt med gamla kamrater och druckit folköl. Top notch asså.

Att vara i Storuman

 

Vi är i Storuman nu. Träffar folk. skvallrar, skrattar och har det fantastiskt roligt! Synd bara att vi åker hem imorgon. Men byn finns ju kvar så vi får göra en repris nästa år, eller tidigare.


RSS 2.0