Krattis krattis!

 

 

Jag må han leva och ja må han leva osv osv na na lite Batman. Rikard fyller år idag! 25 år ung och livet har just börjat. Eller, halvvägs till 50 år som en annan kompis sa. Vi kör på första va? Det lät i varje fall lite yngre - och roligare.

 

Bilden är för övrigt tagen på en rolig roadtripp, när vi var påväg hem i juli förra året. Vi stannade på en rastplats och ballade ur en stund, som synes. Anyhoe, grattis igen kusin!


Test it.

 


Jag är inte envis när det gäller kaffe, så länge det är gott. Gevalias vanliga ekologiska är gott, så jag tänkte att jag provar mörkrost. Just i detta nu. Gott? Ja, det är runt och fint. Måste dessutom reflektera över killen på bilden - hur ofta ser man en skrattande person på en kaffeförpackning? Ballt.

De där dagarna

 

http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.1208160!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg

Andra Avenyn, bild lånad av expressen.

 

Är det bara jag som har de dagarna som kan se ur såhär: Man vaknar och är ledig. Tar sig upp hyfsat tidigt och trampar runt i morgonrock en timma längre än vanligt. Slökollar datorn, kikar igenom posten, lagar lite mat. Helt plötsligt är klockan 15:00 och efter en stund lägger man sig på soffan av okänd anledning. Nu var det för att det ringde då, men i alla fall. Efter avslutat samtal somnar man och vaknar vid 18:00-snåret av ett annat samtal.

 

Sedan stiger man upp och sitter vid datorn som en apatisk flyktingunge tills klockan är 22:26 och inser att man har fördrivit hela sin lediga dag genom att titta på Andra Avenyn? Var tog alla projekt vägen? All städning? All spontanitet om kvällsbio? Allt häng? Allt göra-saker-som-man-aldrig-hinner-annars?

 

Just nu känner jag mig fruktansvärd kass, att jag har haft en sådan oproduktiv dag. Men äsch, det skiter jag i. Härmed. Visst behöver man sådana dagar? Ta igen sig litegrann? Jag kommer inte ihåg sist det skedde. Var ju dessutom ledig, så jag förstår inte varför jag bråka.

 

Planen; fortsätta ta det lugnt, läsa lite och somna såsmåningom.

 


Vad gör du?

 

 

Jag gör paj, med tomat, broccoli och fetaostfyllning. Bjuder eventuellt på en bild på arrangemanget om den är någorlunda tilltalande. Mat är svår fota så den ser aptilig ut. Sen så ska jag pyssla litegrann, elda rökelse och så lyssnar jag på Under varje rot och sten av Finntroll och funderar på varför jag inte är född på medeltiden.

 

Vad gör du?


Det där eller det här


Kärlek eller pengar?
Trodde inte ens att pengar skulle vara ett alternativ. Men jo, löv. Till alla och envar.
Vin eller öl?
Mest öl, men ibland är inte vin fel alltså. Beror på sällskap, humör samt sysselsättning.
Dag eller natt?
Alltså natt, antingen sover man gott eller så är man kreativt sent in på timmarna.
One night stand eller förhållande?
Alla gör som de vill. Men för min egen del säger jag b). förhållande.
Tv eller internet?
Internet
Pepsi eller cola?
Havvaligen, vatten?
Vild fest eller romantisk hemmakväll?
Knackfest! Komigen. Världens kalas slår hemmakvällar som man ändå kan ha 24/7 året om.
Färgfoto eller svartvita?
Svartvita är ju mer estetiskt lätta att både ta in och skapa, men färg är snäppet vassare alltså!
Telefonkontakt eller face to face?
Face to face? In your face!
Bilddagboken eller myspace?
Myspace! (in ma face) (<- internskämt)

Onsdag = ledig dag

 

Utsikten från jobbet.

Ja, hann inte med så mycket bloggande igår. Hänge med Ann-Sofie istället och läste till sent. Men nu är jag här, och redo för dagen (får man lov att anta). Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Städa? Sortera? Lyssna på samma skiva på repeat en hel dag? Se hur många ööö det får plats på internet?

Det ger nog med sig vad tiden lider.

Vad var det?

 


Vad skulle jag hämta ut med avin? Det var en ny bok från Vertigo. Det är en av de få grejer jag är med i, en så kallad stormtruppsmedlem. Får köpa skumma böcker till väldigt bra priser.

Så, den här boken är skriven av Stig Sæterbakken och heter Lämna mig inte (orginaltitel= Ikke forlat meg). På baksidan står det:

"Du är bara tjugoett år, men ditt liv är slut. Du växte upp utan tro, utan möjligheter. Så en dag drabbas du av kärleken, som av en naturkatastrof. Och universum öppnas. Men att bli lycklig är det värsta som kunnat hända dig. Du förmår inte att hantera det ljus och vackra. Du var ingenting; du blev allting för en stund; nu är du mindre än ingenting. Här är din historia."

Verkar bra efter lite bläddring. Bara att beta av när jag är klar med resten!

Qué pasa?

 

 

Jag fick en avi nyss, men har ingen aning om vad det kan vara? Det blir spännande! Det blir jobb nu alltså. Med lite pitstop, som Willys, håraffären och Gallerix!

Bra lärdomar

 

Pimpad dator. 49:- på Clas Ohlson.

Här får ni ett gäng bra kortkommandon för datorn, en del visste inte jag i varje fall men de hjälper. Funkar fin-fint faktiskt!

- Markera en mapp eller fil och tryck F2 för att byta namn på mappen eller filen.
- Aktivitetshanteraren når man genom CTRL+ALT+DELETE, men snabbare genom CTRL+SKIFT+ESC.
- Om du trycker CTRL medan du drar en mapp eller fil kopierar du den samtidigt.
- SKIFT+DELETE, då tar man bort ett objekt direkt utan att lägga det i papperskorgen först. Bra om man har en massa digitalkamerabilder och vill rensa snabbt, de suddiga ska ju ändå bort-bort.

Dream a little dream of me

 


Vad ni ser är definitionen av lyx. Lyssna på musik innan man somnar. Igår var det Coldplay men annars är det mest Don Darlings. Jag sov schvinigt gott också, drömde lite skumt men inget farligt.

En rolig reflektion är att jag har börjat få nostalgikänslor. I alla kapitel av mitt liv kommer någonting tillbaka och jag får exakt samma känsla som jag hade för två, tre, fem eller tio år sedan. Och inatt hade jag en sån dröm. Hm.

I övrigt; godmorgon! Samtidigt en fantastisk tisdag till er alla!

Fin dag

 


Kommer ni ihåg högstadiegymnastiken? Jag var på något liknande ikväll, friskvård med jobbet. Vi spelade badminton och jag blev som ett barn på nytt. I 1½ timma sprang vi omkring och det var schvinigt roligt! Det gillar vi, i pur facebookanda!

Annars då? Fin dag, bra prestation men mest möten (fast sånt är ju kul). Det enda som stör mig lite i själen är att jag blir lite ledsen när mänskligheten ibland är så.. ja, självisk i alla led. Nu är ju ingen komplett och själv är jag inte den bästa alla gånger. Men jag antar att jag är mottaglig för't, eller något liknande.

Nåväl, jag har en begynnande träningsvärk i hela min kropp. Jag ska därmed duscha, lägga mig på min spikmatta och lyssna på musik och kvarta såsmåningom. Fin-fint!

Det gäller att ha roligt

 


Det här mina vänner är en väldigt rolig Lollo. Vi hittade nämligen en ny kompis på krogen häromsistens. Han var lite butter dock, som ni kanske ser. I övrigt så är det en förbannat bra kille!

Nä, nu är det måndag. Jobb, möten och friskvård. Fin-fint!

Na na na na na na Mamma!

 

Jag har världens förmodligen töntigaste svettisarmaband.

Men jag gillar't!

 

Min mamma är lite som Batman. Faktiskt. Ni skulle bara veta! Hon är dessutom det sötaste, klokaste och bästa som finns. Vi brukar mejla jag och hon, och i slutet skriver hon ibland "P²+K²". Hon är liksom mamman och kompisen hela dagen. Och Batman hela dagen.

 

Det är som jag brukar säga. Tycker du att jag är söt/snäll/bra/whatever ska du se min mamma.


Dinner at nine

 

Jag var bjuden på tremätters hemma hos Ann-Sofie,

ute i stugan i skogen.

 

Det var sketagött, allting!

 

Det var hundar och åter hundar, och hästar! Någongång
snart ska jag få rida Limbo, och de är brutalt och ballt.
Jag har mig veterligen aldrig ridit innan, så testa ska
ju bli en upplevelse.

Så det bästa; kvinnan har en öppen spis i sitt vardagsrum!

Jag vill med ha, sitta och mysa och bara vara. Oh my. Så,

sammanfattningsvis, en himla trevlig kväll. Men nu är jag trött.

Så, iPod + sömn.


Taktiska val

 

 

 

Ja, som ni säkerligen listade ut i det här inlägget har jag färgat håret svart. Nu ska vi bena ut varför.

1. Förändring har ingen dött av. Nejmen, jag har haft det röda sedan i augusti, och det är fint. Men som sagt, förändring är bra skit.

2. Ett taktiskt val när det kommer till smink. Nu kan jag ha precis allt jag vill ha utan att tänka på hårfärgen. Fantastiskt praktiskt och bra faktiskt. Jag är nöjd! (Som ni ser på bilden, pastellblått passar inte riktigt lika bra med rött - men nu så!)

3. I och med att jag gjorde det kunde jag kräma på med ögonbrynen, så att det matchar håret. Och nu syns de ju faktiskt, astufft!


Nu ska vi gå ut och lukta gott

 

 

Jag var på Make Up Store här i Skövde i fredags och inventerade nyheterna. De har fått in en body mist, en inte fullt så koncentrerad spray som man kan ha just, på hela kroppen. Den finns i massor olika dofter, och min heter holiday luxury. Det luktar mest rabarber och det är alldeles ljuvligt! Kostar dryga 200-lappen och ett plus är att MUS har förstått det lyxiga i riktiga förpackningar. Köp, köp. Det rekommenderas varmt!


Back on track


 

Vet ni vad som slog mig tidigare idag? Att jag inte druckit kaffe sen någongång i fredags. Kjempegrejt, eller inte. Inte undra på att jag känner mig lite sliten. För kalas har det varit! Alla vanliga plus Pettan och Kotten och en Hannah med på det. Förbannat roligt, om du frågar mig.

 

Idag då? Jag ska plura på litegrann, lyssnar på Otyg och lägga in mer skivor på datorn. Sedan har min vän Ann-Sofie bestämt att hon ska bjussa mig på trerätters! Det blir fint, och sedan ikväll blir det ännu lugnare, kanske se Watchmen som jag inte hunnit med ännu?


Hej vänner!


Jag har haft så sjukt mycket att göra. Mycket men roligt. Utbildningar och människor och jag har skrattat sönder mig flera gånger. Livet är underbart, om det inte framkom av föregående meningar.

Hursom, jag skriver mer om allt i morgon. Nu ska jag lyssna på The Don Darlings på högsta volym, för snart kommer Lollo. Sedan blir det vin. Och i morgon kommer jag sova länge. Som fan.

60 years of age, 60 years of rage.

 

 

Det är så vackert så jag får ont i själen (okej, den är snäppet vassare i fullformat. Jag har förståelse för ni som med den storleken inte anser att cementa och en kamera är speciellt vackert). Tagen från mitt köksfönster med en kompaktkamera som gärna ville vara med på bild. Alltså ingen cred till fotografen som råkar vara jag. Mest cred till aprilvädret.


Were going through changes

 

 

Lång bild, något har hänt. Men vad? Gissa på! Det är inte så svårt att lista ut tror jag, men i falla fall.

 

Nåväl, nu ska snart kvarta med en god bok. Allt du behöver veta om Gustaviansk mystik. Så är det fredag i morgon. Hade det varit facebook hade jag tryckt på gilla!


Remove yourself cloud!

 

 

Idag har jag och min kära styrelse (fackklubben på jobbet) varit i Lundsbrunn för att lära oss mer om det fackliga arbete. Hur roligt som helst och vi fortsätter i morgon! Var bara tvungen att lägga in den här bilden, jag och Lollo beskådade nämligen moln som såg ut som manliga kön när vi åkte till Hjo en gång. Men det kommer hon inte ihåg så jag kör hårt. Ser ni molnet precis i mitten! Det är väl å andra sidan mer likt en pansarvagn men de andra molnen, ja jisses. Tur att vi inte var i kyrkan.


Yohanna kortbryn

 

 

Jag har lite grejer kvar att göra idag. Fast jag tvättar nu, och har gjort den utlovade bilden. Och har städat lite. Och skickat/skrivit/fått viktiga mejl, verifierat uppgifter och tagit reda på mer (jobbrelaterat ändock, men det måste ju göras. Och ätit frukost (dags för lunch/fika/middag snart tro?). Men det är skönt med lediga dagar, man bara är. Och även om man inte gör precis allt man ska så får man tänka att nej, jag är ju faktiskt ledig.


Ny kategori

 


Idag så föds en ny kategori i min blogg, nämligen - smink, naglar & hår. Jag gillar ju som en del vet smink, väldigt mycket. Och nagellack. Och hårpill i alla möjliga former. Ganska naturligt därmed, gäller bara att dokumentera det då. Och angående ovanstående bild så vet jag inte alls faktiskt om de varma färgerna är min grej, och i synnerhet det röda och det gula. Men det är kul att prova. Man vet ju aldrig förän efteråt.

Så olika men så lika ändå

 

facity.com face - Ottavia

 

Jag snubblade över en väldigt ball sida. Jag vet inte hurför eller varför då jag inte ides läsa igenom på den. Men den innehåller foton, på människor - från hela världen! Medan jag satt och klickade slog det mig hur olika och unika alla är. Det är omöjligt att gissa ålder och yrke på andra människor, ibland är det svårt med könen också. Så vad säger man? En lärorik sida antar jag, och om inte annat är det kul att se hur andra ser ut. Facity heter den, klicka, klicka!


Tisdag den 21 april, fm.

 

Jag har snö i luggen, den syns inte bara så bra.

Godmorgon! Idag har vi onsdagen den 21 april (jag trodde det var tisdag? Det känns som en tisdag!) och det första jag såg i morse var snö, och jag blev glad. Hvorfor? Ja, som ni ser är det snudd på snöblandat regn bara och det är ingenting som lägger sig. Och värre är det hemma i norr tycker jag.

Då kan det vara så att det börjar tina och allt ser bra ut, våren verkar vara på väg. Och helt plötsligt så kan det vräka ner snö. Det känns som ett slag i magen och ett bakslag för våren. Det liksom hugger till, snö mitt i våren? Nu är det ju detta knappt märkbart, och dessutom så gillar ju i alla fall jag sånthär väder. Det blir därmed en fin dag!

Yesterday was never a friend


http://www.catsuka.com/focuson_bdillus/terada/illus/terra066.gif

 

Ibland blir jag eftertänksam. Och speciellt när det är mycket på tapeten. Ena studen kan allt vara glasklart, jag vad vill, varför och hur jag ska genomföra det. Andra stunden är jag ljusår ifrån slutet på min tanke. Men det gör ingenting, för vad spelar det roll om jag går och lyssnar på musik, eller lyssnar på musik och går? Jag kommer fram i vilket som.

 

Men en intressant tanke slog mig (som min vän Lollo tror jag kan fundera vidare på med mig), när the Reverend i Don Darlings sjunger att "yesterday was never a friend". Så jävla sant var min första spontana tanke, men sedan ångrade jag mig. Jag började sörja litegrann istället, det slog mig för första gången i mitt 22-åriga liv att tiden går fort, oavsett man går, har roligt eller drömmer sig igenom livet. Så sensmoralen innan jag kvartar nu är väl någonstans att eftersom tiden går så fort, så kan man gott göra vissa saker direkt. Om en liten stund bara så gjorde man dem igår och man känner sig som en bättre människa.

 

Ledig imorgon, pjehw! Tvättning medelst ritning (alternativ städning) står på schemat.


Inspiration: Chet Zar

 

http://static2.slamxhype.com/wp-content/uploads/2008/08/chetzar-slamxhype.jpg

 

http://blogs.sfweekly.com/shookdown/zar_Iwant_you.jpg

 

Crow Girl

 

Clown Of Doom

 

Titta titta! Jag har hittat en ny och fantastisk konstnär, vid namn Chet Zar. Han är i livet (sällsynt när det är en bra konstnär) och kommer från Amerika. Kolla in hans sida, jag lovar, ni blir nöjda! Någongång i mitt liv ska jag äga något han ha gjort, om så en print i en halvstor upplaga. Fantastiskt!


Underbart

 

Mina ögon har bestämt sig för att vara gröna, mystiskt.

Morrn! Eller god förmiddag. Eller ja, hej. Det är en ganska hektiskt men rolig vecka. Idel möten och nya saker på jobbet. I morgon är jag ledig i vanlig ordning och sen är det utbildning torsdag - fredag. Så det är i princip helg nu, eftersom tiden går fort när man har roligt.

Såatteh. Jag har bestämt mig för att anta Pettans promenadutmaning också, 50 timmar på 10 veckor. Det blir fem timmar per vecka. I'm on it om vi säger så. Men om jag inte grejar alla timmar tänker jag inte bryta ihop eller hetsa, någongång ska jag slippa stressa och göra det för att det är kul. Det känns som bäst.

En liten recension


http://www.bokia.se/jackets/large/12/9789100120412.jpg

 

Jag köpte oavstående bok på bokrean som var, lite på en höft sådär. Men jag hade hört bra om den. Så, vad innehåller den då? Det är en tegelsten på 900 sidor om katedraler på 1000 - 1100-talet i england, och jag sörjde varje gång jag fick vända blad - den är så bra!

 

Man får en riktigt ingående karaktärkännedom och det är lite sällsynt, att den är så pass påtaglig. Man får även lära sig mycket om dåtidens politiska system (det är en historisk roman) och hur kyrkan hade, eller inte hade makt samtidigt som kungarnas styre påverkade mer än vad i alla fall jag trodde.

 

Boken löper över olika generationer och man får läsa om familjer som växer upp och därmed blir det inte träligt att följa en person i 900 sidor. Det finns dessutom en röd tråd, en liten bihistoria, som kommer nu och då och som på ett snyggt sätt knyter ihop säcken på slutet.

 

Jag ska dock inte påstå att det är den mest fantastiska boken, skrivtekniskt sett. Och ibland blir det lite väl mycket om just katedralbyggen som jag inte förstår ett suck av och då de använder fackmannamäsiga ord. Men den är ändå intressant och på det hela taget är jag avundsjuk på alla som inte har läst den. Så låna eller köp, är ni något så när fascinerade av historia lär ni inte bli besvikna!


Ett annat liv 02:10

 

http://whi.s3.prod.lg1x8.simplecdn.net/images/822193/tumblr_kq05wp2eqa1qzvhibo1_500_large.jpg

 

Jag drömmer mycket och märkligt nu i dagarna. För någon dag sedan var det ett enorm moln av aska. Och igår var det parallella världar. Mäktigt! Och jo, igår. En alldeles fantastiskt underbar söndag, tänkte jag. Jag gjorde ingenting på hela dagen, följde en kamrat på joursjukan och sedan somnade jag i soffan mellan fem och tio. Sedan gjorde jag ingenting och somnade vid tvåtiden.

 

Å ena sidan så är ju produktiva dagar de bästa, men andra sidan så kan det vara skönt att somna lite sådär, sova bort en hel dag. Antar att det behövdes, är nämligen lite förkyld så det gäller nog att lyssna på sin kropp.


Great Success!

Roligare att rita än vad man kan tro!

 

Jag har minst en spindel i min lägenhet. Jag har sett spindelnät. Vad gör jag? Jag konstaterar och glömmer bort det. Jag säger som Borat, "great success"!.


Fina fynd

 

http://www.bangitout.com/uploads/58watchmen20adgiantpl2.jpg

 

Jag hittade Watchmen för 33 kr höromdagen. Trei og tretti riksdaler! Det är en av de bästa filmerna jag någonsin sett. Superhjältar per definition med en annorlunda twist. Så ikväll ska jag först se klart Laputa och sedan blir det Watchmen och ett glas rödvin. Bara för att jag vill och kan. Tills dess är det söndag och jag har en vän i nöd.


Regionrådet

 

Världens bästa Lollo!

Fredag till lördag (igår) var jag alltså iväg på Regionrådet med min vapendragare Lollo. (Bilden är för övrigt tagen från min balkong). Vad det innebär är att vår region inom Unionen har årsmöte, vi uppdaterade oss om avtalsrörelsen, var på en sjukt rolig teater och en väldigt nyttig föreläsning.

Jag och min vän drog ner medelåldern ganska rejält, men det är kul ändå att mixa åldrar, och speciellt när det gäller sådanahär saker. Jag är övertygad om att vi har minst lika mycket att bidra med som en som varit fackligt engagerad halva sitt liv.

Hursom, vi hade sjukt kul. Mellan allt hade de en relaxavdelning så vi badade i bubbelpoolen med varsin öl, bastade, skrattade och hade som sagt, brutalt roligt. Jag förstår inte hur en del kan tycka att facket är synonymt med tråkiga saker. Kämpa för att utveckla samtiden och sätta mål för framtiden, det är ju snarare världens chans. Hurray!

Full ös.




Okej, nu är jag hemma på riktigt. Landade hemma igår eftermiddag och sedan dess har jag vilat, hängt och druckit folköl. Men nu är det söndag och jag har lite planer. Återkommer med bilder och mer om helgen senare!

Packad och glad

 


Jag har packat, steg upp klockan 06:05 (gud vad jag gillar att gå upp tidigt!) och nu alldeles snart ska jag kila ner till Pressbyrån för att köpa frukost och sen så åker vi iväg till regionrådet. Hä ska bli kul! Kommer hem imorgon eftermiddag och då är tanken jackinköp och uthämtning av mina cd-skivor som ville dröja i leveranstid.

Så, trevlig fredag på er och ha en underbar helg, det ska jag ha! : )

Rest in peace

 

 

Peter Steele, Type O Negative's frontman har avlidit. Tragiskt och tråkigt, de är sjukt grymma. En liten hyllning dådå!


Enbart text


Jag måste säga det, jag är så nöjd. Med allt, och i synnerhet livet. Jag älskar att få testa nya projekt, se utmaningen, övervinna den och känna att man har tillgodogjort sig ny kunskap som man kan omsätta i mätbara resultat. Jag älskar att gå hem från jobbet, redan längta tillbaka och veta att det är stabilt. Jag har grundkunskap som jag kan använda på alla omöjliga och möjliga sätt.

Det är dessutom ballt att jobba fackligt. För förutom att jag får lära mig om rättigheter, hur de kommer till, förvaltas och hur man tolkar lagar och regler så får jag mer kunskap där. I morgon åker jag bort på regionrådet i Uddevalla och har med mig min vapendragare Lollo. (Okej, det är jag som är suppleant, men ändå). Sen kommer mer utbildningar, mer utmaningar och helt plötsligt har man vuxit som människa.

Jag gillar dessutom att komma hem till ett hem som är lagomt stökigt (jag har slutat städa så förbannat) och pilla med mina saker, läsa mina böcker, kika på mina filmer och vattna mina blommor. Och som grädde på moset finns det alltid en vän, en syster eller en okänd människa som gör dagen speciell och bra här nere. Och de på distans som är en ständig, återkommande och självklar del i tankekedjan.

Och utöver allt detta så har jag mina intressen, folk som pushar mig, dalar som definierar bergen och en ny morgondag. Det är ofattbart att jag (med god hjälp) har skapat mitt eget liv och nu är jag så glad och nöjd som jag bara kan bli. Här saknar vi ingenting. Och därmed är ingenting omöjligt.

När jag konfirmerade mig fick jag ett silverarmband med texten "live life to the fullest". I'm on it, om vi säger så.

Något rörde i själen.

 

http://teamgt.com/wp-content/gallery/concept-characters/homosapiensmacrotus02.jpg

 

http://teamgt.com/wp-content/gallery/concept-characters/char15_resize.jpg

 

Jag börjar nästan gråta såhär på morgonskvisten. Ser ni vilken otroligt begåvad människa? Och speciellt den översta bilden, jag tror att det är Batman. Men dock, oh, suck, oj. Jag blir så glad när jag ser sådanahär saker. Och gillar ni de här bilderna det lilla minsta så kika in på Francis Tsai's blogg, där finns mycket mycket mer!


Fina dagar

 


Det blev uteserveringsdags med Lollo en sväng. Kaffe, planer och strålande sol (som ni nog ser). Efter det fyndade jag schvinigt billiga filmer på Hemmakväll, bland annat Watchmen och Laputa - Slottet i himlen av den fantastiska animéregissören Hayao Miyazaki. Nu blir det alltså film, tjing!

Vår!

 


Jag räknar vår lite som när det är ljust efter jobbet. Den här bilden är alltså tagen 21:06 och som ni ser har solen just tippat ner. Visst är det underbart? (Hur ser det ut hemma vid den här tiden tro? Har helt glömt bort vårrutinerna och solen där). Så idag har jag balkongdörren öppen, springer omkring i enbart en stor t-shirt och så har växtförädling stått på schemat. Omplantering och nyplantering. Basilika är det tänkt att det ska bli.

Nu innan jag möter upp Pettan för en promenad ska jag härja lite i photoshop. Resultat kommer väl, jo, såsmåningom.

Att variera din gröt




Här mina vänner ser ni lyxgröt. Upptinade osockrade blåbär på och så mjölk från Hjo. Det smakar, gud, personalfest och femsiffrigt tillbaka på skatten. Jag orkade tyvärr inte allt till förmån för ett ägg som jag som vegetarian och proteinförespråkare var tvungen att äta. Men dock. Den här dagen kan inte bli annat än bra.

Ibland gör dem det bra

ADIDAS SW D T-SHIRT 1 BLACK

 

Hade jag varit karl eller haft någon att klä på hade jag stegat in på Stadium vilken sekund som helst och bara plockat på mig. Adidas har något sorts samarbete med Starwars och förutom den här Stormtroopertröjan så finns det balla skor och ännu balllare adidasjackor. Det finns väl på andra ställen än just Stadium också, men ändå.


Planering är A och O

 

http://www.bo-i-hemavan.se/attachments/Image/Kalender1.jpg

 

Jag har ett misson idag (ledig dag!), och det är att köpa en sån där väggkalender. Så jag kan planera och skriva in och vet vad sjutton jag ska göra. Det har aldrig riktigt behövts innan, att jag måste styra upp och ha överblick. Men nu är det jobb och då tänker jag främst på mitt fackliga engagemang. När jag ska åka bort, på vad och om jag måste ta ledigt för det eller inte.

 

Så har vi sommaren. Jag har just spikat med Lollo att vi ska på Metaltown och så ska jag har semester i sommar och åka hem och bort och hit och dit.. Ja, det är en del saker som komma skall (och allt är ju så förbannat roligt!). Men det funkar inte att komma sen för att man glömde boka tågbiljetter eller liknande, så det är lika bra att ha framförhållning, struktur och styra upp'et så tidigt som möjligt.


Tisdagsmorgon

 


Ibland känns mornarna som en skiss, som lotusblomman här. Man anar början, dag, datum och vad man borde göra men den är långt ifrån klar. Jag har därmed svårt att bestämma mig för om det är en bra dag eller inte såhär direkt. Men det brukar oftast vara en bra dag just, om inte annat efter morgonkaffet.

För övrigt så kan ni få veta lite mer om lotusblomman, det är en fin och bra symbol! (Saxat från paranormal.se)

"Inom buddhismen anses lotusblomman som helig då den ska symbolisera människans upplysning ur mörkret. Den tillhör näckrosväxterna som finns och växer i dyn så reser den sig vackert och majestätiskt mot himlen. Människans väg till upplysning och utveckling"

"Den blå lotusen har haft viktiga symboliska betydelser inte bara för Egypten utan även Kina, Japan, Indien, buddhistiska traditioner, Grekerna och en rad andra kulturer runt om i världen."

Färdig

 

 

Det är svårt att få dem över till datorn bara, men nu är det mer skugga, lite bättre och jag är mer nöjd! Brutalt.


Mer och bättre

 

 


Jag lovade ju bot och bättring gällande bilden på klockan. Så här har ni den nu, lite snyggare och jag gillar't!

SAY YES, LOVE, HI BABY, HOLD ME

 


Nu är det så att ensamhet är det bästa om finns, i alla fall just nu. Jag har längtat hem hela dagen efter min bok, mina tidningar, min Ipod och min säng. Livet är förbannat bra, ikväll är det extraordniärt.

Tid är irrelevant..

 


.. men bra att hålla koll på. Så jag kände att en testbildsklocka skulle göra mitt liv komplett. Det bästa är att jag hittade en på runns.se för 170 pix istället för en DG för 2500 pix. Nästan så att jag gick plus på det. Och okej, det är en kass bild, beskuren och inzoomad från en mobilbild, men det duger.

Nu lyder dock frågan. Tänk er att jag skulle kunna fixa en tävling i samarbete med Runns och där man kan vinna en sån klocka. Skulle någon vara på och tävla här i bloggen då?

Tiden springer


Jag har inte något att skriva om riktigt. Antingen har inte koffeinet landat eller så.. ja, dunno. Funderade således på att sätta mig ute på balkongen och läsa en stund istället. Ja, de gör jag nog! Men en liten lista får ni ändå.


Dagens humör: Bra, men med något bakomliggande som jag inte riktigt kan identifiera.

Dagens mående:
Jag har fått kaffe - nöjd och glad.

Dagens borde: Inga. Inga borden eller måsten (förutom jobbet som är ett nödvändigt gott).

Dagens frisyr: Än så länge, utsläppt.

Dagens smink: I nuläget inget förutom en svullen läpp (räknas det om smink) men det kommer skanise.

Dagens klädsel: För tillfället - morgonrock. Men det blir nog vadlånga byxor i alla fall.

Dagens planer: Jobba, leva och skratta.

Dagens materiella vill ha: Hoppas på att mina klockor från runns.se trillar ner i brevlådan snart!

Dagens fundering:
Varför gör jag inte sånthär oftare?

Dagens beroende:
Kaffe.

Dagens tråkigaste:
Jag hittar inget tråkigt med dagen.

Dagens längtan: Inget att längta efter med syftet att leva inuet. Låter poetiskt bra va?

Dagens superlängtan:
Okej.. det ska bli kul på onsdag. Ledig, ska börja plugga (!) och långpromenad med Pettan. Och så fredag, regionråd med Lollo!

Dagens tidning:
folkbladet.nu och underbaraclaras blogg

Dagens låt: Parkway Drive av Carrion som en del av Kaffelistan! by purga (en spotifylista)

Mer musik

 

http://thedondarlings.com/images/cover.jpghttp://spectrumculture.com/assets/black%20rider1.jpg

 

Jag har köpt skivor! Eller ja, ska köpa. Först då The Don Darlings skiva, det är fruktansvärt bra! Googla bara på dem så finns det fler än jag som tycker att de är underskattade. Så ska jag börja samla på Tom Waits skivor också, jag börjar med The Black Rider.

År 2010, köper man skivor då? Ingen aning, men jag gör't i alla fall, och jag gillar't.

Shoeshopping

 

299:- senare, Din Sko

Här har vi tjejen som ogillar att köpa skor. Men ballerinaskorna jag hade var mycket trasiga. Så jag tog en femminutare på Din Sko. Alltså; gå in - ta första bästa - prova - betala - gå ut med de nya
skorna på fötterna och de gamla i deras sopor. Jag är nöjd, och det är synnerligen effektivt.


Det tråkiga är dock de ofrånkomliga skavsåren. Mensåatteh, vi härdar ut.

Vi kallar det livsnödvändigt

 



Det ser osmakligt ut men den tar bara två minuter att göra. Alla vet vad det är och ibland skojar vi om uppstekt sådan. Det är alltså gröt jag talar om, ett helt hyllningsinlägg till maträtten. Den är så okomplicerad men så bra, går fort och jag lessnar aldrig. Det är dessutom min stand-in-lunch om jag inte orkat göra mat. Så, vänner och bekanta, hur är ert förhållande till gröt?

Saints and mortals

 



Nu är inte den här bilden riktigt klar, det ska på brutalt mycket mer skugga. Men jag är ändå nöjd, fast den är okomplett. Ni ser, jag har kommit på det att jag om jag faktiskt lägger ner mer tid så får jag oftast bättre resultat. Jag fortsätter med det!

Retroaktivt

 

När mitt träd var nygjort, jag var lite svullen ser jag.

Lördagmorgon. Klockan är 10:05 och jag har just druckit upp kaffet. Hade visst öppen balkongdörr när jag sov inatt, och det kanske är därför jag sov som ett barn? Nåväl, dagens planer är många. Först ska jag stila till mitt hem och färga mitt hår och såsmåningom ska jag hänga med Ann-Sofie. Vi ska på en alternativ-/hälsomässa. Och på stan har jag lite ärenden att göra. Köpa vin (viktigt!) och nya ballerinaskor. Det börjar bli varmt med mina mått mätt, kängorna är overkill om jag inte har kjol eller klänning.

Vill dessutom passa på att önska alla en fin helg och en fin dag, sol i sinne!

Scene selections


http://www.saber-scorpion.com/lego/images/resident_evil/aa_resident_evil.jpg


Ledig dag, så var det ja. Jag skulle ha kunnat kliva upp tidigt, gjort min morgonyoga och varit duktig hela dagen. Men det kändes inte som ett alternativ. Jag har hängt i min soffa hela dagen, diskuterat med spontanbesök och kikat på film och tänkte fortsätta så. Nu blir det alltså Resident Evil Apocalypse.

Yaij!





All set, vi är lediga, har tid, plats och motivation. Lite fest ikväll då då : )
(Jag är ledig imorgon)


Att hinna med

 

http://www.smidigt.se/u/tetris-klocka.jpg

 

Jag har hunnit sova ikapp och har fyra grymma dagar framför mig. Nu idag är det jobb och jag längtar faktiskt, har bara hunnit jobba en dag den senaste veckan. Sen så ska jag, Emma & Felicia dricka lite öl ikväll (jag gillar ju öl och fina människor) eftersom jag är ledig imorgon och resten av veckan är det helg. Men innan dess ska jag duscha, städa lite och hoppas att posten kommer med mina grejor.

 

Ps. Jag vet inte var man eventuellt köpa tetrisklockan. Men jag hittade bilden här.


Ett säkert vårtecken

 

 


Upp 06:00 för att åka till Trollhättan. Sedan en hel dag med information om försäkringar och pensioner och liknande. Sedan hem. Och just, jag sov fyra timmar inatt. Jag är inte kaxig nu ska ni veta. Men jag hann ändå med årets första sittning på uteserveringen på Voda. Vi drack ett glas vin, jag åt någonting och vi mest bara mådde (& skrattade). Det är dessutom varmare ute nu, man klarade sig nästan utan filt.

Pimpin'

 

 


Jag har pimpat min toalett ännu lite mer. En vit plåtbyrå från IKEA är det nya och sedan är det runtflyttade saker. Syftet med den var helt sonika att få plats med mitt smink. Det fanns inte plats i skåpet och jag kunde inte köpa mer därmed. Men nu jävlar! Och jag är glad tjej! Passade på att byta ut mina röda handdukar mot blåa istället. Det kändes bra.

Titta på kant

 


Jag skrev ju på min lista att jag skulle bli bättre på att rita. Ett steg i det ledet är att faktiskt lägga ner genuin tid på mina blyertsbilder (i synnerhet). Än så länge jag är jag sketanöjd, och i varje fall med skuggningen på döskallen. Så mer tid, det ska bli. Är oerhört tacksam att jag kan klura på och rita på mitt jobb också. Jag knäckte idag, fast jag satt med nästan i suddstoft. Simultankapacitet är enbart av godo.

Upplagt för dagavillsprincipen


Ja, det är tisdag idag men det känns verkligen som en måndag. Fast det gör inget hursom. Det ska bli kul att jobba igen, imorgon är jag på kurs och så har jag förmodligen långhelg. Något jag måste kolla och styra upp när jag kommer till bygget. Och någontans i min döutsövdakropp känns det som vår.

Störd natt


Jag drömmer så mycket nuförtiden, eller så kommer jag ihåg det bättre. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det. Nåväl, i mitt fall drömde jag att jag sprang, motionslöpning, som jag sysslat med förut. Ganska kul med att jag inte hade några ben för några nätter sedan.

Drömde även att jag hade en karl, en gammal bekant till familjen och jag vet inte hur eller när vi blev ihop men vi hade bara träffats en gång så det var väl sådär uppstyrt. Andra gången vi sågs glömde båda bort att vi var tillsammans och efteråt kom jag på att jag, trots en fysisk omöjlighet, var gravid (tror jag). Då började jag sms:a och skrev att "det här funkar inte". Nu i efterhand borde jag skrivit "det här förhållandet saknar kommunikation". Hursom, svaret blev "det är upp till dig". Qué pasa?

Jag borde kartlägga mina drömmar, det är som en hel värld. Jag har även dansat jävel inatt och drömt om latinokillar som sjunger. Och jo, Petronella, jag drömde om dig med! Du dumpade Kotten av okänd anledning och var på gränsen till att inte vilja leva mer. Så snälla, gör inte det, vi gillar dig i fysisk form här på jorden!

På g igen


Nuså. Mamma bör har lämnat staden för tjugo minuter sedan. Klockan är 18:40, det är måndag och jag är schleten. Kan inte tänka mig annat än att en dusch, film och goda böcker gör dagen komplett.

Vi har hunnit med massor av prylar och dagarna flyter ihop. Men det blev IKEA, det blev handling, middag & bio, middag hos Pet & Kott, middag igen hos Pet & Kott, fröjdefulla tillställningar med folköl, skvaller, bilåkning, de tre vännerna och Pettan och sjuka internskämt. Vill ni veta vad blodpudding egentligen består av så skicka ett mejl.

Och som vanligt, det är underbart roligt när mamma är här, inget snack om saken. Tiden räcker aldrig till och vi önskar alla att påsken var en vecka till. Så tack för den här gången, det är som vanligt fint och bra och alla är välkomna åter! ♥

Livsplaner


Jag har kommit på så många och bra idéer. Sånt som jag ska och vill göra. Mål för livet helt enkelt. Nåväl, jag listar:

1. Skaffa mig Make Up Stores sminkpenslar, alla som jag behöver.
2. Skaffa mig en karl med bostadsrätt eller hus (jag ser det som en utmaning!)..
3. .. och när detta sker ska jag sluta snusa. Så jag kan inte påstå att jag vill att det ska brådska. Men eftersom jag skulle sluta snusa 2010 så, ja. Jag är kluven.
4. Rita och måla mer, mer seriöst och mer riktigt på bra papper. Köpte ett ritbord på IKEA, bland annat, so I'm on it!
5. Bli grym på att tatuera. (Jag och en kompis har en maskin). Och det går framåt.
6. Beställa tid hos Ola med flera och fixa min bröstkorg och mina armar.
7. Rensa ur min garderob och skänka/donera överflödet. En människa behöver inte kläder för fyra.
8. Ha långa och fina naglar. Det har blivit ett mer seriöst livsmål. Har aldrig lyckats innan och jag har samtidigt aldrig bitit på dem.
9. Kunna allt om MBL och LAS, bland annat. Fackliga termer ska rinna som flytande vatten.
10. Sätta i system och börja meditera. Jag vet inte om det är bra eller inte, men det ser lugnt och skönt ut. Är dock på god väg tack vare G.
11. Live, laugh & love.

Ett helt annat kapitel


Är det söndag, måndag, lördag eller torsdag idag? Jag är definitionen av dagavill men jag har vaga aningar om att det är vecka 14 i morgon och således måndag. Idag har det varit en oerhört spännande dag, för igår var det fest. Och ska jag göra allt mer begripligt så lade jag på telefon inatt 04:16 efter x antal öl, danser och kramar och sov som ett barn ändå till 09:30. Då fick jag väckning. IKEA stod på tapeten och vid 16:00 landade vi hemma igen. Sedan dess har jag monterat lite grejer och varit på påskmiddag (som var schvinigt najs på alla sätt) hos Pettan med karl. Nu är klockan 23:02 och sängen lockar. Jö.

Hursom, snälla, rara, söta, underbara och förbannat roliga mamma åker hem i morgon. Så vi ska väl ha någon sorts dagsaktivitet innan vi vinkar av henne. Men det har varit days of glory, riktigt roligt att ha henne på besök!

Vad hände egentligen?


Jag drömde mycket märkliga saker inatt och förstår ingenting.

1.) Mina ben amputerades! Hela benen också. Det fanns ingenting kvar och jag minns inte annat än att det var tvunget till det. Innan kändes det okej men efteråt blev jag asledsen och bara grät och grät. Sedan kom jag på att jag ju borde få proteser, och då kändes det bättre. Men varför drömde jag att jag var utan ben för? Det var märkligt, och de hade bara sågat rakt av.

2.) SPINDLAR! Numera gör det ingenting. I drömmen så började det med små spindlar men det kom allt fler och fler (från taket och gled ner mot mig) och tillslut var de lika stora och färgglada som australiensiska spindlar brukar vara. Under hela tiden var jag glatt inställd, som jag tänkt att jag ska vara. De små höll jag till och med i. Men när spindlar som är onormalt knallblå kommer ner från taket - ja, då blev jag allt lite rädd.

Det sjukaste av allt var dock de amputerade benen. Jagmenarhallå! What's the point? Vad kan benen symbolisera? Varför lät jag dem göra det? Varför var min chef inblandad?

Mama & Kerry


Mamma och kusin kom idag. Så sömn fyra timmar, hets till rese. Stan och massor av prat idag. Spontanmiddag med nästan alla samlade och nu blir det vila. Sedan blir det kalas. Mwöh!

RSS 2.0