Ditt liv

 

 

Alltså, mitt liv i en liten ruta.

 

1). Mitt namn (annat vore konstigt)

2). Ett hastigt självporträtt i photoshop

3). Vad äter jag? Broccoli, fisk, ost men inte ko (gris, kyckling eller annat förutom älg).

4). Otyg, In Flames, SMK samt Tom Waits.

5). En bild på mitt kök, vet dock inte riktigt vad ordet betyder faktiskt. Men jag tror jag är rätt ute?

6). Hänger med, Ann-Sofie och Lollo. Men med mera med flera. Det fanns bara plats för två.

7). Musik, bodymodification, film och öl kan symbolisera mina intressen.

8). Hur jag tar mig, med fötter, kängor eller converse. Alltid fötter i alla fall.

9). Citat, the one and only; Na na na na na na na Batman!

 

Ps. Jag utmanar samtliga. Vill ni ha orginalbilden så ni själv kan fylla i så kan jag mejla den.


Onsdag = freedom


Nu ska jag inte jobba mer förän på tisdag. Frörstår ni? Nästan en veckas ledigt! Det är väl i och för sig så att jag saknar jobbet lite redan, men då blir det lättare sedan när jag ska jobba igen.

Nåväl, A-S kom igår och vi gick en brutalt lång promenad upp mot cementa. Sedan kilade vi hem och fikade (jag åt middag) och sedan pimpade vi våra naglar litegrann. Sedan låg i bokstavligt talat i soffan till halv tre och tjöt av skratt. Sjukt kul vare, sjukt kul!

Dagens planer är att handla lite, städa lite och köpa nya tulpaner så det finns hemma när mamma kommer. inte länge kvar nu! : )

Än en gång


Livet blir sällan som man planerat. Jag kom hem från jobbet igår och gick ut och gick (eller lyssnade jag på musik medan promenaden var en bisyssla? Jag vet inte, men kul vare i alla fall!). Sen så kom Ann-Sofie och vi for till MAX och åt. Det var hett gott. Deras vegburgare är inte alls dum. Sen så for vi en sväng till Låstad och sedan hem till mig och så var klockan mycket så hon lånade soffan. Spontant och fint sådär.

Men mitt i natten fick jag trängas, hennes hund kom upp i min säng och det är kolugnt, men allergin gjorde sig påmind. Men men, det blir bättre så fort hunden har åkt faktiskt.

Och nu då, jobb idag och sedan ska vi bara njuta av livet. Promenad ikväll, med just ovannämnda är inplanerat. Hä blir fint!

Mardröm


Jag drömde en mardröm inatt igen, och det var samma visa. Jag somnar när jag inte märker och tror att jag fortfarande är vaken. Och så drömmer jag, inatt var det om ett barn som skrek. Då kom jag på att det var en mardröm. Jag får mig själv att "vakna" och tittar runt i rummet fast jag egentligen sover. Men jag tror att jag är vaken. Stämningen är lika hemsk och nu är jag istället rädd i mitt eget hem. Jag försöker att sätta mig upp och hela jag och hela kroppen vibrerar. Som när benet har somnat, fast hela kroppen har gjort det. Slutligen ser jag en stjärna på väggen och helt plötsligt så vaknar jag på riktigt, med ett ryck. Har sovit i kanske en timma, konstaterar att mardrömmen egentligen inte var hemskt så jag önskade att jag inte hade förmått mig själv att vakna så jag skulle kunna se vad som hände.


Nu är det snart jobb, och det blir sent ikväll. Vi har friskvårdstimma varje måndag och ska spela fotboll (om jag är rättinformerad) till klockan 23:00. Känns gött!

Ha en fin dag! ♥

Söndagskväll


På min promenad som jag trodde var den korta men som tog lika lång tid som den långa började det regna. Och det regna. Jag blev där med Yohanna blöt hund. Men det var fruktansvärt gött att komma in sedan, trött och genomblöt. Så jag duschade, tvättade håret (!!) och sitter med en ansiktsmask. Nu ska jag ta bort gammalt nagellack, fila fötterna, klippa tånaglarna. Ja, ni vet. Typiska söndagssysslor.

Nytt badrum


Jag har ju pimpat mitt badrum som sagt, och
ser ni hur det såg ut före.


 

Och så efterbilderna. Temat är Pacman och för ni som känner

er disorienterade i vad det är för figur så kan man läsa mer

om pacman här!

 

 


Förr eller senare


Jag har städat, kikat på film och diskat. Jag har summerat helgen och ätit bakismat. Jag har pratat lite i telefon och hunnit bli förbannad. Men arg är inte bra skit så jag ska gå ut och gå istället. Då brukar jag lugna ner mig.

Det är inte kul att vara snäll längre.

I övrigt, jag är ganska glad ändå. Har haft en fin helg med fina vänner och det enda som återstår nu ikväll är en brutaldusch och så sömn såsmåningom. En god bok kanske, vi får se!

Söndag


Jag och mina vänner hade som vanligt riktigt roligt igår. Men det där med klockan var fascinerande. Jag kom alltså hem 05:00 och inte 04:00 som jag borde ha gjort. Och jag vaknade egentligen 12:00 och inte 13:00. Nåväl, det jämnar väl ut sig innan nyår.

Hursom, vad ska jag göra av den här eminenta dagen? Jag har varit på schtan och inhandlat mat och förnödenheter. Så har jag helt gjort om min toalett, bild kommer sen! Men ja, film nu och sedan piggna till. Hetsstäda och sedan mer film alt. promenad. Ta det lugnt bara alltså. Det blir fint! Och jo, det är en bra dag idag!

Den mänskliga kroppen är fascinerande


Jag överlevde igår, fast jag sov bara en timma. Oeh det gick över förväntan efter omständigheterna ockå. Så, en timmas sömn funkar. Efter jobbet åt jag och Lollo tapas på Mangos, det var fruktansvärt gott! Sedan kilade jag hem, slog på en film, pratade lite i telefon och vid 22:07 somnade jag i soffan. Vaknade vid 04-snåret och tog på mig filten och somnade om. Sov till 10 då Ann-Sofie ringde och väckte mig. Antog att det behövdes lite nattsömn på det.

Idag får vi se vad som händer förutom det redan inplanerade. För det är väl lördag va?

Godmorgon!


Det är en sannerligen god morgon, och jag har haft världens längsta sovmorgon, helt beroende på hur man ser det. Jag vaknade nämligen 04:45 och kunde inte somna om. Alls. Inte ens till någon halvdvala. Så jag låg och låg till 07:00 och läste sista halvtimman. Skön start på dagen om inte annat, och jag hoppas att orken och energin räcker till hela dagen på jobbet.

Nåväl. I övrigt har jag inte mycket att rapportera. Dagarna tenderar att flyga iväg med möten, prestationer, kamrater, planer och så vidare. Och nu är det fredag igen. Fin dag på er!

Ironiskt nog är enda boten att sova gott


Redan torsdag! Det är underbart och ni ska precis få veta varför! Jobb idag, jag har lite möten och sedan vanligt kneg tills vi slutar. Då ska jag och Lollo härja på Harrys och prata ikapp oss om det senaste. Sedan är det i vanlig ordning fredag och jobb som vanligt. Men fredagar är bra dagar, så jag lessnar inte ihop för det.

Så var helgen kommer och det blir hårfixning och tatuerande.

Sedan är det måndag och det är tisdag och sedan jobbar jag inte förän på tisdagen veckan efter (preliminärt). Och om en vecka, på torsdag vid 07:00 landar mamma och Kerry på stationen! Mamma stannar tills på måndagen i varje fall och det ska bli så kul, bra och välbehövligt! Främst mamma då men även ledigheten!

Det är alltså fint att det är torsdag idag, nu har vi lite nedräkning : )

Lis to the ta


Vad blir ditt namn baklänges?

Överkurs


Har du gjort en snöängel i år?

Nej, inte på de senaste 10 åren tror jag.


Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?
Jag har aldrig legat på sjukhus i egenskap av patient, men jag har bott på ett i en vecka.


Har en dröm gått i uppfyllelse?
Ja!


Tycker du att sengångare är söta?
Haha, ja, de ser lite ihoptryckta ut.


Har du någon gång testat karate?

Nej, men jag gick på judo i mina yngre år. Det blev ingen judokarriär.

Första sporten du gick på?
Jag tror det var judon.

Minimorötter eller pommes frites?
Det beror helt på var man köper vad. På McDonalds är det morötterna, på Harrys är det bara frittarna.


Vad längtar du mest till just nu?
Nästa torsdag runt 07:00 - snåret.


Hur gammal har du tänkt bli?

Så länge som det krävs av mig. Men pigg och glad när man är 105 år vore ju kul bara för att.


Har du haft vattkoppor?
Nej.

Vad drömde du inatt?
Det har jag glömt bort sedan imorse. Tror det var någonting om personer.


Vilken tv-serie är bäst?
OZ, alla gånger! Man kan se det som nutidshistoria och som en överlevnadskurs!


Vad åt du senast?

Nötter!


Höga eller låga strumpor?

Normalhöga? Så att jag kan stoppa ner byxorna och ha kängor.


Vad är du mest rädd för i hela världen?
Det vanliga om skador eller sjukdom bland familj och vänner.


Läser du på baksidan av mjölkpaketen?

Ja, älskar baksidan! Dricker nämligen mest bara havredryck numera och de är inte så kreativa på sina baksidor. Ramlar jag över en standardbaksida blir jag som ett litet barn igen.

Vad har du för färg på ditt påslakan?

Har bytt till mina favoritlakan, och de är egentligen hemskt lustiga färgmässigt, det är någon mossig gul nyans med oldschool-mönster på, men de är så sköna!


Bikini eller baddräkt?

Inte bada alls?


Snyggaste läraren?
Hah! Ojdå.. Säkerligen någon praktikant vi hade på 90-talet. Det måste väl räknas?


Är du mörkrädd?

Nej, inte numera.

Har du någon gång haft på dig ett par trosor?
Ja, men slå den här då! En gång hade jag dem med framsidan bak en hel dag. Det var stringtrosor. (Och därför skyr jag dem som pesten, trosor ska vara okomplicerade).


Riktig gran eller plastgran?
Lustigt att vi hade just den disskutionen på jobbet igår - riktig!


Tänt eller släckt när du ska sova?

Mörkt som i graven, med hade det funkat så med tända ljus.


Godaste drickan till frukosten?

Kaffe. När jag blir president ska man alltid ha en droppstång så att man kan få det intravenöst.


Vill du bli president?
Seriöst nu! Jag hade inte läst den här frågan när jag skrev svaret ovanför! Men till svaret; ja, självklart!

Har du spelat tjej i en teater?
En gammal gammal gumma på en barnteater. Vet inte vem som skrattade mest, vi eller barnen så jag antar att det gick hem.

Duscha eller bada?

Duscha, det är mest miljövänligt (med tanke på att jag duschar i två minuter).


Har du gråtit i skolan nån gång?
Skola, jobb, allmänhet, överallt. Ja, men det är väl inget att skämmas för? Min teori är den att alla känslor ska få måsta komma ut, oavsett om det är skratt eller gråt. Jag gråter dock tyvärr inte så mycket. Gråtkurs någon?

Hur tar du dig till jobbet?

Med fötterna.


Har du någonsin sminkat dig som punkare?

Nu började vi visst generaliera, hur sminkar sig punkare? Antar att det beror till stor del vad man har för kläder på sig. Men visst, jag har nog haft det mesta i sminkväg.


Sjunger du på toa?
Do-do-doo. Som han killen i Little Britian som vill göra en egen theme-song till allt han är med i.


Vilken färg har din jacka?

Mestadels svart, men även grå, vit och gul.


Använder du långkallingar?

När det behövs.


Är du höjdrädd?

Det skulle jag nog vilja påstå.


Vilket land vill du åka till?

Irland, alla gånger. Ölen och historian!


Vad var det senaste som fick dig att skratta?
Mig själv, som vanligt. Småskrattar alltid när jag är hemma och gör något kul.


Vad ska du göra NU?

Skriva mer. Jag hittade en lista eftersom nagellacket måste torka. Om ni undrar.

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?

Nej.

Har du sett din bästa vän gråta?
Ja.

Vilka vitaminer åt du när du va liten?
ABCDE-vitaminer!

Har du fått någon komplimang idag?
"Vad snygg du är idag". Det får jag höra nästan varje dag, vilka fina vänner jag har!

Har du varit med i en rättegång?
Jag har suttit som åhörare på samhällskunskapen.

Är du polare med grannarna?

Nä, men jag hälsar på alla i trapphuset!

Vilka språk talar din mamma?

Norrländska, såsom det sig bör!

Vilka länder har du bott i?
Sverige.

Senaste piercingen?
Oj.. min dermal egentligen, fast den inte är kvar.

När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
När vi åkte till en bygdegård någonstans.

Gay?

Nej.

Har du däckat/spytt för att du druckit?
Någonsin hör talats om ung och dum? : )

Har du äggat ngn?
Haha nej. Vet inte om jag ser det som hyfs att kasta ägg på någon.

Har du täckt någons hus med toalettpapper?

Nej, men det är en intressant tanke. Dock inte ur miljösynpunkt.

Suger det här?

Nejdå, jag googlade själv reda på listan.

Har du varit på stranden?
Det är inte riktigt min grej så det var ett bra tag sen sist.

Har du haft en stalker?
Inte vad jag vet, så nej.

Minns du din/dina musiklärares namn?

Erland ja! Han lärde mig spela fiol i fem år. Ljuva tider.

Hur bra är din syn?
Nästan bättre utan mina glasögon, men jag har dem ju av en anledning.

Har du varit på ett party?
Om frågan syftar på sociala tillställningar där man vanligtvis arrangerar att en grupp människor firar något eller möts bara för att samtidigt som en viss förtäring av alkohol kan ske så - ja.

Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Ser ingen vits med det.

Vad skulle du säga om jag sa att jag va kär i din bror?

Vem är "jag" i den meningen? Men visst, go for it!

Har du varit utomlands?
Ja.

Har du sett din bästa vän naken?
Vid ombyten så mer eller mindre.

Var är dina syskon just nu?
Pettan renoverar sin hall i Lunden (Skövde) och min bror sover förmodligen hemma i Storuman.

Vad var den senaste drömmen du minns?

Den om en karl som jag aldrig kommer att förstå mig på.

Vilken tid gick du upp i morse?
Kring 11:00, är jag man ledig skall det utnyttjas!

Vad ska du göra i helgen?

Fixa löshår och tatuera. Sedan kanske det blir en öl på valfritt ställe.

Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
"Nej, det var en stund sedan jag pratade med jocke"

När va du riktigt sjuk senast?
Räknas magkatarr? För två veckor sedan i så fall.

Vem är den senaste kändisen du tog på?
Haha, löjlig fråga. Vaddå "tog på"? Det var för bövelen Rikard Wolf som tog på mig!

Vad finns i din bakficka?
Jag har inga bakfickor! Men inifrån en fettknöl som jag haft på min rumpa forever. Dags att göra någonting åt den snart kanske.

Har du färglinser?

Nej, men jag vill ha gröna1

Vad gjorde du kl 2 inatt?
Jag sov som ett litet barn, min säng och nya kudde är så förbannat skön. Så tror jag på feng shuin i och med ommöbleringen!

Vad är det första du gör på morgonen?
Skuttar upp och drar upp persiennerna, spritt språngande naken! En av fördelarna med att bo fyra trappor upp.

Vad ska du göra efter det här?
Sova, fast jag inte måste, men det är kul.

Framtid?


Jag tänkte skriva ett bra och långt inlägg om min framtid, och det faktum att jag inte har någon aning om hur den ser ut. Ung och med alla möjligheter i världen men jag vet inte ens vad jag gör nästa månad. Visst, nuet är skönt, men just det här att jag lika gärna skulle kunna vara i samma sits om 10 år som att jag skulle kunna vara en fyrabarnsmamma och bo i utkanten av Korpilombolo känns skumt. Hur ska man veta vad man vill? Jag har inte bråttom, men nu har jag inte ens ett utkast till en utvecklingsplan.

Om ni tänker er att ni är i exakt samma situation som jag? En bra lön, en hyresrätt med låg hyra så ni kan välja att plugga, ingen annan än dig själv att ta hänsyn till (nu tänker jag inte på fantastiska vänner, jag tänker på katt, karl och bil och sådana saker), ganska bra betyg (över medel), 22 år, so far outbildad, inga lån osv. osv. Vad skulle ni göra då? Spåna fritt, jag vill gärna ha inspiration!

Jag ljuger inte


Oftast när någon tar kontakt med mig via ett samtal, mess eller mejl svarar jag oftast "jag tänkte just skicka ett sms till dig!" eller något liknande. Inte för att verka som att jag har glömt något, utan för att jag faktiskt hade tänkt det. Men då hinner alla andra oftast före. Hm..

Nåväl. Jag var ute på en lite promenad dagen till ära och då hände det igen. Någon som jag inte hinner se i en okänd bil tutar på mig. Det är fjärde gången det händer och det är alltid olika bilar. Vem? Va? Varför? Det är säkerligen igen ovanlig eller speciell, men det stör mig att det händer gång på gång och jag vet aldrig vem det är. Ingen ger sig tillkänna efteråt heller. Livets mysterium alltså.

Tanken var nu egentligen att jag skulle se film. Men jag vill hellre läsa så jag ska försöka att hitta en sån bra läsa-ställning som möjligt och begrava mig i min bok resten av kvällen. Hare fint!

Så där ja.


- Tvätten är nerpackad och inom tre timmar tvättat och klar.
- Fönsterna är putsade.
- Sängkläderna är bytta (jag ska så hårt lyxduscha ikväll!).
- Jag har en version om hur jag, idag, ska kunna få bort mina källsorteringssopor.
- Lägenheten är dammsugen och moppad.
- Det är rent på konstiga ställen, under saker, som under diskbänken, och köksfläkten.
- Jag är svettig.

Vårstädning, eller någon sorts version av det i alla fall. Det är så skönt sen när det är klart och allt luktar rent. Och under tiden har vi Volbeat och jäkligt konstruktiva tankar. Jag är nöjd! Det fina är att klockan bara är 13:13 och jag har restena av dagen på mig att göra ingenting.

Som alla andra


Om 26 timmar och 9 minuter kommer lönen in på kontot och jag läser hit och dit att havregryn är bra när det är för mycket pengar kvar i slutet av månaden. Vi pratar mat alltså. Nu skulle jag å andra sidan kunna storhandla mat till en fembarnsfamilj i en vecka i morgon - om jag vill. Det hänger alltså inte på pengarna. Men det verkar vara så jäkla kreativt att laga mat av ingenting. Jag har t ex av ren lathet bara ägg, morötter, krossade tomater och en bit gurka i min kyl. Och om jag låtsas att jag också övertrasserat kontot så får jag helt sonika hitta på något (Funderar på en linsgryta med tomaterna, en snutt rödlök i och till det gurka och broccoli) i morgon.

Menalltsåja, poängen är konsumtion och mat. Visste ni att vi slänger 30% av all mat vi handlar? Det är därför jag hellre ibland äter det som kanske inte kan kvalificera in som gott, men har jag köpt det får jag gott äta upp skiten också. (Sen så lagar jag bara god mat). Det gör alltså ingenting att ingen har råd med varken eller, att tänka ekonomiskt är inte snålt eller dumt, bara snällt och bra.

(Och här ska jag väl någonstans rannsaka mig själv när det gäller nagellacksinköpen, men ändå).

Halleluljah!


Don't get me wrong here. Jag älskar mina vänner, att umgås, att vara social och att hänga. Men inte 24/7. Sedan fredagen har jag efter en jobbsam vecka varit med folk hela tiden sånär som på två timmar lite nu och då, och när jag sov då naturligtvis. Men nu, äntligen! Andrum.

Jag tänker att möblera om lite dreads, ansiktsmask, kika på en film, läsa en bok, ta det lugnt och sedan somna in. I morgon ska jag vårstäda (putsa fönster och grejor) och tvätta. Och sedan, imorgonkväll. Då kanske jag eventuellt får för mig att jag ska prata med mig själv, eller något. Eller så får jag abstinens och börjar rings sjukvårdsrådgivningen inatt för att jag vill prata med någon.

Nejmen. Människor i allmänhet, men mig själv i synnerhet ibland.

Utmanad av Pettan

DIN KILLSMAK!
Glöm inte att svara ärligt!

Vad föredrar du för..
Hårfärg på killar: Brunt, svart eller ljust. Dock inte blont eller rött.
Ögonfärg: Det spelar ingen roll.
Näsa: ENORM! Nej men, jag är "känd" i mina kretsar att gilla stora näsor. De får gärna peta ut någons ögon men inte vara för stor.
Kroppstyp: Inte för liten i varje fall. Spink hör till tonåren.
Klädstil: Inte alls intressant.
Frisyr: Spelar ingen roll, men lite längre har ju ingen dött av.
Dialekt: Allt utom norrländska, med gärna lite skånska, småländska eller värmländska.
Lilla extra: Smart som i intelligent. Där är jag jäkligt kräsen. Och snäll! Men absolut inte "jag-går-i-nian-och-tror-att-jag-är-tuff", eller "jag-har-alltid-rätt" eller "förlåt-för-att-jag-finns".

För att imponera på dig..
Ska han använda parfymen: Som han inte tar för mycket av. Men ja, litegrann har ju aldrig skadat.
Ha bra med pengar: Är inte intressant i frågan. Men jag säger som Pettan, självständig.
Arbeta som: Någonting som tar mycket tid. Don't get me wrong here men det optimala är någon jag slipper träffar varje dag före och efter jobbet.
Tönten, normal eller badguy? Na na na na na na na tönten!
Vara charmig eller omtänksam? Omtänksamhet är charmigt!
Vara snygg eller söt? Jag skulle vilja omdefiniera allt som ordet "snygg" står för, i min värld existerar det inte förän man känner någon. Och gillar man någon så blir den det automatiskt.
Ha en speciell egenskap: Den får gärna inte gilla sol och värme.

Den snyggaste manliga kändisen: Du vet, han i Hannibal Rising. Och Jack Nicholson som ung!

Sammanfattning: Det som egentligen spelar någon roll är en någotsånär liknande mental nivå och att den är snäll (haha, varför skriver jag "den" hela tiden?). I övrigt har jag märkt att det andra bara är sånt man får för sig att man gillar tills jag blir motbevisad. Men hade jag fått karva fram en egen karl hade jag nog gjort någon mix av ovanstående.

Jag utmanar:
Lollo som får göra en egen blogg, helst i förra veckan!

Morrn!


Godmorgon! Jag vet att jag är en dålig bloggare med få bilder och knappt några uppdateringar alls, men som vanligt så går det i perioder. Snart tar jag kort på mina sockar och lägger upp fler inlägg än vad som är tillåtet. Men i brist på det kan jag tipsa om en annan rolig blogg. Den Bruna Maten, det är en familj som lagar mat utifrån rexeptkort från 70-talet och det är hemskt underhållande. Vad sägs om paprikagratinerat böcklingbröd, bananer i skinkrock eller gurka i köttgrotta? De rankar maten också, och det finns massor av bilder.

Nu ska jag duscha, sminka mig, laga lunch och så kommer Ann-Sofie hit innan jobbet. Grejt! En fin dag på er alla!

Dutch dutch dutch


Det var en mycket trevlig dag igår! Vi gick på schtan, jag och Ann-Sofie. Sedan åkte vi hem till henne och hängde. Pimpade naglar (och hennes snälla mamma bjöd på mat!). Så kom en Ia och vi åkte in till Lollo för att ansluta oss till de andra. Väl ute på krogen blev det dans, hittecigg och taxi hem. Sedan stensomnade jag.


Nåväl, nu inväntar jag A-S med sällskap och tills dess ska jag fortsätta på ugglan. Det är fina grejer skaniveta, bilder kommer : )

Vi styr upp


Om en stund kommer Ann-Sofie. Vi ska pimpa oss med lösnaglar och gå en promenad varetänkt. Sedan ska jag följa med ut i byn. Och sen! Ja, vad händer då? Ingen som vet. Men jag är inte misstänksam, jag har alltid roligt med den människan!

Hade en grym morgon också, vakna - somna - vakna - somna - vakna - somna och under tiden var jag i hela sängen på alla omöjliga sätt. Sedan ringde telefonen då då. Men det förstnämda kan vi kalla för brutalsnoozning á la lördagsmorgon.

Hepp, nu måste jag pipa iväg. Lite väntar!

The Only Living Boy In New York


Jag ska aldrig mer klaga. Fan vad det är roligt att vara jag med början här och nu. Oförskämt nöjd vad ordet! Nu, säng. Imorgon, vetskap om att det är lördag (tror att det är torsdag idag).

Naranjas


Av någon anledningen är jag hemskt inne på apelsiner nuförtiden. Jag ser de numera inte bara som frukter eller som mellamål, utan mer som väldigt goda kamrater. Behöver jag c-vitaminerna tro?

Hursom, nu är jag stört trött och har en kudde att provsova. Det ska bli intressant och jag har stora förhoppningar. Alla andra sover ju med två kuddar, kanske är kul. Vi får se och uppdatering på det kommer.

En fin kvällssyssla.


Vad är klockan:
22:25
Vilket namn står det på ditt födelsebevis: Har inte sett det ännu men syftar frågan på namn och nummer står det att jag heter (hette) Johanna Bredén och är född 10:51 (det var väl rätt mamma?)
Smeknamn: Yo-hanna (med lite yo yo rap), Norrland eller rastafari (?).
Vad heter dina föräldrar: Lören och Sena.
Antal ljus på din senaste tårta: 22, fortfarande lammkött!
Födelseort: Lycksele
Bostadsort: Skövde


Nuvarande bostad:
57 kvadrat i Vasastan, en 1:a som känns som en 2:a. Fyra förbannade men uppskattade trappor upp.
Har du varit kär: Det vill jag nog påstå.
Har du besökt andra världsdelar: Nej.
Har du varit med om en bilkrasch: I en bussolycka och fem meter ifrån två krockande bilar,
Två eller fyra dörrar på bilen: Fyra, när jag väl skaffar bil.
Kaffe eller glass: Kaffe!


Snuttefilt eller kramdjur: Jag kör hardcore säger Lena, min första stackars björn som ligger i skrubben nu.
Antal syskon: Två
Färg på strumporna: Jag är socklös (det är vår i sinne, eller i alla fall varmt nog i lägenheten).
Lyckotal: Jag vann en grej på nummer 12 någongång, men det är inte så att jag associerar talet med lycka.
Favoritfilm: Alltså jag gillar fortarande 300, och Borat.
Favoritcitat ur en film: "Come on in, and try not to ruin everything by being you." Helen Hunt i Livet från den ljusa sidan. "... if you make her laugh, you got a life." Jack Nicholson i samma.


Bästa semestern: Hem till byn!
Favoritmat: Just nu är det valfri anrättning med broccoli (utan kött då naturligtvis).
Bästa veckodagen: En söndag då man vaknar tidigt, pigg, glad och har en hel oplanerad dag.
Senaste låt du lyssnat på: God's Away on Business av Tom Waits
Tandkräm: Eftersom Colgate har övergett mig med min stående favorit så är ICA's egna med flour det närmaste jag kommit. Har dock inte hittat tandkrämen i mitt liv ännu (underskatta inte munhygien kids!)
Favoritrestaurang: Just nu är Harrys kul.


Favoritblommor: Sukkulenter i kruka! Och sånadär stora palmliknande grejer!
Tycker inte om: .. fokuserar hellre på bra saker.
Ögonfärg: Blå-grön-brun...-gul. Konstaterade vi idag.
Senaste sjukhusvistelse: KSS-besök hos A-S.
Hur många gånger kuggade du på provet till ditt körkort: Noll.
Vem/var är du om 10 år: Vem? Förhoppningsvis samma. Var? Med en familj, och barn.


Vem fick du senast ett e-mail ifrån:
Tradera (har vunnit en grym Batman-tröja!)
Har du någonsin blivit dömd för något brott: Nej.
Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Frågan känns ju skum, jag kan väl handla vartjagvill med ett kreditkort, är det inte det som är poängen? Men visst, ICA MAXI då då.
Vad gör du när du är uttråkad: Något annat.
Ord som du använder (för) ofta: Do-do-do är ett återkommande soundtrack. Som han jingelkillen i Little Britain.
Det bästa du vet: Familj och vänner!


Läggdags: När andan faller på, eftersom jag börjar sent kan jag vara väldigt flexibel. Kan vara allt från 20:00 till 04:00.
Stjärntecken: Fisk!
Vad är klockan: 22:38
Vad har du för kläder på dig just nu: Byxor, linnen, och min In-Flames vs. Carlsbergs huvtröja.
Favoritland: Irland känns jäligt spännande.
Favoritmusik: Det är en fråga om humör, syssla, tankar och tid på dygnet.


Favoritpålägg:
Keso!
Du ska skänka bort 25000 till välgörenhet, vart: Cancerfonden.
Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Frihet
Vad är du beroende av: Snus och kaffe (jag håller på med ett bot- och bättringsprogram gällande nikotinet.
Vad la du dina sista pengar på: Sist spenderade? Mat!
Är du långsint:
Jag vet faktiskt inte hur man är det, så nej.


Din bästa egenskap:
Öppen tror jag.
Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: .. det var en mycket bra fråga. Att jag ska komma igång med träningen tror jag!
Skulle du döda en kattunge om du fick 20000: Nej.
Vad gör du i sommar: Jobbar och är lite ledig. Tanken är i alla fall en tripp till hemma.
Mest intressanta stad du varit i: Malmö
Vad fascinerar du dig mest hos andra människor: Hur en del kan vara så urbota dumma samt hur en del faktiskt kan ta på folk som de inte känt i en evighet. Där jag har lite problem nämligen, min personliga sfär räcker nästan till en mindre kommun.


Spelar du nåt instrument:
Jag spelade fiol, numera är det gitarrplink.
Vilken person i hela världen skulle du helst träffa: Just nu? Mamma!
Vilken film såg du på bio senast: Alice i Underlandet.
Roligaste konserten: The Don Darlings! Faktiskt det första bandet som jag verkligen uppskattade att se.
Bästa känslan: Personlig framgång och utveckling, och kärlek.
Samlar du på något: Lite Batman-grejer. Och smink. Och nagellack.


Är du feminist: Ja.
Favoritminne: De gånger jag skrattat tills jag grät och sedan inte kunde sluta med något utav det.
Hur tror du folk som ser dig på stan uppfattar dig: Det skulle nog vara intressant. Lite annars kanske, men någon måste ju vara det med.
Vad är det vackraste som finns: En människa som ler med hela ansiktet, kroppen och själen.
Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du resa då: Månen.
Vad är klockan nu när du är klar: 22:48

Torsdag em.


Vi har varit klart på utbildningen och just nu sitter jag hemma. Klockan är 17:12 och förutom utbildningen har jag hunnit med att köpa tre nya nagellack (ett topcoat), en ny vas till tulpanerna och en ny kudde till sängen! Har bara haft en kudde så länge jag kan minnas men nu tänkte jag styra upp ordningen på redan. Det är något med fiber i den, och den är brutalt stor, fluffig och mjuk. Säkerligen för stor och hård som den när nu, men om ett par nätter måste den ju ha lagat till sig!

Så, dagordningen blir nagellack och musik och sedan bok medelst taktikvila. Sen ikväll blir jag nog sugen på att gå ut och hetsgå litegrann. Sedan ska jag provsova min nya kudde då då. Blir fint!

Arla

Jag älskar att stiga upp tidigt! Ville bara säga det. Klockan är 07:34 och ingen kunde vara gladare.

Facknödig


Mamma:
Ja, och hon skickade ju pengar eftersom hon var så glad över att du blev facknödig.
Jag: ...
Mamma: Oj, haha, vi där ska vi nog inte översätta det där.
Jag: ... (och ungefär där föll poletten ner. Sedan skrattade jag så att jag säkerligen skulle kunna åberopa mentala skador).

Hur det än verkar, jag och mamma synkar när det gäller humorn och det är ibland de små nyanserna som är som roligaste. Och jag hade förresten ett väldigt behövligt och bra samtal med min kära mor. Ibland är hon som en uppslagsbok. Puss på dig!

Mitt liv är ännu inte komplett.

Ge mig! Brutalt mycket! Jäklar vad snygga juveler. Det enda dumma är att det enda kostar 8500:- och det vandra 4000:-, klicka på bilderna så ser ni varifrån och att jag inte ljuger.

 

Ahja, nu ska jag duscha-läsa-sova. Det vanliga. Men i morgon blir det kul. Dagstidskneg eftersom det är utbildning i Lundsbrunn, tjoho!


Jag tänkte vara snäll..

.. just det! Jag har en stund över så planen är att kila till den lokala Willyaffären och köpa fika! Inte till mig då, utan till ett gäng helsköna tjejer på jobbet som jobbar lite annorlunda tider och som har varit riktigt grymma å det senaste. Så det tänkte jag göra ja (Lollo, säg inget högt till de andra). Ibland ska man vara snäll också : )

Tisdagmorgon

 


Godmorgon! Det är en fin dag idag, jag sov som ett barn i min nya konstellation. Jag gillar därmed nya möbleringen, den får godkänt! Nu tänker jag reggae, rökelse, öppen balkongdörr, flytta om lite tavlor och ta det lugnt innan jobbet. Njuta av solen också. Det är en fin dag!

Feng shui?


Mycket märklig dag. Jag skulle sova igår och det gick inte alls. Fick nämligen den briljatan idén att jag skulle möblera om igår, så jag låg halva natten och planerade hur. Sedan kikade jag på datorn en sväng (1½ h) och sedan somnade jag, runt 03:32-snåret. Vaknade i morse trött som sjutton och gjorde slag i saken. Jag spegelvände i princip hela rummet och nu ikväll har jag plockat i ordning. Jag tycker alltså att det blev bättre, om feng shui är gångbart så är det brutalt mycket bättre nu, beror lite på hur jag sover då. Men jag var less på mitt hörn.

Såatteh. Jag lyssnar på reggae, har tända ljus, rökelser och mår mest bara förbannat bra. Jag presterade inte så bra idag, men jag hittade den gnutta av "det" som på sikt gör att det går bra och jag är inte orolig. Nu ska jag fortsätta med lite mer plock och sedan blir det en god bok och såsmåningom sängen.

Jo, magen mår bättre också. Stundtals, men helt klart överkomligt och på den berömda bättringsvägen!

Kvällning


fin helg | duscha | nybäddad säng | turkosa naglar | en god bok | bota måndagsångest | bättre mage (?) | midnight ghost | ny vecka | 2,5 år | tre veckor kvar | fina vänner (vad skulle jag göra utan dem?) | det är lätt | tusch | karmakontot | godnatt

Ett gäng stiliga karlar

 

 

 


Tulpaner och svensk pop

 


Jag köpte tulpaner igår. Det är så mysigt och vårigt! Mamma brukar göra det så fort man kan och ha dem på köksbordet, och jag kan ju inte vara sämre tänker jag. Måste dock införskaffa mig en lämplig vas, en tom lingonsyltsburk är kanske inte att föredra i alla lägen.

I alla fall, vad händer idag? Jag har ingen aning, whatsoever. Vet inte riktigt vad jag är sugen på. Funderar dock på att gå en promenad. Om världen vill sig till kan man säkert gå på enbart asfalt hela vägen, är inte det vår så säg?

Hade du varit facebook..


.. hade jag tryckt på gilla. Jag sitter hemma och har nyeldat rökelse, är varken trött eller pigg och sådär skönt glad bara. Lyssnar på Melissa Horn, Emil Jensen och Lasse Lindh. Funderar på att måla naglar och läsa lite ur min nya bok som jag fick idag, eller så kikar jag på en film till.

En av årets mysigaste kvällar, mig går det ingen nöd på.

Ps. När jag väl ska kvarta har jag dessutom nybäddat! Varför gör jag inte sånthär oftare?

Det var lite.. bakvänt?


Random:
Jaså? Vad har hänt?
Jag: Jag har stressrelaterad magkatarr.
Random: Jaha.. hur gammal är du?
Jag: 22?
Random: Jag var 20 år när jag fick det första gången. Jag vinner.
Jag: ??? Okej, jag var 14 någonting när jag fick det första gången. (Inte samma, men samma symptom).
Random: Jaha, okej, du vann...

Sen när är det en tävling om vem som kan må sämst först? Just ikväll hade jag helt velat förlora faktiskt, om det nu är prestige i sjukdomar.

Ps. Jag tror dock inte att personen menade det så. Men läser man bara konversationen så är det ju lite dumt. Visst ska man väl och vill må bra va?

Det kommer som ett brev på posten


Min kropp måste vara bästa vän med mig själv. Ett samtal senare, fler tankar om vad som måstes göras och smärtan är ett faktum. Alltså, jag måste lugna ner mig. Kvällen blir lugn, film, böcker och bara vara. Jag har inget emot häng men röj är det sista jag tänker på. Huvvaligen.

Men, jag ska få träffa Pettan i alla fall! Och hämta ut en avi, ska bli spännande att se vad Vertigo förlag har hittat på den här gången!

Klockrent


Random:
Var kommer du ifrån?
Jag: Norrland.
Random: Men.. vad fan gör du i Sverige då?

Vad som har hänt..


.. å det senaste. Jag, magproblem är inte att leka med så jag gick hem efter halva jobbadagen i tisdags. Det funkar inte att prestera helt enkelt. Väl hemma somnade jag som en stock och sov i 14 timmar. Sedan vaknade jag och sov lite till. Och så har jag sett på massor av film. Och sovit ännu mer. Men jag känner mig piggare och magen känns bättre också, någon sorts bättringsväg ser jag framför mig. Och det är gött!

Är ju dessutom ledig resten av veckan också, och det är panikskönt! Då hinner jag röja upp lite här hemma, sakta men säkert (har nämligen inga sängkläder i sängen och råkade somna i det och i glasögon och med tuggummi i munnen och smink och.. ja, lite så) i den mån jag orkar med. Taktikvila blir nyckelordet alltså!

That's why


Jag har tydligen magkatarr. Yey! Eller inte. Fast jag kan som inte göra så mycket, bara vara och knapra hämmande tabletter. Så får vi hoppas att det går över så fort som möjligt! (Och just nu åt jag en möglig nöt. Yum, eller inte).

Det är väl lite illa, och det kan vara därför jag inte hunnit med hälften som jag borde (Gun, jag ska mejla! Avslappningen går dock på repeat :). Men jag känner mig i varje fall inte stressad och jag tror att det blir ett problem om jag gör det till ett. Men det vill jag ju inte. Såatteh, chilla bara. Så går det över.

Jobb snart!

Monday 08.03.10


Anna har varit här på frukost, vi har ritat och konstruerat tatueringar, jag har lagat en läskigt god lax med creme fraichetäckte och jag funderar på var min post är. Har lots of traderagrejer att hämta ut i veckan. Dessutom så tar jag sats, tre dagar jobb och sedan är jag ledig i fyra dagar. Yikes! Det är en utebliven tattoobåtsledighet som jag tar här i staden istället. Blir gött! Det blir mer om mer ikväll. Adios!

Helg?


Det har varit sjuka mängder med roliga saker i helgen. Har gjort bra grejer och grejer mest hela tiden. Det är såpass så jag orkar inte blogga eller slänga upp bilder på allt kul, inte ikväll i alla fall. Tanken var att i alla fall film, förmodlingen tv-spel och nedvarvning medelst tedrickning skulle få avsluta ikväll. Såatteh.

Men dock, det måste jag säga, fin dag! Hälsade på familjen (det var längesedan!) och jäklar vad det var roligt. Minsann :)

22 år och inte ett öga torrt


Jag hade en sådan sjukt fantastiskt bra och underbar dag igår! Först då kneg och kollegor och vänner som säger grattis-grattis. Sedan hade över 40 pers skrivit till mig på facebook om jag räknade rätt. TACK ALLA!

Hursom, efter jobbet så kilade jag och Ann-Sofie hem till mig och 19:00 mötte vi upp en skara på Benidorm. Vi åt och drack och drack och åt och det var nog det bästa med hela kvällen. Kamrater överallt och alla var så glada och hade kul och allt. Och så betalade de min nota! Jag drack förresten inte något förutom ett glas vin och en öl senare när vi var ute på Husaren, och jag mår därmed oförskämt bra idag!

I alla fall, natten var väldigt rolig. Jag drömde en massa!

Bland annat att jag var på sjukhuset med en av mina kompisar och där hennes kompis. Jag frågade vad som hade hänt eftersom han var där.
"Han är bög. Han blev misshandlad av sin mamma".
"Jahaa..."
"Ja, hon skar ut levern på honom".

What?

Sen så drömde jag att jag ringde till Emma och Johanna och skojade med dem. Och det är kommer förmodligen bara Pettan att förstå. Men jag sa detta i telefon (just att fejka Pitemål med schtan och schlåss är otroligt roligt, dialektalt sett).

Jag: "Vi ska schlåss. Och vi kommer att hamna i ett krogschalgsmå.l Å nån kommer å kchissa ner schig..."

Pettan går förbi och skrattar åt mitt skämt, väldigt mycket..

".. å hä blir nog änä Pettan".

Varpå Pettan vänder helt om för hon måste kissa på riktigt men springer in i en byrå
och sedan in på toaletten. Jag skrattade i drömmen tills jag grät och jag skrattade säkerligen i sömnen också. Haha!

Och sekunderna innan jag vaknade minns jag att jag log och vad glad eftersom jag tänkt på allt om hade hänt i drömmen och igår, med alla fina vänner och skratt och det. Tänkte då att det nog är så man blir lycklig, och så vaknade jag med världens leende på läpparna.

Såatteh. Fyller man år får man grejer! Och det är så roligt när man får genomtänkta saker. Fick bland annat bidrag till en cykel (det ville jag ha, fast jag inte sagt det till någon) och bio och middagsdejt med mamma. Av Pettan fick jag en bok som jag började panikgarva åt när jag såg framsidan, "52 tips om hur du dejtar och hittar den rätta" hette den, eller något i den stilen. Så fick jag inte mindre än tre (!!!) ansiktsmasker från MUS. Min skräpiga hy som visserligen är ganska okej nuförtiden behöver sånt, och jag älskar MUS, och det vet Pettan. Av kära Lollo fick jag en ögonskugga från MUS som är färgen jag aldrig skulle ha köpt själv men som passar mig bra, en väldigt väldigt bra skugga alltså. Hon känner mig den kvinnan! Vidare så fick jag en handgjord liten bok och glasunderlägg av Anna. Glasunderläggen är klockrena, hygienmonstret som jag kan vara ibland. Så bjussade Christian och Ann-Sofie mig på maten.

Så, det blev ett långt inlägg nu. Men det gör ingenting, för jag är 22. Hursom, sammanfattning; jag har världens bästa familj, och världens bästa vänner och jag tackar världen och alla inblandade för igår! Tack, tack, tack!

Ni underbara människor!

Jag har knappt vaknat och har ändå överösts med gratulationer. Tack och bock och jag blir så rörd i hjärteroten! När folk tänker på mig blir jag som ett barn på julafton, lycklig bara för att. Tack, tack, tack!

Det blev ganska sent, därav inget bloggande (eller något annat för den delen). Vi åt ute efter jobbet och vid 11 kilade jag hem. Sedan ringde Daniel och kom och kikade på Oz med mig till 02:snåret. Sedan läst jag en stund (kunde som inte riktigt låta bli). Men, inga problem att stiga upp i morse. Det är sol så långt ögat når!

Nu ska jag, (22 år? I don't get it. Tiden går foort!) sminka mig och klä på mig och pipa till jobbet. Väl där så händer det lite roliga grejer. Och icket att förglömma = det är fredag idag!

Pain


Jag vill verkligen inte gnälla men jag har så sjukt-ini-helvetets-ont i min magen. Har haft det förut också, så känslan är ju bekant. När jag var yngre bast och vi var i Norge var det samma visa. Och en gång under gymnasiet. Om det är samma så är det här för att stanna några dagar och läkarna kan inte göra något för de vet inte vad det är och ville i alla fall inte då inte slösa tid på en undersökning.

Men, ja ä int bitter för det. Jag vet ju att det går över och det ska vara okej på jobbet också, tror jag. Det är någon form av halsbränna/magkatarr/magsårsgrej. Vi snackar magmun och magsyra, mysigt va? Novalucol och de där grejerna hjälper tyvärr inte heller, eller gjorde det sist. Men om det blir panik får jag ändå he mig till apoteket och se vad jag kan hitta i hyllorna. Det är lite creme de la creme av pain nu, ska ni veta. Nu känns det att jag lever!

Lite extra goda Gojibär

 

 


Jag började läsa Svärdet och Spiran igår, den av Ken Follett. Tänkte att den kanske är lite bra och ja. Men jag läste, och läste och läste och nu är jag i stället lite deprimerad över att jag bara har 900 sidor kvar! Den kommer vara slut innan jag vet ordet av det och det vill jag inte. Det är alltså hittills en fantastiskt bra bok!.

Men alltså. En bra bok. Jag ser därmed framemot en lugn helg, läsa tills ögonen blöder och ramlar av och sedan kan gå över till talbok. Mamma, har du läst den?

Ps. Jag provade Gojibär, de ska ju vara sådär läskigt supernyttiga. Och de var goda! Det är förresten bara att googla på dem så ser man hur nyttiga de är. Rekommenderas faktiskt, smakar lite russin och jag betalade runt 20 pix för min påse.

Tisdag 02.03.10


Vilken dag! Förbaskat intressant måste jag säga, men bara positiv. Jag hittade fina ringar (bild kommer senare) och väl på jobbet fick jag en glad överasskning. En av de skönaste tjejerna på bygget har kommit tillbaka efter två månader. Yies!

Väl hemma nu har jag tusen saker att göra. Betala tradera-auktioner, diska, städa, plocka, ta kort, duscha behövs säkert också, analysera, mejla, planera, se på film, rita mer osv osv. Men jag tror att jag skiter i allt (det är inget som brådskar ikväll) och läser istället. En maratonläsning. Var lite sugen på en promenad men jag är för hungrig för det (?), och jag ska brutalgå i morgon om det är lika fint väder då.

Och just appropå vädret (nu förstår jag vädergrejen som samtalsämne). Det var en sådan perfekt vår-vinter-dag som vi är bortskämda med vi från norr. Snö som smälter, strålande sol och plusgrader. Det saknades bara en skoter, en eld och lite soyakorv då. Och ett renskinn. Och familjen. Och.. ja, ni förstår. Gött var det!

So far so good


Det är hittills en katastrofalt underbar dag. Varför vet jag inte men en spirande kärna av optimism och glädje infinner sig i min kropp. Det borde inte vara så med tanke på gårdagens incidenter som jag inte tänker fördjupa mig i här. Men ändå, det är som att jag är ofrivilligt glad. Men det gör ingenting, jag är gärna glad. Det har ingen dött av menar jag.

Så jag ska pallra mig ner på stan. Jag måste köpa lunch och så fick jag ett akut infall att jag måste ha två silverringar på vänsterhanden så jag antar att jag får lyda impulserna och segla ner på Guldfynd. Kika kan man ju göra.

Na na na na Batman!

 


Mitt senaste inköp. Ja, jag kommer betala 64 pix för en tom aluminiumburk. Ja, det är en burk med Batmanloggan på. Tydligen apelsinsmak. Jag tycker den är ascool, och hade lätt betalat 100 kr för den. Passar bra till samlarhyllan. Jag gillar tradera!

I övrigt, en fin dag. För fast jag har en finne någonstans i min vänstra näsvinge (inte skönt, inte) så skiner solen och ja, det är en ny dag!

Wise.

 


Ontimagen.nu


Jag kan bara konstatera att det är svårt och att det inte är lätt ibland. Men allt ordnar sig!

Deerhunter

 


Känner ni igen den här? Den är dock snyggare i verkligheten

och jag la ner 7 minuters effektiv kreativitet på den. Men dock, jag

gillade iden med en träd istället för horn.


 

Satte bara rådjuret på hörnet på ett papper också och

kopierade upp det. Tänkte brevpapper och mormor där, det ser

lite trevligare ut.


Home is where I lay my head

 

Jag är så otroligt hemmakär just nu. Jag längtar redan tills jag

kommer hem ikväll efter jobbet.

 

 

Hem till mina böcker, och musiken.

 

 

Till alla små fula prylar som i en hylla blir något

som kan berätta om hur jag är.

 

 

Hemma kan man alltid tänka bra.

 

 

Och vill man inte det så kan man bara sitta

och titta. Och vara. Eventuellt klura lite bara för att.


RSS 2.0